SON DAKİKA
reklam
reklam

Dragos Musıki Derneği

Eklenme Tarihi: 29 Mart 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 229534

Dragos Musıki Derneği 2011 yılında kuruldu ancak bünyesindeki korolarla yurtiçi ve yurtdışında yüze yakın konser vererek tüm zamanların rekorunu kırdı. 
Özellikle 4.ncü kez davet edildikleri Selanik meydanında yüz yıldan bu yana konser veren ilk Türk topluluğu olarak tarihe geçtiler. Derneğin Festival Korosu ise Ege'nin öbür kıyısına barış ve kardeşlik köprüleri kurmaya devam ediyor. 
Kurucu Başkan Serdar Taştanoğlu derneğin kuruluşundan bugüne yolculuğunu anlatırken şunları söyledi; “ Dragos Musıki Derneği olarak 2016-2017 Müzik sezonuna üç koro ile başladık  ve  her üç koromuzla  sezon başından  bugüne başarılı  beş konser gerçekleştirdik, Önümüzdeki tarihlerde de kesinleşmiş hazırlıkları tamamlanmış  olan konserlerimiz var.   30 Mart 2017 (yarın) Lefkoşa’da  Ünlü sanatçı Cem Kafkas  yönetimindeki Kıbrıs Müzik gönüllüleri derneği ile koro şefimiz TRT sanatçısı Çiğdem Yarkın yönetimindeki TSM korolarının ortak projesinin ilk konserini gerçekleştireceğiz.  27 Nisan 2017’de Kartal’da ayni işbirliğinin İstanbul ayağındaki konserini gerçekleştireceğiz. 7 Mayısta Girne’de şef Halil Altınköprü yönetimindeki  kardeş koroları olan Tire sanat müziği korosu ile Şef Zeynep Karan yönetimindeki Dünya Müzikleri koromuz  ortak konser gerçekleştirecek.” 
Serdar Taştanoğlu, Mayıs ayı içinde Kocaeli’nde iki konsere davet edildiklerini ve yine Mayıs Haziran ve Temmuz aylarındaki iki Makedonya, üç Yunanistan ve Bulgaristan konserleri ile  sezonu 25 yurtdışı konseri ile kapatacaklarını ifade etti.
Dragos Musıki Derneği Türk Halk Müziği koro çalışmalarına da şef taşkın Doğanışık yönetiminde devam ediyor. 
Başkan Taştanoğlu, ayrıca Kültür ve Halk müziğimize hizmette çok önemli  katkıları olduğunu düşündükleri ve Ekim 2016 ayında 4.sünü gerçekleştirdikleri Türk Halk Müziği ses yarışmasının  temmuz ayında 5.sinin başvurularının başlayacağı müjdesini de verdi.
Başarılarında en önemli faktörün azim, çalışma ve gönüllülük esası olduğunu belirten Serdar Taştanoğlu; dernek çalışmalarının desteklenmemesi konusunda ise şunları söyledi: 
'' Başta ülkemiz Belediyeleri ve özel sektördeki vergi rekortmeni şirketlerin ülkemizin, kültürümüzün tanıtılması çalışmalarına duyarsız kalması üzücü. Şu sancılı siyasi günlerde dostluk ve barış için çok etkin  çaba olan yurtdışı faaliyetlerimize hiçbir başta belediyeler olmak üzere resmi kurumların bize destek vermemesine kırgınız ve sitem ediyoruz. Oysa birçok ülkeden davet alıyoruz. Davet edenlerin kısmi destekleri bazen oluyor bazen buyrun gelin ama maddi destek beklemeyin zira bize gelmek üzere başvuran  birçok ülkeden grup var  demektedirler. Bu durumda bize sponsor olunması durumunda  sanat faaliyetlerimizde çok üzerinde başarılara imza atabilir, ülkemizin tanıtımına, barışa dostluğa kardeşliğe katkıda bulunabiliriz. Buna rağmen destek görmesek de yılmayacağız ve bu gururlu misyona kendi olanaklarımız çerçevesinde devam edeceğiz.“ dedi.
Ülkemizin kültürümüzün tanıtılması yolunda her faaliyeti kendileri gerçekleştirilmişçesine takdir ettiklerini, zira bu çabanın ne kadar zor ve fedakarlık istediğini bildiklerini belirten Serdar Taştanoğlu, “Ancak son günlerde derneğimizin yurtdışı faaliyetlerinin beşte birini bile gerçekleştirmemiş bir grubun 5 ünlü ulusal kanalda ana haber konusu yapılması ve bizim yaptıklarımızın gözardı edilmesine kırıldık. Başarılı ve ülke adına yapılan işlerin kayırmasız  desteklenmesinin başkalarına örnek olacağını belirtmek isterim” dedi.
DRAGOS MUSIKİ DERNEĞİ HAKKINDA: 
Dragos Musıki Derneği Emekli SGK Başmüfettişi Serdar Taştanoğlu öncülüğünde İstanbul Dragos semtinde 2011 yılında kuruldu ve o tarihten bu yana bünyesindeki üç-dört korosu ile yurtiçinde yüze yakın yurtdışında da İngiltere, Almanya, Kosova, Makedonya, Romanya, Yunanistan, Kıbrıs, Gürcistan'da toplam on altı konser gerçekleştirmiştir.

Editör: CENGİZ BAYSU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam