Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-borsa-istanbulda-gong-kadinlar-icin-caldi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Borsa İstanbul'da gong kadınlar için çaldı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Borsa İstanbul'da gong kadınlar için çaldı

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2017, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 86502

İSTANBUL

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Borsa İstanbul'da düzenlenen gong çalma törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Borsa İstanbul'un çeşitli uluslararası kuruluşlar ve dünya borsalarıyla verdiği desteğin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir anlam kazandırdığını anlattı.

Kadınlar için büyük ilerlemeler yaşandığını ancak alınması gereken daha çok mesafe olduğunu belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Kadınlar sadece fiziki değil, psikolojik ve ruhsal şiddete de maruz kalıyorlar ki, bu şiddet yer yer diğerinden bile daha tehlikeli olup ve daha sürekli bir mahiyet arz ediyor. Kadına yönelik şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle, şiddetle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Hem Hükümet hem de Bakanlık olarak kadının ekonomide, siyasette ve karar alma mekanizmalarında daha aktif rol alması için pozitif ayrımcılığı getirdik. 15 yıllık iktidar dönemimizde kadının sosyal statüsünün yükseltilmesi ve hakları alanında yapılan düzenlemeler gerçekten tarihi bir dönüşüm sağladı. Getirdiğimiz teşviklerle kadınlarımızın iş hayatında güçlü bir şekilde yer almalarını sağlıyoruz. Kadınlarımızın iş gücüne katılma oranı yüzde 33’ün üzerine çıktı. 2023 hedefimiz kadın istihdamını yüzde 41'e çıkarmak."

Kaya, "Finans temininde, iş geliştirmede sağladığımız kolaylıklarla kadın girişimciliğine önemli destekler sağlıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki sosyal yardımlarda ve sosyal hizmetlerde attığımız her adım, kadının yükünü hafifletiyor. Aile kurumuna verdiğimiz her destekle kadınımız güç kazanıyor." diye konuştu.

Kadınların aynı zamanda demokrasinin, özgürlüğün de teminatı olduklarını 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdiğini kaydeden Kaya, "Ben bu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tüm şehit ve gazi kadınlarımıza ithaf etmek istiyorum. Dünya durdukça kadın şehitlerimizi asla unutmayacağız. Onların aziz hatıralarını her yerde yaşatacağız. Emanetlerine de sahip çıkacağız. Onlar 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün gerçek kahramanlarıdır." ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul’un açılış gongunu kadınlar için, eşitlik ve adalet için çaldıklarını kaydeden Kaya, "Umarım bu sesi, doğudan batıya tüm dünya duyar. Bu ses kadın girişimcilerimizin, kadın çalışanlarımızın sesi olsun. Emeğin, adaletin sesi olsun. Aynı zamanda vatanı için eşleri, evlatları şehit edilen onurlu, vefakar kadınlarımızın, annelerimizin sesi olsun." değerlendirmesini yaptı.

Bakan Kaya, törene katılan 15 Temmuz gazisi Jale Usta'ya da plaket verdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam