SON DAKİKA
reklam
reklam

‘Anahtar kelime irtica’

Eklenme Tarihi: 6 Mart 2017, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 93862

UÅNsküdar Belediyesi, 28 Şubat postmodern  darbesinin 20. yılında “28 Şubat, ne kazandık ne kaybettik?” konulu panel düzenlendi.

Bağlarbaşı Kongre Merkezi’nde düzenlenen panele konuşmacı olarak Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz, TÜRGEV Genel Başkanı Arzu Akalın, Hafize Şule Albayrak, Halime Kökçe ve Sultan Işık katılırken programın moderatoÅNrlüğünü Zeynep Bayramoğlu yaptı. Paneli  Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile çok sayıda UÅNsküdarlı takip etti.Panelde konuşan TÜRGEV Genel Başkanı Arzu Akalın, 28 Şubat’ın bir sınıf çatışması  olduğunu belirterek, “Muktedir olan bir sınıf vardı ve o sınıf dedi ki ‘Ben muktedirliğimi  hiç kimseyle paylaşmam. Paylaşmaya tenezzül edildiği anda ben 28 Şubat gibi bir süreci başlatırım.’ Aslında toplumda belli bir  kesim vardı ki onlar ayrıcalıklarını hiçbir şekilde ellerinden bırakmak istemiyorlardı. Aslında bu sınıflar arasında bir savaşın adıydı.  Acaba bugün 28 Şubat tam olarak sona erdi mi. 28 Şubat’la birlikte en çok goÅNrünen yasak başoÅNrtüsü yasağıydı. Bugün başoÅNrtüsü yasağının tam anlamıyla kalktığını düşünmüyorum.” dedi. 

Panelde konuşan KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz, “Sürekli asker eliyle ya da asker dışındaki güclerin eliyle derin devlet dediğimiz veya derin gücler dediğimiz, görmediğimiz güclerin eliyle sürekli ayara çekiliyoruz. Bu ayarlar 28 Şubat’ta Müslüman kadın üzerinden yapıldı. Kelime olarak irtica geriye dönmek demektir. İlerlemeyi istememek demektir. Geriye doÅNnüş kavramı nasıl İslamiyet  ile özdeşleşmişse Müslümanlar da yobaz gerici örümcek kafalı ilerlemeye yetisi olmayan kitle olarak addedilmiş. Bu kitleye ayar verilmek istendiğinde kullanılan kelime irtica her darbede aynı. Bir Müslüman’ın kendini tanımlarken ben Müslüman’ım benim doğumdan getirdiğim inanma oÅNzgürlüğüm var dini pratiklerimi yerine getiriyorum diyen siyasallaşan bir kitle belirdi. Bu kitleye nizam vermek gerekiyordu.” diye konuştu. Program sonunda söz alan UÅNsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, konuşmacılara  teşekkür ederek panelin güzel bir program olduğunu söyledi. Başkan Türkmen, konuşmacılara plaket ve çiçek takdim etti.

Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam