Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-90-bin-sehit-anisina-klip-hazirladilar-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
90 bin şehit anısına klip hazırladılar - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

90 bin şehit anısına klip hazırladılar

Eklenme Tarihi: 4 Nisan 2017, Salı - 14:00   Okunma Sayısı: 72177

KARS

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 90 bin şehidin anısına "Sarıkamış İçin Söyle" adlıklip çekildi.

Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin asker için 15 kişinin seslendirdiği klibin çekimi tamamlandı.

Çekimi yaklaşık 3 ay süren ve "Sarıkamış İçin Söyle" adı verilen klipte, sanatçı Özhan Eren'e ait "Sarıkamış üstünde kar" adlı türkü seslendirildi.

Tarihi ve turistik mekanlarda seslendirilen klipte, lise öğrencilerinden oluşan figüran askerler, karla kaplı ormanlık alanda yürüyerek Sarıkamış Harekatı sırasında yaşananları canlandırmaya çalıştı.

Projenin Koordinatörü Kafkas Üniversitesi Öğretim Görevlisi (KAÜ) Erdem İrtürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın gerek şehitler diyarı gerekse turizm kenti olması nedeniyle bu tür tanıtımların gerekli olduğunu söyledi.

Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda vatan uğruna şehit düşen 90 bin askere vefa borcu bulunduğunu vurgulayan İrtürk, Türkiye'nin farklı yörelerinde çekilen "Doğa İçin Çal" klibi ile Çanakkale şehitleri için çekilen "Çanakkale İçin Çal" klibine işaret etti.

İrtürk, "Böyle bir klibin Sarıkamış'ta olmaması bizi üzüyordu. Bu eksikliği hissettiğimiz için böyle bir proje yapmaya çalıştık. Bu klibi, 90 bin şehidimiz anısına yaptık. Klibe maddi manevi destek veren Sarıkamış Kaymakamlığına, Sarıkamış Belediyesine, KAÜ'ye, Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, otel işletmecilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam