SON DAKİKA
reklam
reklam

Bayanlardan büyük başarı

Eklenme Tarihi: 21 Şubat 2017, Salı - 15:00   Okunma Sayısı: 65456

Türkiye Buz Pateni Federasyonundan ayrılarak 2016 yılında özerkleşen Curling Federasyonu kısa zamanda önemli başarılara imza attı. Çok kısa bir geçmişe sahip olmamıza rağmen önemli başarılar elde etmeye başlayan Curling sporu, özellikle EYOF sonrası Türkiye'nin parlayan spor branşı oldu. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında Kadın Curling Milli Takımımızın, Avrupa Curling Şampiyonası’nda ikinci olarak gümüş madalya kazanması ve Avrupa'nın en iyi 10 takımı arasına girmeyi başarmasının ardından genç kızlarımızda benzer bir başarı göstererek ilk kez katıldığımız EYOF'da gümüş madalyasını boyunlarına taktılar. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde bayan Curling Milli takımımız ikinciliği elde ederek gümüş madalyanın sahibi oldu. Oyunların son gününde sabah seansında yarı finalde Polonya'yı 7-6 mağlup ederek finale yükselen Curling Bayan Milli takımımız grup maçında 6-4 yendiği Rusya’ya finalde 7-2 yenilerek ikinciliği elde etti.
Maça hızlı başlayan millilerimizi 1.End’de sayı alarak 1-0 öne geçti. 2.End’de Rusya 2 sayı bulunca millilerimiz 2-1 yenik duruma düştü. 3.End’de sayı çıkmazken, 4.End’de 1 sayı, 5.End’de ise 3 sayı bulan Rusya bir anda farkı 5’e çıkartarak durumu 6-1 yaptı. 6.End’de sayı bulan Bayan takımımız, 7.End’de Rusya sayısına mani olamayınca karşılaşmayı 7-2 kaybederek EYOF 2017 oyunları ikinciliğini elde etti. İkinciliği elde ettikleri için gururlu olduklarını söyleyen Curling Bayan Milli takım kaptanı Berivan Polat ‘’Hatalarımız oldu. Gönül isterdi ki birinci olalım ve Türk bayrağını en yukarı çekelim. Takımımızla gurur duyuyorum. Çok büyük bir başarı elde ettik. Henüz 5 yıllık bir geçmişimiz var. Ama Türk Curling’i çok daha iyi yerlere gelecek’’ dedi. Erkek Milli takımımız ise bronz madalya maçında Slovenya’ya 6-3 yenilerek 4.oldu.

 

Süratle gelen madalya

 

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde erkekler sürat pateni 1000 metre finalinde Milli sporcumuz Hazar Karagöl tarihi bir başarı elde ederek gümüş madalya kazandı. Bu sonuçla 1991 yılından bu yana yapılan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde Türkiye sürat pateninde ilk madalyasını kazanmış oldu. 500 ve 1500 metre yarışlarında istediği sonuçları elde edemeyen Hazar Karagöl, hedeflediği başarıya 1000 metre yarışında ulaştı. Tribünlerin tamamen dolu olduğu finalde taraftar desteğini arkasına alan Karagöl, önemli bir başarıya imza attı. Dört sporcunun yer aldığı finalde start ile birlikte iyi çıkış yapamayan 16 yaşındaki milli sporcumuz Hazar Karagöl, dördüncü sırada götürdüğü yarışta son dört tura kala yaptığı atakla ikinciliğe yükseldi. En yakın rakiplerinin son dönüşte düşmesiyle iyice rahatlayan Hazar, lideri zorlamasına karşın iki salise farkla ikinciliği elde etti. Fransız Diane Sellier’ın 1:35.643 ile altın madalyanın sahibi olduğu yarışta Hazar Karagöl 1:35.854’lük derecesiyle gümüş madalya kazandı. Üçüncülüğü ise 1:45.728’lik derecesiyle Rus Aleksei Simakin elde etti.

 

Bayrak yarışları Rusya’nın

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nde 13 ülkeden 2’şer kız ve erkek sporcunun takım halinde mücadele ettiği Biatlon karışık bayrak yarışında  Rusya 1:16:39.3'lük derecesiyle birinciliği elde etti. İkincilik kızların ilk yarışına kötü başlamasına rağmen daha sonraki sporcuların elde ettiği başarılı sonuçlarla Fransa'nın olurken, üçüncü olarak kürsüye çıkan takım Finlandiya oldu. Ev sahibi Türkiye yarışı 12. sırada tamamladı. Kandilli Kayak Merkezi’nden gerçekleşen ve her ülkeden 2'şer kız ve erkek sporcunun katıldığı kayaklı koşu karma bayrak yarışını 50:53.1'lik derecesiyle Rusya kazandı.

Rusya'yı 51.27.9'luk derecesiyle Finlandiya izlerken üçüncülük ipini 51:52.9'la Fransa göğüsledi.

Ev sahibi Türkiye yarışı 10. sırada tamamlarken, Estonya diskalifiye oldu.

Bedir atlamada 4. oldu

Erzurum'da yapılan 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF 2017) kayakla atlamada Türkiye'nin tek temsilcisi Muhammed Ali Bedir, 4. oldu. Palandöken ilçesi Kiremitlik tepe'deki atlama kulelerinde gerçekleştirilen kayakla atlama erkekler yarışında Muhammed Ali Bedir, 213,5 puanla 4. sırayı aldı. Muhammed Ali, elde ettiği sonuçla Türkiye'ye bu branştaki en iyi derecesini kazandırdı. Atlayışlar sırasında alanda toplanan izleyiciler, ellerindeki Türk bayrakları ile Muhammed Ali'yi destekledi. Kayakla atlama erkeklerde Slovenyalı Timi Zajc 261,3 puanla altın madalya kazanırken, Fransız sporculardan Jonathan Learoyd 246,4 puanla gümüş, Mathis Contamine ise 240,7 puanla bronz madalya aldı. Yarışma süresince rakipleriyle kıyasıya bir mücadele eden ve başarılı atlayışlar gerçekleştiren Bedir, yarışı 4. tamamlayınca kürsüyü göremedi. Madalyaya çok yaklaşan Bedir, yarışlar sonunda duygusal anlar yaşadı. Madalyayı kaçıran Muhammet Ali, gözyaşlarını tutamazken milli sporcuyu ilk teselli eden Türkiye Kayak Federasyonu (TFK) Başkanı Erol Mehmet Yarar oldu. Yarar, gözyaşlarına hakim olamayan sporcusunu "Üzüldüğünü duymayayım, tarihi bir başarı elde ettin. Bu ülkemiz için bir gururdur. Daha gençsin, önünde yıllar var. Moralini bozmak yok." diyerek teselli etti. Milli sporcu Muhammet Ali Bedir de ilk üçte olmayı çok istediğini ancak bunun gerçekleşmediğini anlatarak, "Demek ki ilk üçteki sporcular benden daha iyiymiş. Şimdi daha çok çalışacağım. Bu ağlamayı sevinç gözyaşına dönüştürmek istiyorum. İlk üç istiyordum ama olmadı. Demek nasip buymuş. Buna da şükrediyorum, dördüncü de olamayabilirdim." ifadelerini kullandı.
TKF Başkanı Yarar ise bu başarının Türkiye için gurur verici olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Bizim buralara katılmayı düşünmediğimiz bir ortamda, bileğinin hakkıyla gelip ilk 10'a değil, 4'e girmek tarihe geçen bir sportmenliktir. Kendisini tebrik ediyorum, ülkemize armağan olsun inşallah. Bu başarı, önümüzdeki süreçte Türkiye'nin artık dünya kayakla atlama tarihinde yer edineceğinin bir göstergesidir. Türkiye bu güzel atlama kulelerimizin yenilenmesiyle dünya kayakla atlama tarihine ay yıldızlı bayrağımızı dikecektir"
 

Madalyalar sahibi buldu

 

Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde erkekler buz hokeyi finalinde Belarus'u 7-1 mağlup eden Rusya, altın madalyanın sahibi oldu. Buz Hokeyi Arena'da oynanan maçın ilk periyotu 2-1, ikinci periyotu da 3-1 Rusya'nın üstünlüğüyle tamamlandı. Rusya son periyotta 4 gol bularak müsabakayı 7-1 kazandı ve birinciliğe uzandı. Turnuvayı ikinci olarak tamamlayan Belarus ise gümüş madalyada kaldı. Üçüncülük karşılaşmasında da Slovakya, Fransa'yı 3-2 mağlup edip bronz madalya kazandı. Buz Hokeyi Arena'da Fransa ve Slovakya üçüncülük maçında karşı karşıya geldi. İki takım da ilk periyoda istekli başladı. İlk golü 7. dakikada Sebastian Hudec ile Slovakya buldu. Fransa'nın skoru eşitlemek için kurduğu baskı sonuç vermeyince ilk periyot 1-0 Slovakya'nın üstünlüğü ile sona erdi. Çekişmeli mücadele ikinci periyotta da devam etti. Slovakya baskılarının karşılığını 36. dakikada Adam Pauliny'nin attığı golle buldu ve İkinci periyodu 2-0 önde kapattı. Üçüncü periyotta Fransa baskısını iyice arttırdı. Aradığı golü maçın bitimine iki dakika kala Jules Gallet buldu ancak Slovakya'nın bu gole cevap vermesi uzun sürmedi. Adam Pauliny yakaladığı pozisyonu iyi değerlendirerek takımının üçüncü kendisinin ikinci golünü atarak skoru 3-1'e getirdi. Golden sonra Fransa riski göze alarak kalecisini oyundan çıkardı. Rakibinin dört kişi kalmasından da yararlanan Fransa bitime 1 dakika kala Baptiste Bruche ile golü buldu. Golden sonra Fransızlar kalecisini tekrar oyuna alarak klasik oyun düzenine döndü. Başka gol olmayınca karşılaşma 3-2 Slovakya'nın üstünlüğü ile sona erdi. Fransa'da maçın oyuncusu Jules Gallet seçilirken, Slovakya'da ise kaleci Matej Batory oldu.

 

Slalom yarışları büyüledi

 

EYOF 2017 Erzurum’da, Alp disiplini slalom ve büyük slalom yarışlarının ardından, ülkeler son kez bugün düzenlenen takım yarışlarında mücadele etti. Rusya, bu mücadeleyi de birincilikle tamamlarken, ikinci sırada yerini alan ülke Slovenya oldu. Zorlu mücadelenin üçüncüsü ise Fransa.

Palandöken Avea Pisti’nde öğle saatlerinde başlayan eleme yarışlarının ardından atletler kırmızı ve mavi kapıdan ülkelerini finale taşımak için çıkış yaptı. Çeyrek final yarışlarında Rusya ile Büyük Britanya eşleşti ve Rusya 4-0’la yarı finale kaldı.  Fransa’nın rakibi ise Çek Cumhuriyeti oldu ve yarışlar 3-1 Fransa’nın galibiyetiyle sonuçlandı. Slovekya ile eşleşen Sovenya oldukça rahat tamamladığı inişlerle yarışları 4-0 tamamlayarak yarı finale yükseldi.  Finlandiya ile eşleşen Hollanda ise 3-1 sonuçla yarı finale adını yazdırdı. Yarı final mücadelelerinde Rusya ve Fransa atletleri birlikte start alırken galibiyet 3-2 Rusya’nın oldu. Slovenya ve Hollanda atletleri de ikinci grup olarak iniş yaptı ve Slovenya 4-0 kazandı. Final mücadelesinde Rusya rakibi Slovenya’yı 3-1 geride bırakırken, Fransa da Hollanda’yı 4-0 yenerek sıralamayı belirledi. Bu sonuçlarla Rusya altın madalyaya uzanırken, Slovenya gümüş, Fransa bronz madalyanın sahibi oldu.

 

Editör: MURAT İLTER

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam