Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-enks-baskani-biro-pydnin-kurt-halkinin-cikarlarini-savunan-hicbir-projesi-yok-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
ENKS Başkanı Bıro: PYD'nin Kürt halkının çıkarlarını savunan hiçbir projesi yok - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

ENKS Başkanı Bıro: PYD'nin Kürt halkının çıkarlarını savunan hiçbir projesi yok

Eklenme Tarihi: 2 Şubat 2017, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 70365

ANKARA 

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Bıro, PYD'nin Kürt halkının çıkarlarını savunan hiçbir projesi olmadığını belirterek, "Kürt halkına tek aktardıkları Türkiye'ye karşı kara propaganda." dedi.

ENKS Başkanı Bıro, terör örgütü PYD/PKK'nın Suriye'deki yasa dışı faaliyetleriyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

PYD'nin Suriye rejimiyle ilişkilerinin çok eskilere dayandığını dile getiren Bıro, "PYD, bölgemizde eskiden PKK olarak biliniyordu. Esed rejimi ile ilişkileri 1980'lere dayanıyor." diye konuştu.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra örgütün Suriye'deki faaliyetleri için ismini "PYD" olarak değiştirdiğini dile getiren Bıro, iç savaş başlamadan önceki yıllardan bu yana Esed rejimine karşı muhalefet yaptıklarını söyledi.

ENKS Başkanı, "PYD, ENKS'nin halk desteğinin daha fazla olduğunu biliyor. Maalesef insanlar PYD ile çalışmaya mecburlar. Para ve silah onların elinde." ifadelerini kullandı.

"Suriyeli Kürtler olarak komşularımızla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz"

PYD/PKK'nın Kürt halkına "Türkiye'nin Kürtlere düşman olduğu" fikrini empoze etmeye çalıştığını vurgulayan Bıro, "PYD'nin Kürt halkının çıkarlarını savunan hiçbir projesi yok. Kürt halkına tek aktardıkları Türkiye'ye karşı kara propaganda." değerlendirmesinde bulundu.

Bıro, PYD/PKK'nın halkın Esed rejimine yönelik "muhalefetini" azaltıp, Türkiye'ye düşman olmaları için de çaba sarf ettiğine dikkati çekerek, "Biz Suriyeli Kürtler olarak, komşularımızla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz." dedi.

ENKS Başkanı Bıro, sözlerini örgütün ABD'nin kendisine sağladığı askeri desteği de "ENKS'ye ve Kürt halkına" baskı yapmak için kullandığını belirterek tamamladı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam