SON DAKİKA
reklam
reklam

Yeni yıl ve saadet dolu sağlıklı bir yaşam

Köşe Yazarı: Osman ÇAKIR   Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2018, Cuma - 11:45   Okunma Sayısı:

 

2018 yılının sonuna geldik. Yeni bir miladi yıla merhaba demenin arifesindeyiz.

Yeni yıl dünyada coşkuyla karşılanacak, kutlamalar yapılacak, çeşitli eğlenceler düzenlenecek.

Kimileri eğlence merkezlerinde, kimileri de aile içinde yeni yıla merhaba diyecek.

31 Aralık’ta saatler gece yarısı 00:00’ı gösterdiğinde iyisiyle kötüsüyle yaşanmışların hemen hemen hepsi geride kalmış olacak. Ancak hayat 2019 da devam edecek.

Eğer hayatınızda her şey birbirine girmiş ve geçmişiniz olabildiğince size acı veriyorsa belki de yapabileceğiniz en mantıklı şey, her şeye sil baştan yeniden başlamaktır. Bunun için de mevcut yaşantınızı resetlemek önceliğiniz olmalıdır.

Yenilenmiş ve gereksiz dosyaları kaldırmış bir insan olarak hayata devam etmek sizi daha enerjik yapacaktır.

Öyleyse şimdi yaşantımızda yeni bir sayfa açma zamanıdır. 

Sokak röportajı yapan muhabir arkadaşlar vatandaşlara soruyor: 2018 yılı nasıl geçti? 2019 yılında beklentileriniz neler? şeklinde…

Yaşı ilerlemiş vatandaşlar gelecekle ilgili sağlık, huzur, birlik ve beraberlik beklentilerini dile getirirken; genç kardeşlerimiz de aşk, heyecan ve sürprizlerle dolu bir yaşam arzusu içinde olduklarını söylüyorlar.

Verilen cevapları değerlendirdiğimizde yaşlı vatandaşlarımızın yitirdiklerini, genç kardeşlerimiz de elde edemediklerini/yaşayamadıklarını arzuladıklarını görüyoruz.

Herkesin ortak arzusu sağlıklı ve saadet dolu bir ömür geçirmek olmalıdır.

Çoğumuz “Zaman her şeyin ilacıdır” diyerek biran evvel yapmak istediğimiz yahut çözmek zorunda kaldığımız pek çok şeyi zamana bırakıyoruz. 

Zamana bıraktıklarımızın aslında geçici olarak üstünü örtüyoruz. Hazır olmadığımız bir zaman diliminde esmesi muhtemel bir fırtınanın örtüyü kaldıracağını çoğu kere düşünmüyoruz.

Üstü örtülü sorunlar kendi haline bırakıldıkça ya aynı kalıyor ya da büyüyor. Yapmak istediklerimizin de fırsatını kaçırıyoruz.

Hayırlı işlerde acele etmek hep tavsiye edilmiştir. Zorlu bir durum karşısında elimizden bir şey gelmiyorsa sabretmek, en uygun zamanı beklemek de.

İşte tam burada zaman mefhumu araya girmektedir.

İnsan iki şeyi kesinlikle zamana bırakamaz: Bunlardan biri mutluluk, diğeri de sağlıktır.

Yıllar geçebilir, ama bu iki sözcük tüm yılların kalıcı can suyudur, oksijenidir. Asla su gibi akıp gidemez. İnsanlarla birlikte yaşar ve günü geldiğinde birlikte hayata veda eder.

Saadet dolu nice sağlıklı yıllarınız olsun.

 

 

 

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam