Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-kutuk-tezgahta-gecen-62-yil-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Kütük tezgahta geçen 62 yıl - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Kütük tezgahta geçen 62 yıl

Eklenme Tarihi: 3 Mayıs 2017, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 79332

MALATYA 

Malatya'da yarım asırdan fazla süredir el emeği göz nuruyla mest yapan Mehmet Kuşdoğan, mesleğe başladığından bu yana üretim yaptığı kütük tezgahının başında ekmek mücadelesi veriyor.

Çevrede "Mestçi Mamoş" olarak tanınan Kuşdoğan (74), 1955 yılında başladığı mesleğini ilerleyen yaşına rağmen üç ayağı olan kütük tezgah üzerinde sürdürüyor.

Her sabah Dabakhane Mahallesi Yemeniciler İş Hanı'ndaki 15 metrekarelik dükkanına gelen Kuşdoğan, emekli olmasına rağmen bir ömür adadığı mesleğini ilk günkü heyecanla devam ettiriyor.

Kuşdoğan, ilkokulu okumadığını ve 11 yaşındayken halası tarafından yemeni ustası Gaffar Dernek'in yanına getirilerek mest ve yemeniyle tanıştığını söyledi.

Çıraklıktan sonra kalfa olduğunu, askerlik görevinin ardından kendi dükkanını açtığını anlatan Kuşdoğan, eline deri aldıktan sonra başka bir iş yapmayı düşünmediğini, yıllardır tezgahının başında olduğunu belirtti.

"Hep bu kütüğün başında oturdum"

Mesleğe ilk başladığında ustasının kendisine kütük bir üzerinde işi öğrettiğini ve kendisiyle yaşıt olan tezgahının başında hala çalıştığını anlatan Kuşdoğan, "Hep bu kütüğün başında oturdum. 11 yaşından bu yana oldu bitti bu kütüğün başındayım. Bir kütüğüm 75 yıllık diğer kütüğüm ise 70 yıllık." diye konuştu.

Mestçilik yaparak hem eşine hem de 6 çocuğuna bakan Kuşdoğan, işinden bir birikimi olmadığını ancak ailesine rahat bir yaşam sunduğunu ifade etti.

Emekli olmasına rağmen işini severek, heyecanla yaptığını aktaran Kuşdoğan, hastalık gibi durumlar dışında her gün sabah beslemeyle dükkanından içeri girdiğine değindi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam