Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-cumhurbaskani-erdogan-cezayire-gitti-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir’e gitti - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir’e gitti

Eklenme Tarihi: 19 Kasım 2014, Çarşamba - 13:00   Okunma Sayısı: 75186

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir’e hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Beraberindeki heyetle birlikte Cezayir’e gideceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir ziyaretinin ardından Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’da gerçekleştirilecek olan 2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’ne katılacağını söyledi. Cezayir ile ikili ilişkilerin geçmişe dayalı bir ilişki olduğunu ifade eden Erdoğan, “Benimde Başbakanlık döneminde bir ziyaret gerçekleştirdiğim, verimli bazı adımları attığımız kardeşlik bağlarıyla da güçlenen bir süreci yaşadığımız bir ülke. 2006 yılındaki ziyaretim sırasında iki ülke arasında bir dostluk ve işbirliği anlaşması imzalandı. Geçen sene gerçekleştirdiğim ziyaretimde de ilişkilerin daha ileri bir seviyeye çıkarılması için görüş alışverişinde bulunduk. Cezayir dost ve kardeş bir ülke olmasının yanında son yıllarda gerçekten çok ciddi bir kalkınma hamlesi içerisinde olan bir ülke” diye konuştu.

Cezayir Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile yapacağı görüşmelerde siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkiler başta olmak üzere bütün ilişkileri etraflıca ele alacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde aynı zamanda bölgedeki güncel gelişmeleri de değerlendireceklerine vurgu yaptı.

ZİRVEYE EŞBAŞKANLIK YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir’deki temaslarının ardından 2. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi’ne katılmak üzere Ekvator Ginesi’nin başkenti Malabo’ya geçeğini kaydetti. Bu tarihi zirveye davet edilen 14 Afrika ülkesinin Cumhurbaşkanı, devlet başkanı ve başbakanlarının katılacağına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Toplantıya diğer Afrika ülkelerinden de gözlemci statüsünde üst düzey katılımcılar olacak. Ziyaret programı süresince Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı ve diğer katılımcı ülkelerin cumhurbaşkanları veya hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştireceğim. Zirve sırasında Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanı ile 20 Kasım günü bir akşam yemeğine ev sahipliği yapacağım. 21 Kasım günü de zirveye eşbaşkanlık yapacağım. Hatırlayacağınız üzere Ağustos 2008’de İstanbul’da Türkiye-Afrika işbirliği zirvesini toplamış ve burada bir sonraki zirvenin bir Afrika ülkesinde yapılmasına karar vermiştik. Ekvator Ginesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan bu zirve son 10 yıldır kararlı bir şekilde sürdürdüğümüz Afrika politikamız açısından yeni bir aşamayı teşkil ediyor” diye konuştu.

Türkiye’nin bugün 39 Afrika ülkesinde büyükelçiliğinin bulunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da da bugün 30’u aşkın Afrika ülkesinin büyükelçiliğinin bulunduğunu vurguladı. Sahraaltı Afrika ülkeleriyle ticaret hacminin son on yılda on kat artmış vaziyette olduğunu dile getiren Erdoğan, Türk Hava Yolları’nın Afrika’da 40 noktaya doğrudan sefer düzenlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve gazetecilerden oluşan bir heyetle Cezayir’e hareket etti. ‘TUR’ uçağı ile Cezayir’e hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ve diğer yetkililer uğurladı.

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam