Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-basbakan-yildirim-bu-teror-orgutleri-gun-gelecek-size-de-zarar-verecek-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Başbakan Yıldırım: Bu terör örgütleri gün gelecek size de zarar verecek' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Başbakan Yıldırım: Bu terör örgütleri gün gelecek size de zarar verecek'

Eklenme Tarihi: 19 Mart 2017, Pazar - 18:00   Okunma Sayısı: 58264

ERZİNCAN

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

 

Yıldırım, Erzincanlı hemşehrilerini, "Ana ocağım, baba ocağım Erzincan. Seninle gurur duyuyorum, seni her daim yüreğimde taşıyorum. Şen olasın, var olasın, bahtiyar olasın Erzincan." diyerek selamladı.

Erzincan'ın, Türkiye Cumhuriyeti'ne bugüne kadar üç başbakan yetiştirdiğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Merhum Şemsettin Günaltay, o da bir Erzincanlıydı. Yıldırım Akbulut, o da hemşehrimizdi, o da Erzincanlıydı ve geçen yıl 22 Mayıs'ta AK Partimizin kongresinde, delegeler büyük çoğunlukla bir hemşehrinizi, kardeşinizi, Erzincanlıyı, şahsımı, genel başkan seçti ardından Cumhurbaşkanımız, şahsıma 65. Hükümeti kurma görevini verdi. Bu gurur benim değil Erzincan'ın gururudur, sizin gururunuzdur. Bu, Erzincan'ın başarısıdır."

Şehitlere, gazilere, depremlerde kaybedilen canlara Allah'tan rahmet dileyen Yıldırım, şöyle konuştu:

"Erzincan şimdi diyor ki 'Yıllar sonra bir başbakan çıkardık, anayasa değişiyor, Başbakanlık kaldırılıyor.' Vatana hizmet, makamla mevkiyle olmaz, eğer içinizde memleket aşkı varsa toprağı sürerek de hizmet edersiniz, ticaret yaparak da hizmet edersiniz. İşinizi en iyi şekilde yaparak da bu ülkeye, bu cennet vatana hizmet edersiniz. Gerektiğinde canını ortaya koyarak da ülkeye, vatana hizmet edersiniz. Biz Türkiye sevdalısıyız. Dün Ulaştırma Bakanı olarak ülkeme hizmet ettim, bugün başbakan olarak aynı şekilde ülkemize hizmet ediyoruz. Yarın da ne vazife verirseniz, siz ne derseniz, biz onu yaparız. Bizim ilkemiz belli, bizde durmak yok, yola devam."

"Sayın Kılıçdaroğlu aynaya baksın"

CHP'nin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle "tek adam" anlayışının ortaya konacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Yıldırım, "Derdi ne? Derdi, millet iktidar olmasın. Allah aşkına, bu millet iktidarını sizinle paylaşmak zorunda mı? Bu millet iktidarını, vesayet odaklarıyla paylaşmak zorunda mı? Halkın seçtiğinden niye rahatsız oluyorsunuz? Çekilin artık, düşün milletin yakasından, çekilin artık milli iradenin önünden. 16 Nisan millet iktidarının güçleneceği andır, 16 Nisan milli iradenin şaha kalktığı gün olacaktır." ifadesini kullandı. 

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun 'Tek adam ülkeyi yönetecek.' değini hatırlatarak, şu görüşlere yer verdi:

"Sen istiyorsun diye, iki tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz, iki tane mi muhtar seçeceğiz, iki tane mi belediye başkanı seçeceğiz? Bunlar, bugünlerde HDP ile sıkı fıkılar, eş başkanlığa kafayı takmışlar. Evet, 'tek adam' olacak, patronu da millet olacak, siz olacaksınız. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz. Meclis, daha da güçlenecek, yargı hem bağımsız hem tarafsız olacak. Millet, cumhurbaşkanlarını, hükümetleri denetleyecek, hesap soracak.

Bu ülkede eğer 'tek adam' yönetiminden bahsediliyorsa CHP yönetimi kendine baksın, 7 seçim kaybetti hala tek adam. Tek adam yönetimi arıyorlarsa, Sayın Kılıçdaroğlu aynaya baksın."

"Milli iradenin daha güçlü temsili için milletvekili sayısı artırılacak"

Yapılacak anayasa değişikliğiyle milletvekili sayısının 600'a çıkarılmasına yönelik eleştirilere ilişkin olarak da Yıldırım, "Bir de çıkmış diyor ki '600 milletvekiline ne lüzum var? Çok'. Niye? Maaş alacaklarmış. Kendi milletvekillerinin 2 trilyonluk faturasını unuttular galiba. Bir yılda 2 milyonluk fatura ne demek biliyor musunuz? 135 milletvekilinin bir yıllık maaşı demek. Söylediği lafa bak, önce kendi adamlarına bak da ondan sonra millete laf et." dedi. 

Başbakan Yıldırım, nüfustaki artış ve milli iradenin daha güçlü temsili için milletvekili sayısının 600'e çıkarılacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Geçmişte nasıldı? 1923'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk döneminde her 20 bin nüfus için bir milletvekili, 1934'te yine her 40 bin nüfus için bir milletvekili seçilmiş. İnönü döneminde 40 bin nüfus için bir milletvekili seçilmiş, 1982 darbe anayasasından sonra bu iş 400 milletvekiliyle sabitlenmiş. 1987'de merhum Özal, o dönemde halk oylaması yapmış ve halk oylamasıyla beraber millet milletvekili sayısını 450'ye çıkarmış. 

Şimdi, sıkı durun. Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında değil. Şimdi milletvekili sayısının 600'e çıkarılmasını tenkit ediyor ama bakın ne yapmışlar farkında değil. 1995, DYP-ANAP-CHP, anayasa teklifi hazırlıyorlar ve 'milletvekili sayısı 600 olsun' diyorlar. Ne zaman diyorlar? 1995. Kaç yıl önce? 22 yıl önce kendileri '600'e çıksın' demişler ve altına da imza atmışlar. Sonra, Meclis'e gelince demişler ki 'Bu 600 çok, bunu 550 yapalım'. O zaman Türkiye'nin nüfusu ne biliyor musunuz? 59 milyon. Şimdi ne kadar? 80 milyon. Seçmen sayısı ne? O zaman 29 milyon, şimdi 59 milyon. Kendileri 450'den 550'ye çıkarırken ses yok. Gerekçesi ne? Nüfus artmış. Şimdi, nüfus artmadı mı, 59 milyondan 80 milyona çıkmadı mı? Seçmen sayısı 29 milyondan 59 milyona çıkmadı mı? Bunlar, neresinden tutarsan dökülüyor."

"Bizde doğu batı kuzey güney yok tek Türkiye var"

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bizde doğu, batı, kuzey, güney yok. Yakın yok, uzak yok. 780 bin kilometrekare vatan toprağı var, tek Türkiye var. Onlar Gezi olaylarıyla ülkeyi karıştırmaya çalıştılar biz eser ürettik. Onlar 15 Temmuz'da ülkeyi işgale çalışırlar, biz hem onları püskürtür hem ülkemize hizmet ederiz. Onlar hep 'hayır' dedi biz 'evet' dedik. Onlar bugün de 'hayır' diyor."

"Bu terör örgütleri gün gelecek size de zarar verecek"

Başbakan Binali Yıldırım, "Almanya, Hollanda terör örgütlerine kucak açmış. Bu terör örgütleri gün gelecek sizi de sokacak, size de zarar verecek" dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam