SON DAKİKA
reklam
reklam

Kemal Uludağ sanatın dilini seramikle yansıtıyor

Eklenme Tarihi: 28 Mart 2017, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 186135

Minos çaresizlik içindedir. Delfi kâhinlerine danışır. Kâhinler krala çok dolambaçlı bir labirent inşa ettirmesini, Minotauros’u da o labirentin orta yerine koymasını önerirler. Minos kâhinlerin tavsiyesine uyar.
Daidalos’u çağırtır ve görülmemiş bir çapa sahip devasa bir labirent tasarlanmasını ister. Daidalos ve oğlu İkaros’un, Minos’un Knosos’taki Sarayı’nın karşısında inşa ettikleri eşsiz labirent, mitolojide Girit Labirentidir.
Büyük kanatları duvarları aşamayan Minotaur, labirentten hiçbir zaman çıkamaz. Kemal Uludağ, İKONLAR labirent serisiyle kültürlerini ve izlerini dünya üzerinde mimari ve bahçe tasarımlarında yüzyıllardır süregiden labirent formunu sanatına kazandırır. Labirentler, Kemal Uludağ’ın ikonlarına dönüşür.
Kemal Uludağ seramikleri, 2000 yıl kadar önce Çin’de geliştirilmiş olan sert toprak seramik tekniği Stoneware’dir. Pişirme süresi 1150 santigrat üzerinde maksimum 1400 dereceye kadar çıkan bu seramikler sert, cama benzer, gözeneksiz seramik oluşumlardır. 
Kemal Uludağ kimdir? 
1966 yılında Konya’da doğdu. 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi seramik Anasanat dalından mezun oldu. 1990 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını, 1993’te Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler enstitüsünde sanatta yeterliliğini tamamladı. 
15 ödül sahibi olan ve yurt içinde 14, yurt dışında bir kişisel seramik sergisi açan Kemal Uludağ, yurt dışında 22 yurt içinde 300’ün üzerinde karma sergiye katılmıştır. Sanatçının yurt içinde ve yurt dışındaki müzelerde kamu ve özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.     Uludağ, UNESCO Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Türk Seramik Derneği ve Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği Üyesi, Türk Seramik Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Sanat Komisyonu Başkanlığı yapmıştır. Doçent Doktor Kemal Uludağ Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi seramik bölümünün Başkanı olarak görev yapmaktadır.    
Kemal Uludağ’ın ödüllerinden bazıları
1. 2016 yılı seramik dalında yılın sanatçısı ödülü, Sanat Kurumu Ankara,
2. 2014 Anadolu Üniversitesi Sanat Ödülü Eskişehir,
3. 2011 Gümüş Madalya SNBA Salon 2011, SNBA Beyaz Sanat Kurumu Paris- Fransa, 
4. 2005 Özel Ödül SNBA Beyaz Salon Paris-Fransa,
5. 2000 Başarı Ödülü Kültür Bakanlığı 61. Devlet Seramik Yarışması, 
6. 1997 Başarı Ödülü Kültür Bakanlığı 58. Devlet Seramik Yarışması,
7  1997 Üçüncülük Ödülü Türk Seramik Derneği çaydanlık konulu seramik yarışması

Editör: CENGİZ BAYSU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam