Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-gunduz-tarla-aksam-sahne-tozu-yutuyorlar-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Gündüz tarla, akşam sahne tozu yutuyorlar - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Gündüz tarla, akşam sahne tozu yutuyorlar

Eklenme Tarihi: 16 Mart 2017, Perşembe - 14:00   Okunma Sayısı: 61294

MUĞLA 

Menteşe ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Yaraş Mahallesi'nde yaşayan kadınlar, bir kadın sürücünün kullandığı traktörle sabah saatlerinde toplanarak tarlaya götürülüyor.

Tarlada çapa yapan kadınlar öğleden sonra odun topluyor, topladıkları odunları kırıp el arabaları ile evlerine taşıyor. Günün ilerleyen saatlerinde hayvanlarına yem vererek süt sağıp yoğurt hazırlayan kadınlar, akşam ise kendilerinin yazıp eşleri ve çocuklarıyla oynadıkları tiyatro oyununun provalarına katılıyor.

Kadınlar, önceleri köy kahvesinde yaptıkları provaları, alanın yetersiz olması nedeniyle belediye tarafından kendilerine tahsis edilen iki otobüsle ilçe merkezine gelerek kültür merkezinde yürütüyor.

Tiyatro eğitmeni Ayhan İçöz ve Aslı Öztürk'ün oyuncu koçluğu yaptığı oyunun senaryosu ve yönetmenliği de mahalle sakinlerine ait. "Köy Düğünü" adlı oyunda, 1960'lı yıllarda bir köy düğünü canlandırılıyor.

 

"Kadınlara fırsat verilmeli"

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hazırlanan tiyatro oyunu ile köyde yaşayan kadınların fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini göstermiş oluyoruz. Birkaç ay sonra çalışmalar tamamlanıp gösterim başladığında Yaraş'taki kadınlarımızın tiyatro oyunu ile Türkiye'de gündeme oturacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

 

Hiç izlemediği tiyatroda oyunculuk yapıyor

Tiyatrodaki kadın oyunculardan 67 yaşındaki Adile Akıncı, hiç izlemediği tiyatroda oyunculuk yaptığı için mutlu olduğunu belirterek, "İlk defa kendimiz hazırladığımız tiyatroyu kendimiz izleyeceğiz. Bunun için çok heyecanlıyım." diye konuştu.

Oyunculardan 53 yaşındaki Hatice Kaba da "Akşama kadar tarlanın tozunu yutuyoruz. Akşam da kadınlarla toplanıp tiyatro oyununda görev alıyoruz. Biz de artık sahne tozu yutuyoruz." dedi.

"Eşlerimiz büyük destek veriyor"

Yaraş Muhtarı eşi Fatma Aydoğdu, geçen yıl 6 arkadaşına mahallelerinde tiyatro kurmak için fikir sunduğunu anlattı.

Aydoğdu, şunları söyledi:

"Bu yıl tüm kadınlarımız tiyatroda yer almak için çaba gösteriyor. Bize eşlerimiz büyük destek veriyor. Oynamayan kadınlar da bizi izlemek için çocukları ile yanımıza geliyorlar ve destek veriyorlar. Ben köyümüzdeki tüm kadınlarla gurur duyuyorum."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam