SON DAKİKA
reklam
reklam

Yeni Yıl, Yeni Umutlar

Köşe Yazarı: Osman UZUN   Eklenme Tarihi: 4 Ocak 2019, Cuma - 10:10   Okunma Sayısı:

Sadece usulden olduğu için değil, içimden geldiği için bir yeni yıl yazısı yazmak istedim. Acısıyla, tatlısıyla, iyisiyle, kötüsüyle, hüznüyle, mutluluğuyla koskoca bir yıl daha geride kaldı.

1 Ocak yılın ilk günüdür. Güneşin etrafında bir tam turunu tamamlayan dünyamız tekrar başladığı noktada bulmuştur kendisini. 365 gün sonunda eskiyen yıl yerini yeni yıla bırakarak, takvimlerde yeni yıl yerini almıştır. İşte yeni başlangıçlar için güzel bir fırsat olmalıdır bizler için.

Olumlu ya da olumsuz yaşadıklarımızda geride kaldı. Ne var ki 2018 yılında yaşadıklarımızın etkisi belki de bir ömür boyu sürecek. Kayıplarımızın, kazançlarımızın etkisi bizi belki bir ömür boyu etkileyecek. Geçmişte ki kayıplarımızdan aldığımız dersler, gelecekteki kazançlarımızın temelini oluşturmalı diye düşünüyorum. Yoksa yaşamı boşa yaşıyormuşuz gibi geliyor bana. Yeni bir yıla giren her insan, geçmiş yılın değerlendirmesini yapmalıdır. Bir yılın olumlu veya olumsuz yanlarını değerlendirerek, yapılan yanlışlar varsa, bu yanlışlara yeni yılda da düşmemenin yollarını aramalıdır. Daha başarılı olması için neler yapacağının plânını yapmalıdır.

Yeni yıllar, yeni umutları da beraberinde getirsin istiyoruz. Ancak farkında olmadan ya da bazen farkına vararak, yaşamımızda yenilikleri istediğimiz halde geçmişe takılıp kalabiliyoruz.

Her yıl; yeni atılımlar, yeni umutlar, kısaca yenilikler yılıdır. İnsanlık her yeni yılda tarihini yeni başarılar, yeni buluşlar, her alanda ilerlemelerle zenginleştirir. Bizim de bu hızlı gidişe ayak uydurmamız, yeni yılda daha çok çalışarak daha başarılı olmamız gerekir. Zamanı yapamayacağımız şeyleri istemekle geçirdiğimiz söylenir. Oysa gücümüz tüm zamanları zorlar. Yeter ki kendimize ve dostlarımızın gücüne inanalım. Yeni yılda inancımızı pekiştirelim ve mutlu olmaya çalışalım.

Yeni yıl için hepimiz yeni kararlar veririz. Bu yıl daha çok çalışacağım, spora başlayacağım, daha iyi bir insan olacağım hatta rejime başlayacağım diyen birilerini mutlaka duymuşsunuzdur. Aslında bu gibi kararlar almak için bir vesiledir yeni bir yıla başlamak. Üstelik yeni gelen yılla birlikte ümitlerimiz, beklentilerimiz de artar. Hayata bir mola verip, yeniden başlamak için güzel bir şans yakalarız.

Yeni bir yıl başlarken: Biten yıl neler yaptığımızı, neler öğrendiğimizi gözden geçiririz. Çevremize yararlı olup olmadığımızı, zamanımızı iyi kullanıp kullanmadığımızı düşünürüz.

Her sene, yeni hayatın bir başlangıcıdır. Her yıla yeni bir heyecan ve yeni bir sayfayla başlamayı yeğleriz. Her yeni yıl yeni gelişmenin, ilerleme kaydetmenin, yeniliklerin kaynağıdır. Bu nedenle her yeni yılda çabalarımızı bir seviye artırmalıyız. Zamanı başaramayacağımız şeyleri düşünmekle geçirmemeli, bunları gerçekleştirmek için çabalamalıyız. Bunun için inancımız sağlam olmalıdır. Yeni yılda da girdiğimiz yılda güzel şeyler başaracağımıza, mutlu olacağımıza inanmalıyız.

Yeni Yılda önemli olan geçmişi unutmadan, geçmişten öğrendiklerimizle geleceğimizi nasıl yaşayacağımızı şekillendirmek.

Bu yıla kadar yaşamdan ne bekliyorum ya da yaşam bana ne verdi, diyenlerdenseniz; geç kalmış sayılmazsınız. Şimdi ben yaşama ne verdim demenin belki de tam zamanı! 

Dilerim ki bu yeni yılda da umutla dolsun yürekler ve hiç ağlamasın güzel gözler. Sevdiklerinizle birlikte mutlu huzurlu bir yıla başlangıç yapmanızı ve tüm yılınızın aynı güzellikte geçmesini diliyorum.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam