SON DAKİKA
reklam
reklam

Sevgililer Günü

Köşe Yazarı: Osman UZUN   Eklenme Tarihi: 14 Şubat 2019, Perşembe - 10:50   Okunma Sayısı:

Sevgi nedir? Sevgi bakıp büyüten, koruyup kollayan, sahip çıkan, yanındaki üşüdüğünde senin de kalbinin üşümesiydi. Seni her an birinin düşünmesiydi. Sevildiğinin bilinmesiydi sevgi.

Sevgi her çağda her devirde mutlak var olmuştur. Ferhat aşkından, sevgisinden delmedi mi dağı, Mecnun Leyla’sının sevgisinden düşmedi mi çöllere, Kerem yanıp küle dönmedi mi Aslı’nın sevdasından. 

Sevgi sokakta karşılaştığın, otobüste tanıştığın, parkta gördüğün, bir toplulukta kalabalık arasından objektifine aldığın kısacası gördüğün zaman içinde bir şeylerin kıpırdadığını hissettiğin ve ona sevgini göstermek onun sevgisine layık olmak için her şeyi yapabileceğini göstereceğin bir çabadır. Birini sevdiğin zaman ona ben her zaman seni seveceğim her zaman senin yanında olacağım seninle gülüp seninle ağlayacağım hissini verebilmektir.

Bence her insan yılda bir kez dahi olsa kendini özel hissetmek veya hatırlandığını hissetmek ister. İşte bu gibi günler bunu sağlayan en iyi zamanlardan biri diyebiliriz. Ama sevilen kişinin yılın sadece bir günü özelmiş gibi yansıtılması ve git gide bu duruma getirilmesi bu günün anlamını az biraz da olsa yitirmesine sebep oluyor. Çünkü eğer birini yürekten seviyorsanız ve ona karşı bir şeyler hissediyorsanız, onun yanında geçirdiğiniz her an veya her saniye oldukça özel ve güzeldir. Ve siz, sevdiğiniz kişiyi her gün biraz daha mutlu kılabiliyorsanız o zaten her gün sevgililer gününü kutluyor gibi hissedecektir. Ama sevgililer gününü de boş geçin demiyorum. Çünkü böyle günlerde yapılacak küçük bir sürpriz, alınacak minik bir hediye veya kuracağınız anlamlı bir kaç kelime karşınızdaki kişi ile olan sorunlarınızın son bulmasına, aranızda yaşanan kırgınlıkların ortadan kalkmasına neden olacaktır. Ve böyle fırsatlar ayağımıza yılda ancak bir kere gelir.

Bu yüzden bu fırsatı değerlendirmek sizin açınızdan en iyisi olacaktır. Bu günlerde insanların birbirlerine duydukları sevgi bağları daha çok güçlenir ve birbirlerini daha iyi hissederler. Emin olun karşısındaki kişi ona yapacağınız her sürprizi, her hediyeyi ve her cümleyi zaten sizin olarak hak etmiştir. Geriye sadece ona o duygunun ve yaşanılan o güzel şeyler için ona kuracağınız cümleler veya vereceğiniz hediye ile belli etmeye yani göstermeye gelmiştir. Bu özel gün için büyük para harcamanıza gerek yok , böyle günlerde ona alacağınız basit bir kolye, basit bir çiçek veya basit bir oyuncak bile onun için paha biçilemez olacaktır. Sevgiyi bir güne sığdırmak elbette mümkün değil. Her sevgi de farklı ve özeldir zaten. Sevgi de emek ister. Sevgiyi hissetmek yetmez. Onu göstermek, ona emek vermek gerekir. Evinize kıymetli bir çiçek getirip koyduğunuzda onun ilk günkü gibi güzel ve hoş kokulu kalmasını istiyorsanız ona bakmanız, özen göstermeniz, özveriyle zaman ayırmanız gerektiğini bilirsiniz. Aksi takdirde dünyanın en güzel çiçeği bile olsa zamanla solup gidecektir.

Sevgilisi olan veya olmayan herkesin sevgililer günü kutlu olsun. Umarım kalbiniz aşk, yaşamınız mutluluklar ile dolar.

 

.

 

 

 


  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam