SON DAKİKA
reklam
reklam

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın: Türkiye ekonomisi referandumdan sonra daha iyi olacak

Eklenme Tarihi: 30 Mart 2017, Perşembe - 13:00   Okunma Sayısı: 111556

ANKARA

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi AkınAnadolu Ajansı (AA)Finans Masası'na konuk oldu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini de içeren anayasa değişikliği referandumuna ilişkin bir soru üzerine Akın, referandum sonrasında ekonomiye odaklanmış bir ortam oluşmasını beklediklerini söyledi. Bu anlamda referandumun sonuçlanmasının çok önemli olduğunu dile getiren Akın, "Sonuç ne çıkarsa çıksın. Ben gayet iyi biliyorum ki hükümetimiz 2019 yılı seçim zamanına kadar tamamen ekonomiye odaklanacak ve ekonomik yönden Türkiye'yi yeniden layık olduğu yerlere getirecektir." diye konuştu.

Referandumun sonucundan ziyade sürecin bir an önce bitmesini beklediklerini kaydeden Akın, şirket olarak bu yıl oldukça ciddi yatırımlar yapacaklarını, "durmak yok, yola devam" prensibiyle yatırımları sürdürdüklerini ifade etti.

"Referandum sonrası Türkiye'nin ciddi bir çıkışı olacak"

Siyasilerle, yurt dışındaki finans çevrelerinin aynı şeyleri düşünmediğini gözlemlediklerini dile getiren Akın, şöyle devam etti:

"Yurt dışında siyasiler, Türkiye'nin aleyhinde birtakım davranış biçimlerinde bulunuyorlar. Ama finans çevreleri ya da orada yaşayanlar, Türkiye ekonomisinin referandumdan sonra daha iyi olacağına kanaat getirmiş vaziyetteler ve toparlanma olacağını düşünüyorlar. Bu şekilde düşündüklerini biliyorum ve yatırımlarını yapacaklarını düşünüyorum. Referandum sonrası Türkiye'nin ciddi bir çıkışının olacağını hepsi söylüyorlar."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam