SON DAKİKA
reklam
reklam

Dünya Kupasına Elveda

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 19 Temmuz 2018, Perşembe - 11:46   Okunma Sayısı:

Futbolun zirvesi, sporun en büyük organizasyonlarından olan Dünya Kupasının sonuncusu Rusya’da gerçekleşti. Bir ay boyunca tam bir futbol ziyafeti çektik. Ancak; bu kupada defansif oyunlar zaman zaman da tatsız maçları izlememize yol açtı doğrusu. Buna rağmen bir kupayı geride bırakmanın hüznünü var elbette.

**********************************************

Bir ay boyunca süren zorlu mücadeleyi; Fransa kazandı ve hak ederek kazandı. Fransa 1998’deki efsane kadrodan sonra en iyi kadrosuyla sahadaydı ve kupa öncesindeki bütün soru işaretlerini dağıtarak üstün bir performans sergiledi. Samuel Umtiti ile Raphael Varane’ın başarılı stoperlikleri, N'Golo Kante’nin orta alandaki dinamizmi, Paul Pogba’nın geçen seneki başarısız performansına karşın milli takımda küllerinden yeniden doğması, Kylian Mbappe’ın etkili  golleri Fransa’yı şampiyonluğa taşıdı. Kendilerini buradan tebrik ediyoruz.

Tabi; tüm maçlarında mücadeleyi sonuna kadar bırakmayan Hırvatistan’ın da gönülleri kazandığını söylemeden geçemeyeceğiz. Hırvatistan’ı bu noktaya mücadeleci ruhu getirdi. Ayrıca; Luka Modric’in  başarılı kaptanlığının da Hırvatistan’ı finale taşıyan en önemli unsur olduğunu söylemeliyiz. Bunun yanında Beşiktaş'ın stoperi Domagoj Vida’nın  savunma hattında sağlam bir tutucu  özeliğinin olması Hırvatistan için olumlu birer puandı ve finale taşınmasında Domagoj Vida büyük rol oynadı. Vida attığı gollerle de Hırvatistan’ı finalle götürdü.

********************************************** 

Dünya Kupasıyla ilgili olarak ayrıntılı bir değerlendirme yapılmalı. Dünyanın en çok kullanılan  sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’un paylaştığı Dünya Kupasıyla ilgili paylaştığı istatistiki bilgiler kupayla ilgili nelerin tartışıldığını öğrenmemiz açısından oldukça  önemli.

14 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen turnuva süresince Facebook’ta toplamda 383 milyon kişi , Dünya Kupası ile ilgili 2,3 milyar etkileşimde bulunmuş. Kupada şampiyon takım Fransa en çok konuşulan üçüncü takım olmuş. Peki Facebook’ta en çok konuşulan takım hangisiydi derseniz; cevabı  da Brezilya A Milli Futbol Takımı.

Facebook’ta en çok konuşulan  futbolcu; Arjantin’in 10 numarası ve Barcelona’nın kaptanı Lionel Messi olurken, onları Neymar(Brezilya),Cristiano Ronaldo(Portekiz),Philippe Coutinho(Brezilya) ve Mohamed Salah(Mısır) takip etmişler.

Meksikalı Raúl Jiménez’in, takımının Almanya’yı mağlup etmesi ve çeyrek finale çıkmalarından sonra paylaştığı fotoğraf ise Facebook’ta en çok sevilen paylaşım olmuş.

Facebook’ta toplam etkileşime göre ilk üç gönderi olarak şu gönderiler karşımıza çıkıyor;

Bunlardan birincisi, Messi’nin  Facebook profil resmini güncellemesi. İkincisi; Ronaldo’nun Dünya Kupası başlarken takımını ve  ülkesini cesaretlendirdiği paylaşım.  Üçüncüsü ise şampiyon Fransa’nın 18. dakikada Mario Mandzukic'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçmesi.

Facebook Dünya Kupası finali sırasında en sosyal üç anıysa  şöyle ilan etmiş. Birincisi; Fransa’nın Dünya Kupası’nı kazanması olurken; onu Paul Pogba’nın 59. dakikada attığı golle Fransa’yı 3-1 öne geçirmesi ve  Fransa’nın 18. dakikada Mario Mandzukic'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçmesi takip etmiş.

**********************************************   

Sözümüzü  efsane futbolcu Pele’nin “Spor gençler için çok ilham verici bir şeydir” sözüyle tamamlayım. Çünkü genç okuyucularımızla ve her zaman genç kalan okuyucularımız  sporu dikkatli ve ilham verici bir şekilde kullanırlarsa kendilerinin epey fayda göreceğine inanıyorum.  Okurlarımıza spor dolu günler dilerim.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam