SON DAKİKA
reklam
reklam

Onların hayalleri büyük

Eklenme Tarihi: 26 Nisan 2017, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 95255

Gratis’in Türkiye çapında çocukların hayal güçlerini geliştirerek sanat ve resim sevgisi aşılamak amacı ile düzenlediği resim yarışması sonuçlandı. 8 yıldır gerçekleştirilen Geleneksel Gratis Resim Yarışması’nın bu yılki konusu  “Hayalimdeki Meslek” oldu. Yarışmaya 4 binin üzerinde öğrenci resimleri ile katılım gösterdi. Jüri tarafından yapılan oylama sonucunda yarışmada dereceye giren küçük ressamlar ödüllerini, gezi, eğlence aktiviteleri ile ödül törenini kapsayan Gratis Resim Festivali’nde aldı. 
7-10 yaş arası çocukların katılımı ile gerçekleşen resim yarışmasında 1’inci olan İzmir’den Berke Doruk Atinel (10) ressam olmak istediğini boyalarla anlatırken, 2’inci olan Kayseri’den Ela Savgı (10) astronot hayalini resmetti. 3’üncü olan Keşan’dan İlayda Aslan (9) ise bilim kadını olmak istediğini bir laboratuvar resmederek gösterdi. İlk 3 sıralamasına giren küçük ressamlar sanatsal, fiziksel ve sosyal gelişimlerini geliştirecek uluslararası katılımlı yaz kampı ödülü kazandı. 
Katılımcılar arasından ilk 12’ye girme başarısı gösteren çocuklar, Gratis Resim Festivali için İstanbul’da bir araya geldi. Festival kapsamında 2 gün boyunca aileleri ile eğlenceli vakit geçirme fırsatı yakalayan küçük ressamlar, final günü resmettikleri mesleğin kıyafetlerini de giyerek hayallerine bir adım daha yaklaştılar. Yarışmanın ilk 12’sine giren çocukların hayallerinde ressam, astronot, bilim insanı, dişçi, hostes, öğretmen, veteriner, tasarımcı ve mimar olmak yer alıyor.

Editör: TUĞBA MERAL UZGUR

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam