SON DAKİKA
reklam
reklam

Mr. Erbil'den 'birlikte yaşam' pozu

Eklenme Tarihi: 21 Mart 2017, Salı - 14:00   Okunma Sayısı: 387341

ERBİL

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde sosyal medyada "Mr. Erbil" (Bay Erbil) ismiyle kısa süre içerisinde ün kazanan grup, Nevruz bayramının gelmesiyle yöresel kıyafetler giyerek dikkatleri üzerine çekiyor.

Erbil kent merkezinin tarihi kalesi içerisinde her hafta biraraya gelen gençler, genellikle modern kıyafetlerle poz veriyor. "Irak’ın erkeklerden oluşan ilk Moda kulübü" olarak nitelenen Mr. Erbil'in kısa süre içerisinde üye sayısı 20'den 40'a yükseldi.

Instagram'da ise yaklaşık 80 bin takipçiye ulaşan grup, baharın müjdeleyicisi Nevruz'un gelişiyle "birlikte yaşam" mesajı vermek için IKBY'deki tüm etnik ve dini unsurlara ait farklı yöresel kıyafetleri giydi. Mr. Erbil Grubu, farklı ve rengarenk yöresel kıyafetlerle objektiflere poz verdi. 

Birlemiş Milletler tarafından koruma altına alınıp, dünya miras listesinde yer alan Erbil kalesinde AA muhabirine konuşan grup üyelerinden Goran Piştivan, "Nevruz bayramının gelişiyle bölge sakinlerine 'birlikte yaşam' mesajı vermek istedik. Hangi etnik ve dini gruba mensup olursa olsun bunun bir sorun olmadığını kıyafetlerimizle göstermeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki farklı kıyafetler

Grupları içerisinde sadece Kürtlerin olmadığını dile getiren Piştivan, "Türkmenler başta olmak üzere birçok Arap ve Süryani grubumuza üye, beraberce yöresel kıyafetlerimiz sayesinde bölgenin bir başka zenginliğini gözler önüne seriyoruz." dedi.

Sadece güzel ve şık elbiseler giyerek objektiflere poz vermenin peşinde olmadıklarını aktaran Piştivan, şiddet ve savaşın hakim olduğu toplumumuza sosyal mesajlar vermek istediklerini kaydetti.

Topluma vermek istedikleri mesajlara da değinen Piştivan, "Öncellikle halkımızın çevreci bir yaklaşıma sahip olması için birkaç projemiz mevcut. Gençleri hükümetten herhangi bir destek almadan kendi ayakları üzerinde nasıl durabileceğine yönelik teşvik projelerimiz var." diye konuştu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam