SON DAKİKA
reklam
reklam

Demiratlılar şehitleri andı

Eklenme Tarihi: 24 Mart 2017, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 86763

18 Mart Çanakkale Motosiklet Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleşen ve Türkiye Motosiklet Platformu (TMP) üyesi kulüplerin katıldığı ziyarette bu yıl yine rekor katılım gerçekleşti.
Aylar öncesinde başlayan hummalı çalışmanın ve sayısız gönüllünün desteğiyle düzenlenen etkinlikte motosiklet tutkunları bir kez daha vatan sevdalısı olduklarını haykırdılar.
18 Mart sabahı henüz güneş yükselmeden İkitelli gişeler önünde toplanan iki teker sevdalıları Çanakkale'de tören için Türkiye'nin dört bir yanından gelen kardeşleriyle buluşmak üzere yola çıktı.
Uzun yolda ve otobanda güvenli sürüş gerçekleştirmek için haftalar öncesinden görevlendirilip hazırlanan "TMP Görevli" yelekleri giyen sürücüler, sorumlulukları kapsamında konvoya önde, hat boyu ve sonda yardımcı ve yol gösterici oldu.
Konvoya eşlik eden 2 ambulans, 1 MAKUD arama kurtarma komuta, koruma ve sağlık tedbiri aracı, lastik destek aracının yanı sıra kendi arabalarıyla korteje katılan iki teker sevdalısı aileler de vardı.
Çanakkale'ye varan konvoy, faklı il ve ilçelerden gelen diğer katılımcılarla birlikte meydan da Şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve anma töreninin ardından dinlenmek üzere otellerine yerleşti.
19 Mart sabahı erken saatlerde kendileri için ayrılan feribotla Eceabat'a geçen kortej konvoy Çanakkale Şehitliğine ve Şehitler Abidesine doğru yola çıktı, Hisarlık Tepe'ye kortejle çıkan sürücüler, yetkililerce kendilerine gösterilen uygun alanda Şehitleri anmak ve ruhlarını şad etmek için mevlit okutup pilav dağıttı.
Okumanın ardından Şehitliğe ve Abideye ilerleyen motosiklet tutkunu kortej üyeleri Abide'nin önünde Bayrak açıp, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından hatıra fotoğrafı çekip şehitlik ziyaretini gerçekleştirdi.
Bu etkinliğin güvenli ve yasal şekilde düzenlenmesi adına TMP yetkilileri Valilik ve Emniyetten gerekli izinleri haftalar öncesinden alıp katılımcılara bilgilendirme yaptı. Konvoya ve Korteje katılan bütün Motosiklet Kulüplerinin Başkanları üyelerine gerekli bilgilendirmeyi yapıp, programı iletip organizasyonun başarıyla gerçekleşmesine katkı sağladı.
TMP yetkilileri ve sürücüler 18 Mart 2018'de çok daha kalabalık ve kapsamlı bir etkinlik düzenlemeyi hedeflediklerini bildirdiler.

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam