SON DAKİKA
reklam
reklam

Arşiv Müze Müjdesi Üsküdar'dan

Eklenme Tarihi: 17 Nisan 2015, Cuma - 02:00   Okunma Sayısı: 99722

Bakan Güllüce, Üsküdar Belediyesi'nin eski ve yeni meclis üyeleriyle bir araya geldi.


AYŞE DURSUN / İSTANBUL
[email protected]


Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği, tüm dönem eski başkan ve meclis üyelerinin bir araya geldiği program Üsküdar Sosyal Tesisleri’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.
Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar 4. ve 5. Dönem Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, 6. Dönem Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan ve bir çok meclis üyeleri akşam yemeğinde bir araya geldi.

Üsküdar’da 1984 yılından bugüne Belediye Meclis Üyesi sıfatıyla hizmet etmiş, başkanlara ve değer katanlara teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkan’ı Hilmi Türkmen açılış konuşmasında :
“Bu güzel semte hizmet etmiş bireyler topluluğuyuz. Bizlere gelecek nesillerimize, çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras bu güzel şehire hizmet etmek olacaktır. Üsküdar Belediyemiz, belediye olarak çok eski bir belediye değil. 1984 yılında kurulmuş, 31 yıllık bir belediyeyiz. Bu süre içerisinde Üsküdarımız’dan bu salonda bulunan ve bulunamayan belediye başkanlarımız ki 2004-2009 yılları arasında başkanlık yapmış rahmetli Mehmet Çakır Başkanımız’da dahil olmak üzere, başkanlarımız ve meclis üyeleriyle hep birlikte bu güzel şehire, güzel hizmetlerde bulunduk. Bu şehri bir takım siyasi emeller uğruna feda etmediğiniz için, siyasi mülahazaların yerine bu tarih ve kültür şehri bu sanat şehri Üsküdarımızı bu özelliklerini önceleyerek, hizmet ettiğiniz için, başta çok değerli belediye başkanlarımıza, şu an aramızda bulunan önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapmış, Yılmaz Bayat ve Mustafa Kara beyfendilerine ve siz değerli kıymetli meclis üyesi arkadaşlarımıza, Üsküdarlılar adına şükranlarımı sunuyorum, sizleri tebrik ediyorum. Gerek tarihel zenginlikleriyle, kültürel derinlikleriyle, coğrafi güzellikleriyle, İstanbul’un yaşayan şehri olması hasebiyle ve günümüzdeki mega projeleriyle Üsküdar her zaman İstanbul’un parlayan yıldızı olmuştur, bundan sonrada olmaya devam edecektir. Aslında Üsküdar İstanbul demektir. Üsküdar İstanbul’un kıyısında, köşesinde kalmış bir şehir değildir. İstanbul’un en köşe taşlarından yerleşim yerlerinden merkezi beldelerinden birisi Üsküdar’dır. Bu güzel şehir günümüze de marka özelliğini, tarihi ve kültürel derinliğini muhafaza etmek suretiyle, bu marka özelliğine değer katacak güzel projeleriyle devam etmektedir.


Son yıllarda yerel belediye olma ölçeğinin ötesinde hükümetinizin, bakanlıklarımızın ve büyük şehirimizin, katkılarıyla sadece Üsküdar, sadece İstanbul ya da sadece Türkiye önceliğinde değil uluslararası arenada da yüzümüzü ağırtan, göğsümüzü kabartan, projelerin ev sahibi yatağı olmuştur Üsküdar. Asrın projesi dediğimiz Marmaray ve yine Harem’den Yenikapı’ya şu an da projesi devam eden Avrasya Tüp Geçit Projesi ve yine Çamlıca’da yükselen Çamlıca Camii’miz. Boğaz Köprüsü’nün bir ayağı Üsküdar’ımızda. Baktığımızda gerçekten Üsküdar’ımız adına gurur duyacağımız projelerinde yatağı ve merkezi olmuştur. Dolayısıyla böylesi özel ve güzel şehirde görev yapmakta herkese nasip olmaz. Bu anlamda hepimiz Allah’ın şanslı kullarıyız. Bu salonda bulunan her birimiz, bir siyasi partiden aday olmuş ve yine Üsküdarlıların teveccühüne mazhar olarak bu görevlerde bulunmak nasip olmuştur. Bu akşam bizler Üsküdar’ımıza 31 yıldır hizmet eden, siz değerli dostlarımızla, meclis üyelerimizle, belediye başkanlarımızla bir araya gelmek istedik. 30 Mart seçimlerinin ardından 1 yıl geçtikten sonra, bu güzel toplantıyı tertip etmekteki tek amacımız, özellikle dostlarımızı bir kez daha hatırlamak, bir hasbihâl etmek, halini hatırlarını böylesi bir serbest ortamda, samimi dost meclisinde muhabbet etmekten başka bir gayemiz yoktur. Bu toplantılarımızı daha sık yapmak isteriz. Belirli periyotlarla yapmaya devam edeceğiz” dedi.


HİLMİ TÜRKMEN : "ÜSKÜDAR TÜRKİYE’NİN ÖZETİ"



Üsküdar’ımız Türkiye’nin adeta bir özetidir. Siyasi anlamda da böyledir, demokratik anlamda da böyledir, hatta kültürel ve entelektüel anlamda da Üsküdar, ülkemizin en önemli, en önde gelen gazetecilerinin, kültür adamlarının, şairlerin, yazarların, edebiyatçıların, siyasilerin mekân olarak Üsküdar’ın sakinleri olarak ikâmet ettikleri özel bir şehirdir. Üsküdar’ımızın 30 yıllık bir geçmişine baktığımızda Anavatan Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Fazilet Partisi ve Halk Partili adaylar belediye başkanları olarak Üsküdar’ımıza adeta her çiçekten bal alırcasına her anlayıştan, partilerden, siyasilerden bu güzel şehirimize hizmet etme fırsatını bu millet tanımıştır. Her zaman tekliflerinize, düşüncelerinize, tavsiyelerinize açık olduğumuzu ve sizler de böyle isteklere açık olduğunuzu d şu anda görev başında olan bir dostunuz, bir kardeşiniz olarak böyle bir beklenti içerisinde olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Üsküdar Meclis Üyesi olan sayın bakanımız İdris Güllüce’nin de aramızda böylesi bir gecede yer aldığı için kendilerine ve sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz diyorum.


"ÜSKÜDAR'A AÇIK ÜNİVERSİTE DERİM"

Eski bir Üsküdar’lı olan ve Üsküdar Meclisi’nde bir yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdrsi Güllüce Üsküdar’ı açık üniversite olarak gördüğünü söyledi:


“En eski Üsküdarlılardanım diyebilirim. Çocukluğum Üsküdar’da geçti. Selamsız’da büyüdüm. Ortaokul ve Liseyi Haydarpaşa Lisesi’nde okudum. Hayatımın en güzel yılları da, Haydarpaşa’da okuduğum yıllardır. Üniversitede okuduğum yıllar da bir başkadır ama burada okuduğum yıllların tadı bambaşkaydı. Geçen okuduğum okulumu ziyarete edip o günleri yâd ettik. Sayın Hilmi Türkmen’i tebrik ediyorum. Siyasi sıcaklık ortam sıcakken insanlar farklı hayatta değişikten sonra böyle birlikte olmak çok güzel bir hatıra. Üsküdar’ı anlatmak için çok şey söylemek mümkün. Üsküdar’ı anlatan 10-15 kitap var ama bu yetmez. Ben Üsküdar’a açık üniversite derim. Hikmet icraat eden hikmetli şehirdir. 0’nci asırda bütün dünyanın arayıp bulamadığı yok olması için çaba harcadığı galip medeniyetin hikmeti yok etmek için bütün uğraşlarına rağmen Üsküdar, hikmeti üreten bir şehir” dedi.



"BERGAMA MÜZESİ'Nİ ÇALIP GÖTÜRDÜLER"

Dünyada tapu noktasında çok iyi bir konumdayız ve tarihi geçmişimiz var. Günde 40 bin işlem yapıyoruz. Tapu olarak bir arşivimiz var, 1300’lü yıllardan itibaren bir tarih hazinesi var. Şimdi yeni bir arşiv binası yapacağım çünkü mevcut arşiv de bunlar sergilenemiyor, gösterilemiyor, sadece depolarda arşiv tekniğine göre konmuş belgeler var. Mühürler var, 3 kişinin mührü bir arada olması lazım mühür 3 parça. Fatih Sultan Mehmet Han’ın Ayasofya ile ilgili vasiyeti var.
 Maalesef çok eski bir tarihte yani ben bilmiyorum hangi yılda ama yurt dışına gönderilmiş sonra gelmiş sonra nasıl olmuşsa 35 metre uzunluğundaki bu fermanın 6 metresi yok artık hangi ülke hırsızlığını yaptı da çaldı bilmiyoruz. İngiltere’ye, Fransa’ya giden vardır yani müzelerde sergilediklerinin hepsine diyorlar ki bunu Mısır’dan getirdik bunu oradan getirdik yani belli ki bunu çalmış da getirmişsin bütün müzelerde sergiledikleri başka ülkelerden çaldıkları. Berlin’de Bergama müzesi var yani 5 saatte gezemiyorsunuz orayı bizim Bergama’dan çalmış götürmüşsünüz. Ben hesapladım orada yani mühendislik hesabı ile 250 tır ile zor götürürsünüz o eserleri.



 HALİT HIZIR : " ÜSKÜDAR'A HİZMET BÜYÜK FARKLILIK "

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen’e 30 yıl belediyemize hizmette bulunan değerli isimleri bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Bu güzel Üsküdar’ımıza vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah Rabbim uzun ömürler vererek Üsküdar’ımıza hizmetlerinizi daimi eder. Üsküdar’a hizmet etmek büyük bir farklılık. Benim de böylesi eşsiz bir semte İlçe Başkanı olarak, siyasi bir anlamda hizmet edeceğim aklıma gelmezdi. Farklı bir ilçe, farklı bir semt, farklı bir şehirdir Üsküdar. Kıymetini bilmemiz lazım. Değerli başkanımız her konuşmasında şunu mutlaka belirtir , “İstanbul’un taşı toprağı altınsa, Üsküdar’ınki yakuttur” der. Evet Üsküdar yakuttur. Sayın Başkanım yakuta yakışır hizmetler yapacağımızı biliyoruz ve vekliyoruz” dedi.

 ERDOĞAN ALTAN : "ÜSKÜDAR'A AYRICALIK İSTİYORUZ"

“Hilmi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar bizleri aradılar davet ettiler. Biz böylesi davetleri, etkinlikleri doğru buluyoruz. Sayın başkanında dediği gibi aslında Üsküdar’ı tanımlarken, kadim kent olarak bütün konuşmalarında belirtir. Üsküdar bin yıllık geçmişiyle karşısında 3 bin yıllık bir tarihi görür. Gönül ister ki siz o şerefe nail olan arkadaşlarım bu 3 bin yıllık bir kenti, geçmişi gören silüette, bu yapıya yakışır bir şekilde herkes en iyisini yapıyor ama, daha iyisini yapmak adına bir yarış içerisinde olduğunu görüyorum, olması gerektiğini de düşünüyorum. Hilmi Başkan’a tekrar teşekkür ediyorum. Bu tür birliktelikleri, bu tür gelenekleri çoğaltmasında fayda var. İnsanlar düşüncelerini anlattıkça çoğalırlar, yoksa herkes farklı bir gözle bakarsa bunun neticesi tabii ki doğru bir nokta olmaz. Ben böyle bir fırsatı verdiği için, böylesi değerli bir programı hazırladığı için Sayın Başkan’ım Hilmi Türkmen’e teşekkür ediyorum. Sayın Bakan’ım eski bir Üsküdar’lı olduğunuzu biliyoruz. Aslında Türkiye’nin en büyük belediyesidir Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Son yasal düzenlemelerle beraber ben Üsküdar’a farklı bir ayrıcalık yapmanızı istiyorum. Bu konuda sizden rica ediyorum. Herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.


 

Kaynak: Tünaydın Gazetesi
Editör: Ayşe Dursun

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam