SON DAKİKA
reklam
reklam

Sinop Tanıtım Günleri

Köşe Yazarı: Osman ÇAKIR   Eklenme Tarihi: 6 Kasım 2018, Salı - 10:13   Okunma Sayısı:

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde il derneklerinin organize ettiği Yenikapı Şehir Tanıtım Günleri devam ediyor.

 Sinoplu dernek temsilcileri zaman zaman İstanbul’daki nüfuslarını bazen 600 binlere çıkarttıkları oluyor. Bunun doğru olmadığını Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi ortaya çıkarıyor. Sonuçlar, Sinop nüfusuna kayıtlı 500 binin üzerinde hemşerimizin Türkiye’nin İstanbul dahil diğer illerinde ikamet ettiğini gösteriyor.

İstanbul’da ikamet eden Sinoplu sayısı 400 bin dolayında. Sinoplular’ın yoğun olarak bulundukları ilçeler şunlar: Küçükçekmece, Bağcılar, Esenler, Esenyurt, Sultangazi, Ümraniye, Kağıthane, Sultanbeyli, Arnavutköy, Pendik. En az Sinoplu ise Adalar, Çatalca ve Şile’de yaşıyor.

 Yenikapı 01-04 Kasım tarihleri arasında Sinoplular’ı bir kez daha ağırlayacak. Önceki yıllarda olduğu gibi yüzbinlerce Sinoplu’nun akın akın Yenikapı Etkinlik Alanı’na gelmesi bekleniyor.

Sinop Tanıtım Günleri bu sene 5’inci kez düzenleniyor. İlki Sinop Dernekler Platformu’nun katkılarıyla gerçekleştirilmişti.

 Bu yıl ise İstanbul’un Avrupa Yakası’nda sayıları doksana varan derneği çatısı altında tutan en güçlü sivil toplum kuruluşlarından Sinop Dernekler Federasyonu (SİNDEF) ile Anadolu Yakası’nda otuz yıllık geçmişe sahip 13 şubeli kentin en köklü sivil toplum örgütlerinden Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) organize ediyor. Sinop İşadamları Derneği de (SİAD) destek veriyor.

Sinop Valiliği, Sinop Üniversitesi, Sinop Belediyesi, Sinop Ticaret Odası, tüm ilçe belediyeleri etkinlik alanında özel tasarlanmış stantlarını kurarak ziyaretçilerini kabul etmeye başladı bile.

Esnafların getirdiği yöreye ait ürünler, leziz yiyecek ve içecekler de raflarda ayrı ayrı sergileniyor.

Söyleşi, konser, imza günü gibi programların Sinop Tanıtım Günleri’ni daha da zenginleştireceğini şimdiden söyleyebiliriz.

 Sinop dernekleri İstanbul’da büyük organizasyonlar düzenleme işinde fevkalade tecrübe kazandı.

 Geçmiş yıllarda tanıtım etkinliklerine pek sıcak bakmayan, bu yüzden de katılım sağlamayan şahısların bu yılki programlarda yer alma arzularının yükselmesi ve tanıtım afişlerinde isimlerine rastlanılması sevindiricidir.

 Hayatta başarılı olmak sanıldığı kadar kolay olmuyor, ama zor da olduğu söylenemez.

 Emek, gayret olacak ki hedefe ulaşılsın. Gayret göstermek, çaba sarf etmek, enerji harcamak insanı adım adım hedefe yaklaştırır.

 Başarılı STK Temsilcilerinden SİNDEF Başkanı Engin Kırmızıgül, bu organizasyonda yüzlerce Sinoplu’nun gündüz gece demeden aşkla çalıştığını söylemiş. Bu sözüne tüm samimiyetimle inanıyorum. Ancak, şu sözüne katıldığımı söyleyemeyeceğim. “Amacımız Sinoplular’ın İstanbul'da gücünü en iyi şekilde göstermek!”

 Sinoplular’ın İstanbul’da sayısal üstünlüğü uzun yıllardır sürüyor. Ne var ki niteliksel üstünlüğü/gücü bugüne kadar nedense gösteremediler. Hep başkalarına dayanak oldular.

 

Biz bu durumu İstanbul’daki Sinoplular’ın gelecekle ilgili kurumsal stratejik bir eylem planlarının olmadığına bağlıyoruz.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam