SON DAKİKA
reklam
reklam

EYOF’da curling ile sevindik

Eklenme Tarihi: 19 Şubat 2017, Pazar - 00:00   Okunma Sayısı: 144731

Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali'nde (EYOF) curling heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Curling Arena'nın ev sahipliği yaptığı dördüncü gün müsabakaları, kızlarda çekişmeli maçlara sahne oldu. Grup karşılaşmalarında ilk eşleşme sonucu Türkiye ile Norveç, Polonya ile Rusya karşı karşıya geldi. Norveç karşılaşmasının ilk end’ini 2-0’la önde bitirdi. Fakat, Türkiye dörder sayı topladığı iki end ile karşılaşmanın henüz başında büyük bir avantaj yakaladı. Bu noktadan sonra, yedinci end’e kadar az skorla ilerleyen müsabakada yedinci end ile beraber Norveç’in geri dönüşü başladı. Yedinci ve sekizinci end’lerde toplam beş sayı kazanan Norveç, mücadeleyi uzatmaya götürdü. Uzatmada son taş avantajını iyi kullanan Türkiye karşılaşmayı 11-9 skorla kazandı. Grubun diğer maçında ise Rusya ve Polonya mücadele etti. Bu karşılaşma da Rusya’nın üstünlüğü ile tamamlandı. Rusya, rakibi Polonya’ya karşı 7-6’lık skorla galip geldi. Rusya ile Türkiye'nin karşılaşmasında kıyasıya mücadele oldu. İlk end'de kaydettiği 1 sayı ile öne geçen Türkiye, üçüncü end sonunda 3-1 geriye düştü. Dördüncü end'de 2 sayı birden bulan Türkiye'ye, beşinci end'de bulduğu sayıyla cevap verdi. Ardından Türkiye altıncı end'de 1 ve sekizinci end'de bulduğu 2 sayıyla Rusya'yı 6-4'lük skorla mağlup etti. Kızlarda günün diğer maçı ise Polonya ile Türkiye B takımı arasında oynandı. Polonya'nın ilk end'den itibaren üstün götürdüğü müsabakada Türkiye B takımı sadece 3 sayı kaydedebildi. Polonya, Türkiye B takımını 10-3'lük skorla yendi. Curling kızlar müsabakasında Türkiye’nin A Takımı ile Türkiye’nin B Takımı karşı karşıya geldi. Mücadeleyi A Takımımız dördüncü end sonunda 7-1'lik skoru yakaladı ve mücadeleyi 11-2 gibi farklı bir skorla kazandı.  Norveç ile Rusya arasında oynanan Curling müsabakasında ise nefesler tutuldu. Norveç, ilk dört end sonunda elde ettiği 4-1'lik skor avantajını koruyamadı. Rusya, çekişmeli geçen müsabakada beşinci end'de 2 ve altıncı end'de bulduğu 1 sayıyla durumu eşitledi. Ardından yedinci end'de bulduğu 1 sayı ve sekizinci end'de kaydettiği 3 sayıyla müsabakayı Ruslar, 8-4 kazandı. Sabah seansında Turkiye B takımını mağlup eden Norveç, akşam seansında da Polonya’yı 9-2 mağlup ederek günü çifte zaferle noktaladı. Dört ve beşinci end’lerde puan üretemeyen ve rakibine puan veren Norveç, oyunun geri kalanında kontrolü elinde tutarak galibiyetle ayrılmayı başardı.

 

İlk madalya snowboard’tan

 

Snowboard Paralel Büyük Slalom yarışlarında madalya alan kız ve erkek sporcular belli oldu. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışlarda erkeklerde Rusya’dan Dmitry Loginov, kızlarda ise yine Rusya'dan Elena Boltaeva birinci oldu. Kızlarda ikincilik Rus Anastasia Kurochkina’nın olurken üçüncülük mücadelesi iki milli sporcumuz Aydan Karakulak ve Zehra Gözdenur Geneşke arasında geçerken bronz madalya Aydan Karakulak'a gitti.Türkiye’nin adını duyurduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden genç sporcu Karakulak “Bütün gücümle mücadele ettim, Türkiye'nin adını duyurduğum için çok gururluyum” dedi. Türkiye, Aydan Karakulak’ın kazandığı madalya ile 1991 yılından beri düzenlenen EYOF’ta ilk kez bir madalya almış oldu. Kıyasıya mücadelenin verildiği Paralel Büyük Slalom yarışlarında milli sporcularımızdan Zehra Gözdenur Geneşke ve yarışma sırında bir talihsizlik yaşayarak düşen Emre Boydak dördüncü oldu. Madalya alamadıkları için üzgün olduklarını dile getiren genç sporcular, arkadaşlarının elde ettiği üçüncülükten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Altın madalyayı kazanan Rus sporcular Dmitry Loginov ve Elena Boltaeva, elde ettikleri birincilik için mutlu olduklarını dile getirdiler ve Palandöken’deki pistleri spor için çok elverişli bulduklarını ifade ettiler.

 

Buzda Rusya’yı geçemedik

 

Buz Hokeyi Arena'da Türkiye ilk maçında kış sporlarının başarılı ülkesi Rusya ile karşılaştı. Maçın ikinci dakikasında ilk golünü atan Rusya karşısında hiçbir varlık gösteremeyen Millilerimiz ilk devreyi 15-0 geride kapattı. İkinci devrede Rusya baskısını iyice arttırarak son devreye 27-0 önde girdi. Üçüncü devrede Rusya organize ataklarına devam ederek karşılaşmayı 42-0 kazandı. Maçın sonunda Türkiye Milli Takımı adına en iyi oyuncu Fahri Celepli seçilirken Rusya en iyi oyuncusu 30 numaralı formasıyla Makar Chufarov oldu. Karşılaşmayı izlemeye gelen sporseverler Türkiye Milli Takımı'nı uzun süre alkışladı. Türkiye Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Bülent Akay, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nin ilk gününde Rusya'ya 42-0 yenilen Türk Milli Takımını savundu. Bülent Akay, Rusya'nın Buz Hokeyi dalında 18 yaş altı 87 bin sporcusunun bulunduğuna dikkati çekti, "Rusya dünyada ikinci, biz ise 42'inci saradayız. Olimpiyata direkt giden bu takımlarla, biz ev sahibi olmamız nedeniyle oynuyoruz" dedi. Eleştirilerin acımasız olduğunu belirten Bülent Akay, şunları söyledi: "Türkiye büyük bir organizasyona imza atıyor. İlk maçımızı Rusya ile yaptık. Gelen ülkeler oldukça güçlü. Rusya, Slovakya, Fransa, Belarus ve Türkiye katılıyor. Ev sahibi olduğumuz için bu turnuvaya direkt katılıyoruz. Türkiye'nin merdivenleri ağır ağır çıktığını belirten Akay,  "Direkt olimpiyatlara giden ülkeler olan Rusya, Slovakya, Fransa gibi ülkelerin olduğu kategoriye girmek için çaba sarf ediyoruz. Bunların alt yapısını oluşturmak üzere Erzurum'da yapılan 2017 EYOF müsabakaları bize hazırlık fırsatı verdi. 16-17 yaşlarındaki çocuklarımızla ilk takımımızı kurduk. İlk uluslararası müsabakaya çıktık" dedi.

 

 

Biatlon’da zafer Çeklerin

 

Kandilli Kayak Merkezi’ndeki yarışı Çek Cumhuriyeti'nden Vitezslav Horinig 19:46.9'luk derecesiyle birinci olurken onu Estonya'dan Kristo Siimer 20:02.4'lük derecesiyle takip etti. Zorlu şartlarda geçen yarışmada üçüncülük 20:02.7'lik derecesiyle Rusya Federasyonu'ndan Mikhail Pervushin'in oldu.

Türkiye Milli Takımı adına yarışan isimlerden Okan Alalma 31. olurken, Adem Ataş 43, Hayri Yaşar 48, Cihad Demir ise 49. oldu. Yarışmada birinci olan Çek Vitezslav Hornig yarışı kazanmanın kendisi için inanılmaz bir duygu olduğunu söyledi. biatlon kızlar 6 kilometre yarışını 17:42.02'lik derecesiyle Fransız Camille Bened kazandı. Onu 18:03.07'lik derecesiyle Ukraynalı Khrystyna Dmytrenko izlerken, üçüncülük Rusya'dan 18:04.01’le Anastasia Shevchenko göğüsledi. Türkiye adına yarışan Gülşah Ağa 18'inci, Bahar Sönmez 33'üncü, Büşra Çelebi 44'üncü ve Nazlıcan Düzce de 46'ncı oldu.

Yarışı birincilikle tamamlayan Camille Bened “Çok zorlu ve yorucu bir yarıştı, bu benim ilk olimpiyatım ve kazandığım için çok mutluyum” dedi. Hırvatistan Cumhurbaşkanı'nın eşi Jakov Kitarovic de Kandilli'deki yarışları izlemeye geldi. Ülkesinin sporcuları ile bir süre konuşan Kitarovic, daha sonra alandan ayrıldı. 

 

Sürat pateni nefesleri kesti

 

Sürat Pateni Salonu’ndaki yarışlar izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. İlk olarak kızlarda altın madalyalar sahiplerini buldu. Kızlarda final altılısının mücadelesi büyük bir mücadeleye sahne olurken, Polonyalı Kamila Stormowska düştü. İki Rus sporcunun baştan sona üstün götürdüğü mücadelede Vera Rasskazova şampiyon olurken, Sofya Boytsova gümüş madalyanın sahibi oldu. Üçüncülük ise İtalya’dan Melissa Tunno’ya gitti.  Erkekler yarışına ise kazalar damga vurdu. 7 sporcunun yer aldığı finalde iki kez kaza yaşanırken Luksemburg’tan Peter Murphy birinci oldu. Rusya’dan Konstantin Ivliev ikinciliği alırken, podyumu tamamlayan isim ise İtalya’dan Luca Spechenhauser oldu. Kazalarda 4 sporcu yerde kaldı.Kızlarda Türkiye adına mücadele eden Sema Çirti, adını yarı finale yazdırdı. Final biletini kazanamayan Sema, kadınlar 1500 metre yarışını 14. sırada bitirdi. Kızlarda yarışan bir diğer isim Kübra Uzun ise eleme grubunda 5. oldu ve yarışlarda 21. sırayı aldı. Erkeklerde ise Hazar Karagöl, Sema gibi yarı finale çıksa da kendi grubunda ceza aldığı için sonuncu oldu ve 1500 metre erkeklerde finale çıkma şansını kaçırdı. Bir diğer milli sporcu Fatih Özden de eleme grubunda 4. oldu ve yarı finali göremedi. 

 

İzleyenleri büyülediler

 

Yenişehir Buz Pateni Salonu’nda yapılan müsabakalarda kısa programı ilk sırada tamamlayan Zagitova, Leon Minkus’un ‘Don Quixote’ şarkısı eşliğinde sergilediği performans ile serbest programda jüriden 128.76 puan aldı. Toplamda 187.06 puan ulaşan Zagitova ilk sırada yer aldı ve EYOF 2017 Erzurum’dan altın madalya ile ayrıldı. Kısa programda 49.78 puanla ikinci sırada yer alan Ukraynalı Anastasia Gozhva, serbest programda Andrew Lloyd Webber’ın ‘Cats’ şarkısı eşliğinde performansını sergiledi. 15 yaşındaki Ukraynalı sporcu, 77.40 puan aldı ve toplamda 127.18 puana ulaşarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Kısa programı 43.67 puanla dördüncü sırada noktalayan İtalyan Lucrezia Gennaro, serbest programda 007 James Bond temalı performansıyla genel sıralamada üçüncü sırada günü noktaladı. 15 yaşındaki sporcu, serbest programda 81.86 puan alarak toplamda 125.53 puanla bronz madalyanın sahibi oldu. Erzurum’un ev sahipliği yaptığı EYOF 2017’de kızlarda Türkiye’yi temsil eden Ekin Saygı, 17’nci olarak organizasyonu noktaladı. Pazartesi günü yapılan kısa programda 30.61 puan alan 15 yaşındaki sporcu, serbest programda Notre Dame Compilation eşliğindeki performansıyla jüriden 53.07 puan aldı ve toplamda 83.68 puanla 17’nci oldu. 

 

 

Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam