Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-muhasebe-kayitlarini-yok-eden-personele-ikramiye-vermisler-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Muhasebe kayıtlarını yok eden personele ikramiye vermişler - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Muhasebe kayıtlarını yok eden personele ikramiye vermişler

Eklenme Tarihi: 18 Mart 2017, Cumartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 63215

KAYSERİ

 Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 17'si tutuklu 71 sanık hakkındaki iddianamede beyanlarına yer verilen gizli tanık ve müştekiler, örgütün himmet toplama yöntemleri ile 17/25 Aralık sürecinden sonraki faaliyetlerini anlattı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen, 316 sayfa ve 22 klasör ekten oluşan iddianamede, bazı müştekilerin ifadeleri, tutuksuz sanıklardan Abdülkadir Ş. ve Ahmet K. ile tutuklu sanıklardan Abdullah E. hakkındaki tanık beyanları ve deliller yer alıyor.

Abdülkadir Ş. hakkında "bilgi sahibi" sıfatıyla 29 Ağustos 2016'da ifade veren M.A, yaklaşık bir yıl önce fabrikaya gelen polislerin iş yeri sahibi Halil Ş'yi Zaman gazetesi ile Aksiyon ve Sızıntı dergileri aboneliği için sorguladıklarını anlattı.

Bu olaydan yaklaşık bir hafta sonra fabrikaya örgütle ilgili dokümanlar getirildiğini belirten M.A, şunları söyledi:

"Fabrikaya, içinde FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen'e ait kitaplar, CD ve teyp kasetleri, Aksiyon ve Sızıntı dergileri, Zaman gazetesi ve buna benzer dokümanlar bulunan 2 çuval getirildi. Halil Ş. bunların yakılarak imha edilmesi talimatını verdi. Güvenlik görevlisi ile çuval içindekileri fabrikanın kendi arazisi içinde toparladık. Benim mesaim bitince güvenlik görevlisine gerekli talimatları verdim ve Halil Ş'nin isteği olduğunu söyleyerek, 'Bunların hepsini yak, başında bekle.' dedim ve ikametgahıma gittim. Sabaha kadar iki çuval malzemenin hepsini yaktığını sabah mesaiye geldiğimde öğrendim, ayrıca bu olaya yine fabrikada diğer güvenlik görevlisi de şahittir. Ayrıca, tazminatımı almak için fabrikaya gittiğimde Abdulkadir Ş'nin gözaltına alındığını öğrendim. Abdulkadir Ş, Halil Ş. ve İbrahim Ş, fabrikaya FETÖ/PDY ile iltisaklı firmalardan alışveriş yapıyorlardı."

Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Mustafa S. de sohbet grubundaki Abdulkadir Ş'nin grupta gazete ve dergiden sorumlu olduğunu kaydetti.

İddianemede, Abdulkadir Ş'nin Bank Asya'daki hesabına 2014 yılı ocak ayından itibaren 2 milyon 278 bin 146 lira, oğlu Taha Ş. adına 2014 yılı nisan ayından beri 559 bin 172 lira, eşi Nimet Banu Ş. adına da 1 milyon 389 bin 766 lira yatırdığının belirlendiği bilgisine yer verildi.

Alacağından 14 bin lira himmet kesmişler 

İddianamede, şüphelilerden Ahmet K'nin sahibi olduğu şirketin eski çalışanının ifadelerine de yer verildi.

Bu kişinin 29 Temmuz 2016'da Kayseri Emniyet Müdürlüğü 155 polis imdat hattına yaptığı ihbarda şunları anlattığı kaydedildi:

"17/25 Aralık olaylarından sonra yöneticiler toplantı yaptı. Toplantı esnasında telefonlarını yanımıza bıraktılar. Toplantıdan sonra 'Muhasebe evraklarını yok edin, bilgisayarlarınızda ne var ne yoksa silin.' dediler. Ne olduğunu anlamadığımız için hepsini yok ettik. Bir hafta sonra müfettişler geldi, inceleme yaptılar. İncelemeden sonra şirket yetkilileri bizlere biner lira dağıttılar. Hissedar olan Osman K, 'AKP'ye kesinlikle oy vermeyeceksiniz.' dedi. Bizleri Fetullah cemaati toplantılarına çağırdılar."

Müşteki Mashar Cemal K. da Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca alınan ifadesinde Ahmet K'nin sahibi olduğu firmanın 2007'ye kadar 20 yıl gümrük müşavirliğini ve nakliye işini yaptığını anlattı.

Ahmet K'nin, alacağından Fetullah Gülen cemaatine 14 bin lira yardım kesmesini kabul etmediği için işi bırakmak zorunda kaldığını vurgulayan müşteki, şu bilgileri verdi:

"İşi bırakmak zorunda kaldım, daha doğrusu işime son verildi. Cemaate yakın başka bir gümrük müşaviriyle anlaştılar hatta bununla kalmayıp diğer şirketlere de etki ederek benimle yaptıkları gümrük müşavirliği anlaşmalarını feshettiler. Hatta ben bu nedenle işlerimi düzeltemedim ve 2009 yılında iflas ettim. O tarihten bu tarihe kadar da benden yapılan 14 bin liralık kesintiyi geri istedim, geri vermediler."

İddianamede, Ahmet K'nin İstanbul'daki evinde 5 adet bir ABD doları, Fetullah Gülen'in "Bir Kırık Dilekçe" isimli kitabı, içinde el yazısı ile çeşitli duaların olduğu defter bulunduğu, dijital materyallerde yapılan incelemede şüphelinin FETÖ ile ilgili mesajlar gönderdiği, Kimse Yok Mu Derneğine SMS ile bağış yaptığının belirlendiği, Bank Asya'da hesabına da 2013 Aralık ayından itibaren 169 bin 301 lira, eşi adına da 2014 ocak ayında 3 bin lira yatırdığının tespit edildiği bilgisine yer verildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam