SON DAKİKA
reklam
reklam

İstihdama destek hamlesi

Eklenme Tarihi: 17 Mart 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 73931

Pendik Esnaf ve  Sanatkarlar Odası Başkanı  Bilal GÜNDOĞDU’ dan destek Okul müdürü Selami Çiçek ve müdür yardımcıları esnaf odaları ziyaretinde bulunarak yeni kanunu anlattı, okula davet edilecek işverenler, ustalar ve usta öğreticiler için konferans salonu oluşturulması, seminer çalışmasının yapılması ve işverenlerin ziyaret edilmesi konusunda oda başkanı Bilal Gündoğdu’dan destek sağlanacağı sözü alındı.
Kayıtların devamı:
Kanun gereği 2017 Eylül ayında öğretime başlayacak öğrencilerin kayıtlarının devam ettiği, kayıt olan öğrencilerin sigorta başlangıcının yapıldığını Eylül ayında okulda derslerinin başlayacağını, kayıt olan öğrencilerin işyerinde çalışmaya devam edeceğini ve sigortası devam ederken günlük yoklamasının alınacağı belirtildi.
İşverene teşvik, öğrenci maaşında destek
6764 sayılı kanun gereği e-okul kayıtları esas alınarak İŞKUR tarafından işverene asgari ücretin çalışan sayısına bağlı olarak 2/3 veya 1/3 oranında teşvik verileceğini bunun çalışan öğrencinin maaşına yansımasının sağlanacağını bu nedenle hem okuyup meslek öğrenecek gençlerin hem de ekonomik haktan faydalanacağı belirtildi.
İstihdam alanı sağlanıyor
Okul müdür yardımcısı Şenay Bilir okula kayıt olmak için başvuran öğrencilere velileriyle birlikte yeteneklerine, ilgi alanlarına göre iş yeri tavsiye edildiğini, hatta bizzat öğretmenler tarafından işyerine birlikte giderek öğrencinin olumlu talebiyle karşılaşıldığında işveren-veli-öğrenci imzalı sözleşmenin hemen onaylandığını belirtti.
Şubat-Mart aylarında 99 kişiye iş imkânı
Müdür Yardımcısı Ender Düzler şubat ayından bugüne kadar müracaat edenlerden şartları tutanların kayıtlarının yapıldığını 99 öğrencinin çeşitli mesleklerde işe başlandığını mevzuata göre işverenlerin hesaplarına İŞKUR dan paranın aktarılacağını belirtti.
Ustalara da 
belge verilecek
Müdür yardımcısı Fevzi Türkmen kayıt için başvuran öğrencilerin işyerlerinde halen ustalık ve usta öğreticilik belgesi olmayanları Yakup Taşçı ile birlikte bilgilendirerek denklik müracaatlarının sağlandığını, sınav programlarının yapıldığını, usta öğreticilik müracaatlarının alınarak 40 saatlik eğitimlere başlandığını belirtti. 
Okul Müdürü Selami Çiçek
Yeni kanunla lise hakkı verilecek olması, öğrenciye-işletmeye teşvik verilecek olması, okuldan mezun olduğunda ustalık belgesi hak edileceğinin belirtilmesinin öğrenci-veli ve işveren tarafından olumlu karşılandığını, talep konusunda artış sağladığını belirtti. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanacak mevzuat çerçevesinde mesleki eğitim merkezlerinin bu konuda rağbet göreceğini belirtti.
İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri
Yeni kayıt olan öğrencilerin işe başlamadan İş sağlığı ve iş güvenliği eğitimleri Pendik Mesleki eğitim merkezi öğretmenlerinden Atilla Yurdagül-Nejla Sünğü- Fadime Arslan-Arzu Yeğit-Emine Çetin öğretmenler tarafından 8 saatlik bir sunumla gerçekleştirilip sınav sonucunda başarılı olanlara sertifikaları verilerek işe yerleştiriliyorlar.

 

Editör: AYŞE GÜL YAĞIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam