Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-adalet-bakani-bozdag-millete-yurutmeyi-dogrudan-secme-hakki-taniniyor-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Adalet Bakanı Bozdağ: Millete yürütmeyi doğrudan seçme hakkı tanınıyor - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Adalet Bakanı Bozdağ: Millete yürütmeyi doğrudan seçme hakkı tanınıyor

Eklenme Tarihi: 2 Mart 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 71521

STRAZBURG

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezince Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, halkoyuna sunulacak anayasa değişikliğiyle öngörülen "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" ile ilgili, bu sistemin bir rejim değişikliği olmadığını vurguladı.

Bakan Bozdağ, halk oylamasında "hükümeti doğrudan seçip seçmemenin" sorulacağını bildirerek, "Milletimize yeni bir hak tanınıyor. Hükümeti, yürütmeyi doğrudan seçme hakkı tanınıyor. Bu hakkı milletimiz kullanmaya parlamentodan daha fazla layıktır. 'Milletin seçtikleri hükümeti belirlerse bu demokrasiye uygun ama asıl olan millet bunu belirlerse bu demokrasiye aykırı' demek kabul edilemez. Şu anda atılan adım tam da bunu sağlayacak adımdır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ne kendileri ne de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için istediklerini dile getiren Bozdağ, bunu Türkiye ve Türk milleti için istediklerini kaydetti.

"Halka ihtiyacı olmasa Anayasa Mahkemesine giderdi"

Halkın vermediği iktidar yetkisini kimsenin alamayacağını ve kullanamayacağını ifade eden Bozdağ, "Diyoruz ki Türkiye bundan sonra zayıf iktidarlar görmesin, öyle bir iktidar kurulsun ki hiçbir şekilde o iktidarı millet dışında kimse iktidardan indiremesin. İşte onun adı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir." ifadelerini aktardı.

Bozdağ, iktidar yetkisini sandıkta halkın vereceğine, iktidardan indirme işini de sandıkta yine halkın yapacağına değindi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin adının bile değişim için yettiğine dikkati çeken Bozdağ, şöyle konuştu:

"Bu sistem gündeme gelince CHP'nin Genel Başkanı, Anayasa Mahkemesine gitmekten vazgeçti. Adı bile yetti. Neden? Halkın oyuna ihtiyacı var. Anayasa Mahkemesi reddedecekti çünkü müracaatı haksız, anayasaya aykırı. Bu referandumu başarısız kılan şey ne? Halkın iradesi. Halka ihtiyacı var. Halka ihtiyacı olduğu için mahkemeye gitmekten vazgeçti, halkın önüne gitmeye karar verdi. Eğer halk oylaması olmasaydı vallahi giderdi, billahi giderdi. Halka ihtiyacı olmasa yine giderdi.

"Bütün farklılıkları demokratik teminat altına alıyor"

Halka rağmen netice almanın mümkün olmadığını dile getiren Bozdağ, yeni sistemin diğer bir adını "sürekli saygı ve sevginin iktidar olması" diye nitelendirdi.

Adalet Bakanı Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hani deniyor ya 'Tayyip Bey'den sonra ne olacak? Bu yetkiler Tayyip Bey'in dışında birinin eline geçerse.' Bu sistem tam da bu yetkiler Tayyip Bey'den sonra da kimin eline geçerse geçsin, farklılıklara, kabullere, renklere, değerlere, herkesin inançlarına daima saygı duyan kişilerin Türkiye'de iktidar olmasının önünü açmaktadır. O nedenle bu sistem bütün farklılıkları da demokratik bir teminat altına alıyor. İktidar istiyorsan millete saygı duyacaksın."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam