Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-kadin-muhtar-hayatlarini-degistirdi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Kadın muhtar hayatlarını değiştirdi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadın muhtar hayatlarını değiştirdi

Eklenme Tarihi: 7 Mart 2017, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 74121

MALATYA

Malatya'nın Arguvan ilçesi Yazıbaşı Mahallesi'nde yaşayan, hayatları ev işleri, çocuk ve tarla arasında geçen kadınlar, mahallerine seçilen kadın muhtar ile sosyal hayatla tanıştı, katıldıkları kurslarla yaşamlarına yeni renkler kattı.

İlçedeki 135 haneli 470 nüfuslu Yazıbaşı Mahallesi'nin sakinlerinden Nurhayat Eren (57), iki yıl önce adaylığını koyduğu seçimlerde mahallenin ilk kadın muhtarı oldu.

Muhtar seçildikten sonra genellikle orta yaştakilerin yaşadığı mahallesi için bir şeyler yapmak isteyen Eren, hemcinslerine yönelik çalışmalarda bulundu.

Mahallesindeki kadınların sosyal hayat içerisinde daha fazla yer alması için Halk Eğitim İlçe Müdürlüğünde kuaförlük kursu açtıran Eren, kadınların ev ve tarla arasındaki hayatlarına yeni bir soluk kazandırdı. Bununla da yetinmeyen Eren, Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğünün desteğiyle hazırlanan ve kursiyerlere günlük 20 lira para ödenen takı tasarımı kursunu da mahalleli kadınların hizmetine sundu.

Geçmişte "ayıp" diye köy kıraathanesinin önünden bile geçmeyen kadınlar, şimdi kurslara katılıp, muhtarın düzenlediği toplantılarda mahallelerinin sorunlarını ele alıyor. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam