SON DAKİKA
reklam
reklam

Ersan Gülüm: 'Olimpiyat Stadı'nda oynamaya korkuyoruz

Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2014, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 78366

 

“AVRUPA MAÇLARINDA HER TAKIM KAZANABİLİR”
Avrupa’da gruplardan çıktıktan sonra hedef koyacaklarını ifade eden Ersan, “Başta gruplardan çıkmamız gerekiyor. Herşey bitmiş değil gruptan çıkmayı garantilemedik zaten 2 maçımız daha var. Asteras'tan 1 puan alırsak garantiliyoruz. Avrupa maçları çok farklı oluyor. Maçlarda ne olacağı belli olmuyor. Her takım kazanabiliyor” diye konuştu.

“GEÇEN SENEYE GÖRE DAHA OLGUN BİR TAKIMIZ”
Şampiyonluğa oynayan bir takım olduklarını vurgulayan tecrübeli futbolcu, “Bizim hedefimiz her sene şampiyonluk. Geçen seneye göre daha olgun bir takımız. Daha çok birlikte olan bir takımız. Hem saha dışında hem de saha içinde” dedi.

“BU SENE KENDİ STADIMIZDA KUPAYI KALDIRMAK İSTİYORUZ”
Başarılı savunma oyuncusu, takım arkadaşları arasında gizli bir hedefleri olduğunu dile getirerek, “Bu sene son haftaya doğru, 33. haftada Galatasaray’a karşı oynayacağız. Onu da kazanıp stat inşaatının çoğu bitmiş halde kupayı kendi stadımızda kaldırmak istiyoruz. Bizim böyle gizli bir hedefimiz var. Böyle bir hayalimiz var ve inşallah bu hayali gerçekleştiririz. Bu sene Vodafone Arena'da kupayı kaldırmak istiyoruz” diye konuştu.

“BILIC HER ZAMAN TAKIMA POZİTİF ENERJİ VERİYOR”
Hırvat teknik adam Slaven Bilic'in geldiğinden beri herkes ile iyi bir diyalog kurduğunu söyleyen Ersan Gülüm, "Biz daha iyi anlaşıyoruz. Futbol yaşantısında aynı kültürü gördüğümüz için birbirimizle daha iyi anlaşabiliyoruz. Hoca olarak çok iyi bir hoca kendisi. Şimdiye kadar geldiğinde kendisi bir sistem oturttu. Oyuncular saha içerisinde ne yapmak istediğini çok iyi biliyorlar. Her zaman pozitif enerji veriyor takıma. Geçen sene statsız ve ceza almış durumdayken, birçok puan aldık. Bunu çoğu hoca yapamaz. Bizim stadımız olsaydı şu anda daha farklı olabilirdi. Statsız olduğumuz için daha çok çaba sarf ediyoruz. Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen rakip takım oyuncuları İnönü'de olduğu gibi bir baskı hissetmiyorlar. Korkmuyorlar, çekinmiyorlar. Seneye çok farklı bir durum olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE OYNAMAK ÇOK KOLAY DEĞİL”
27 yaşında olduğunu ve Avrupa’ya gitmek için ideal bir yaşta olduğunu vurgulayan Gülüm, “Tam olgun olduğum yaşta olduğumu düşünüyorum. Beşiktaş’a geldiğimde 22 yaşındaydım. Açıkçası ben zaten Avrupa’da oynuyorum. Türkiye’de oynamak çok kolay değil. Ligimiz geçtiğimiz sezonlara göre daha çok ilerlemiş durumda. Yurt dışından oynamaya geliyor herkes. Avrupa’da hedef var mı diyecek olursak net bir şey yok. Teklifler gelirse değerlendiririm ama Beşiktaş Kulübü kalmamı isterse kalırım” açıklamasında bulundu.

“FATİH HOCA İLE BİRLİKTE HİÇBİR ŞEY İMKANSIZ DEĞİLDİR”
Milli Takım'ın başına Fatih Terim'in geçen sene geldiğini hatırlatan Gülüm, “Dünya Kupası'na 5 maç kala katıldı milli takıma. O noktada katılmamız zor görünüyordu. Geldiğinde bütün maçları kazanıp son maçımız olan Hollanda maçına kalmıştı. Onu da kazansaydık Dünya Kupası'na gidebilecektik. İmkansız gibi bir şey gözüküyordu ama Fatih hoca bunu başarmıştı. Fatih hoca ile birlikte milli takımda hiçbir şey imkansız değildir. 2016 Avrupa Şampiyonası'na katılmamız puan açısından zor bir durum olarak gözüküyor. Biz Türkiye olarak zoru seven bir ülkeyiz. Şu anda 4 puanımız var. Daha çok maçımız var. Zor ama imkansız diye bir şey yok” şeklinde konuştu.

“BEŞİKTAŞ’IN BAŞARISI BU SENE ARKADAŞLIĞIDIR”
Siyah-beyazlı futbolcu, takımdaki yaş gruplarının aynı olduğunu dile getirerek, "Takım içerisinde herkes birbiri ile nasıl konuşacağını biliyor. Beşiktaş 3-4 seneden beri kurulu bir takım. Bazı yeni arkadaşlarımız katılıyor. Anadolu’dan yetişen ve Avrupa’da yetişen oyuncular arasında sıkı bir diyalog var. Beşiktaş’ın başarısı bu sene arkadaşlığıdır. Takım içerisinde herkes birbiri ile çok samimi. Bu da bir takım için şampiyonluk yolunda çok önemlidir” dedi.

“OLİMPİYAT STADI'NDA OYNAMAYA ÇEKİNİYORUZ”

"Taraftar nasıl çekinmesin? Beşiktaş'ın sevdası için geliyorlar ama Olimpiyat Stadı gerçekten İstanbul’un dışındadır. Zor bir durum gerçekten başkanımızla birlikte zor bir periyottan geçiyoruz. Bunu bir mücadelesi var camiada. Herkesin biraz daha sabırlı olması gerekiyor. Hiç kimse bizim yaptıklarımızı yapmadı. Şehrin dışında, statsız oynamak kolay bir şey değil. Hafta sonu da Başakşehir'de Kasımpaşa ile oynayacağız. Orası da uzak. Bence Olimpiyat'tan daha uzak. Şu anda Beşiktaş bir mücadele içerisinde. Ben geldiğimden beri bir şey gördüm Beşiktaş’ta mücadele etmeden bir şey kazanılmıyor. Olimpiyat'ta oynamak kolay değil. Rakip takımı istediğimiz gibi baskı altına alamıyoruz. Eskisi gibi taraftar gelmiyor. Başarıyı yakaladığımızda taraftarımız da gelecektir. Bir de Passolig’den dolayı taraftarımız stada gelmiyor ama insanlar buna alışacaktır.”
Beşiktaş’ın başarılı savunma oyuncusu Ersan Gülüm, maç sırasında hiçbir zaman keşkeleri olmadığını sözlerine ekledi. 

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam