SON DAKİKA
reklam
reklam

'250 Şehit Ailesine 250 Bayrak' projesi

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2017, Çarşamba - 11:00   Okunma Sayısı: 153531

RİZE

Rize'de Gülbahar Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretimi Teknolojisi öğrencileri, kendi işledikleri 250 Türk bayrağını, 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine gönderdi.

Öğretmenleri Esma Öztürk ve Engin Şenol öncülüğünde yaklaşık 3 ay önce "250 Şehit Ailesine 250 Bayrak" projesi başlatan 9 öğrenci, proje kapsamında, 200 metre kumaş kullanarak 250 Türk bayrağını el işlemesiyle yaptı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programda, öğrencilerin yaptıkları bayraklar 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 6 vatandaşın ailelerine takdim edildi.

Programda, öğrencilerin kaleme aldıkları şiir ve mektupların okunması sırasında bazı öğrenci ve aileler duygulu anlar yaşadı.

Proje koordinatörü Engin Şenol, yaptığı açıklamada, projeyle 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak ve bayrağın manevi değeri ile şehit ailelerinin kalbinde yer edinebilmeyi amaçladıklarını belirtti.

Öğrencilerin kendi tasarlayıp diktikleri bayrakları şehit ailelerine hediye ettiklerini anlatan Şenol, "Üç aylık çalışma sonucunda öğrencilerimiz kendi emekleri ile oluşturdu. 200 metrelik kumaştan bayrakları oluşturduk. Edebiyat öğretmenlerimizin desteği ile birlikte hazırladığımız mektuplarımızı da şehit ailelerine gönderdik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam