SON DAKİKA
reklam
reklam

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Siyasetin de ticaretin de kayıt dışlılığı var

Eklenme Tarihi: 8 Nisan 2017, Cumartesi - 14:00   Okunma Sayısı: 73353

BURSA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Merkez Nilüfer ilçesindeki Bursa Kent Hali esnafını ziyaretinde yaptığı konuşmada, hal esnafının sorunlarını bildiklerini, üreticinin kazanacağı, tüketicinin ucuz şekilde tüketeceği bir sistemi kurmak için çok çalıştıklarını söyledi.

Türkiye'nin sebze üretiminde Avrupa 4'üncüsü, meyve üretiminde dünya 10'uncusu olduğunu kaydeden Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Kazanç ve ticaret bakımından istediğimiz oranda üreticiye, bu işin ticaretini yapanlara ve tüketiciye yansımadığını görüyoruz. Sebze-meyve ihracatımızdaki sıkıntıları giderme adına yapmış olduğumuz çalışmalar bir yana, özellikle kamu standardından tutun da ürünün tarlada kazanabilmesi, ekiminden emin ellerde toplanmasına kadar, kamu ve ambalaj standartlarının belirlenmesine kadar, soğuk hava depolarının oluşması noktasında, biz haldeyiz ve soğuk hava depolarımızın olması lazım. Bunun için buralara sadece yükümlülük değil, teşvik de para da vereceğiz. Belki yüzde 50'sini, 70'ini hükümet olarak destekleyip yüzde 30'unu sizler elinizi taşın altına koyacaksınız. Yine araçlarda sebze-meyvenin soğuk zincir içerisinde taşınmasını sağlayacağız. Buradan da marketlere yine soğuk zincir içerisinde gitmesinin yolunu açacağız."

"Siyasetin de ticaretin de kayıt dışlılığı var"

Tüfenkci, kayıt dışılığın en en önemli sorunlardan biri olduğuna dikkati çekerek, "Siyasetin de ticaretin de kayıt dışlılığı var. Maalesef siyasette kayıt dışlılık, siyasete ve topluma yön vermeye çalışıyor. Ticarette de sizin ticaretinizi engellemeye, baltalamaya, yön vermeye çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Referanduma ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de değinen Tüfenkci, "Bürokrasiyi yetki karmaşasından kurtararak, Türkiye'nin önünü açma, hızlı ve etkin karar almanın önünü açmak istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet kararnamelerini muhalefet, 'tek adamlı yönetim şekli' olarak algılıyor. Oysa cumhurbaşkanlığı kararnameleri, etkin yönetimi sağlamak için sadece yönetimsel kararları etkin bir şekilde alabilmek için maddeler içinde yer alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam