SON DAKİKA
reklam
reklam

Müsvedde Seçmen

Köşe Yazarı: HAVVA LAKUTOĞLU   Eklenme Tarihi: 20 Ocak 2019, Pazar - 01:32   Okunma Sayısı:

Bizim yarattığımız cinlerimiz var. Hem çarpıyorlar hem de bizleri etkisiz hale getiriyorlar; Onlarla başa çıkmak çok zor.

Tam bir şeyleri eski haline getirdim derken başkaları için dua okumak gerekiyor.

Hep kandırılan ve yanılan oluyoruz. Bir de üstüne uyutulan oluyoruz ki işte bu durum en vahimi.

Mecliste başlayan hayalet ve taşıma kaydırma tartışmasıyla beraber hayalet seçmenlerimizle tanıştık. Hayat sen nelere kadirsin.

Hem komedi, hem de korkunç bir olay; Tıpkı adı gibi hayalet. Ama kesinlikle “Casper” gibi sevimli bir şey değil.

Aslında bu hayaletler “hayal ve et” ekinin bir araya gelmesi ile hayali seçmenlere dönüştüler. Hayali evler, hayali seçmenler, hayali oylar… Tıpkı hayaller ve hayatlar misali.

Yıllardır boş olan evlerden seçmenler çıkması, var olan evlerden ise bölünerek çoğalan hayali seçmen listeleri çıkması ve daha niceleri.

Hatta ölmüş insanların oy kullanmasına kadar varan Ütopik bir sistem.

Seçmen zaten ayakta uyutulan değil midir?

Siyasilerin rasyonellerini okuyabilmek için çok çalışmak gerek. Aslında çok da rasyonel bir yaklaşım sergilemelerini beklemek de abesle iştigal bir durum.

Seçmen aslında boş bir evden kırk, boş bir araziden seksen kişi çıkabilen bir canlı türüdür. Sayıyı sadece siyasiler belirleyebilir.

Seçmenin oyundan çok bugünlerde işlevi önemli; Ne kadar çok yerde oy kullandığı önemli.

Seçmen “sen” tekil şahsının “siz” olarak çoğul şahıslara dönüşmesidir.

Müsvedde seçmenlerin olduğu bugünlerde müsveddeler çoğalarak hep temize çekilmiş. O yüzden müsvedde olup olmadığınıza dikkat edin. Gerçek misiniz yoksa her seçim kopyalanıp çoğalan mısınız?

Nekka ekmek, okka köfte haline getirildik. Hiçbir güç sarf etmeden köfte peşine düşer olduk. Ne kadar verirsen o kadar alırsının derdi bizleri hem müsvedde, hem hayalet hem de işini bilen cin yaptı.

Akıl ve bilim devreden çıktığında ortaya fıtrat çıkıyor. Hani maden kazalarında, sel felaketlerinde, doğal kazalarda çokça duyduğumuz doğuştan var olan özellik fıtrat.

Sanırım bu tarz hilelerde siyasetin fıtratında var. Oysa insanın fıtratına aykırı olmalıdır yalan, hile düzenbazlık.

Hep hatırlamamız unutmamız gereken Yunus Emre sözüdür insan olmanın hassaslığını belirten “Yaratılanı severim yaratandan ötürü”

Eskiden parmak boyaları vardı. Büyüklerimiz oy kullandıklarında parmaklarındaki o leke günlerce geçmezdi. Ablamlar söylenirdi. Çünkü tırnaklarında iz kalırdı. Ama bilirdik ki oy kullanmışlar. Hatta o bir fişlemeydi. Bir daha insanlar gidip oy kullanmasın diye. Ne güzeldi hileyi ortadan kaldırıyordu. Yani mükerrer oy tartışmasının en güvenli yoluymuş. Bugün yaşadığımız olaylara bakınca yine eskiye dönmek gerek diye düşünmeden edemiyorum.

Bunun için CHP’de bir kanun teklifi hazırlamıştı.

Toplumsal ve bireysel alanda şu veya bu şekilde bazı değerler alt üst olmuş durumda. Yani aks kaymış durumda.

Omurgamızı kaybetmeyelim; Çıkarları uğruna insanların çizgilerinden sapması insanları cin haline getirmesi çok üzücü bir olay. İşte o yüzden seçimlerde maalesef yine fişlenmek en iyisi herhalde. Madem parmak boyası bu işi kısmen de olsa çözüyor. Geçici olarak katlanmak gerek. Ülkenin bekası için her şey mubahtır.

Muhtarların neden ağırlandığı ve bu kadar popüler olduğu da, sanırım işin püf noktası olsa gerek.

Evet! Oylar bizden hizmet muhtarlardan.

 

 

 

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam