SON DAKİKA
reklam
reklam

Amatörlerin Sorunları

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 18 Mart 2019, Pazartesi - 11:47   Okunma Sayısı:

 

Haftaya Maltepe Amatör Spor Kulüpleri Birliğinin(MASK) düzenlediği kahvaltılı toplantıyla başladık. Bu toplantıda amatör kulüplerin temsilcileriyle oyuncuları katıldılar.  Ben de;  İstanbul Harp-İş Spor Eski Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi babam Soycan Erdoğdu’yla birlikte katıldım. Bu yüzden bu yazımda Maltepe özelinde ve ülke genelindeki amatörlerin sorunlarına eğileceğiz.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç toplantıda belediye olarak son beş senede yaptıklarını şu sözlerle özetliyor;

“Biz her koşulda Maltepe’mizin genç yeteneklerine sahip çıkmak için çalıştık. Bir şekilde bitirilmeyen Gülsuyu Stadyumu’nu bitirdik. Şimdi tüm kulüplerimiz bu stadyumda antrenman yapmak için sıraya giriyor. Bunu görünce bir yandan seviniyorum. Bir yandan üzülüyorum. Daha fazlasını yapmamız lazım. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak, sportif alanlara teşvik ederek yeteneklerini ortaya çıkarmak için spor alanlarımızın sayısını arttıracağız. Biz her koşulda amatör spor kulüplerimizin yanındayız. İkinci dönemde alt yapıya daha çok ilgi göstereceğiz. Ancak herkesin elini taşın altına koyması lazım. Ben tek başıma bunun kararını veremem. Hep beraber adım atmalıyız.”

Evet Ali Kılıç’ın döneminde spor alanında Gülsuyu Stadyumu başta olmak üzere kayda değer çalışmalar yapıldı. Fakat; ilçemizde 18’i futbol ağırlıklı  olmak üzere toplamda 21 kulübünün olduğu hesaplanırsa hem seçimlerde yeniden aday olan rakip adayların da(Ahmet Baykan-Cumhur İttifakı/MHP, Özcan Kaya-DSP, Fatih Erbican-SP, Murat Barut-DP, Savaş Toraman-Bağımsız ve isimlerini hatırlayamadığım adaylar)    spor tesisleri konusunda kalan açıkları kapatmaları şart!

Bizce Maltepe’de hem her mahalleye mini spor tesisi veya spor salonu gerekiyor. İstanbul da gerek ilçe belediyelerinin; gerekse de bakanlığın destekleriyle birçok ilçede bu sorun önemli ölçüde çözüldü. Ancak; seçimlerde  yerelde yönetmeye talip olan tüm adaylarımızın spor konusunu atlamaması çocuklarımızın ve gençlerimizin yanlış alışkanlıklardan korunması için son derece hayati öneme sahip.

İş sadece tesis yapımıyla bitmiyor; sporcu sağlığı da çok önem arz eden bir başka konu. Sporcu sağlığı konusunda gerekli desteklerin sağlanması; ağır tabloların önüne geçecektir. Bunun için yerel yönetimlerde sağlık desteği konusunda yardımlarını esirgemeli.

Belediyelerin açtıkları kulüplerin kamuoyu nezdinde bir tartışma konusuna döndüğünü sokaklarda ve kendi çevremde gözlemliyorum.  Burada; özellikle büyük illerdeki  belediyelerin futbol harici dallara daha çok eğilmesi, futbolda destek olarak malzeme dağıtımı, tesis yapımı, sporcu sağlığı gibi konulara eğilmesi görüşlerine katılmakla birlikte; Anadolu illerinde futbolun büyük bir tanıtım kaynağı olduğunu belirtmek gerekli. Akhisar Gençlik Belediyespor, bu konuda çok başarılı bir örnek ve Manisa’nın bir ilçesi olan  Akhisar’ı tüm Türkiye’ye ve dünyaya tanıtı. Anadolu’da illa ki; bu takımlar belediye adıyla anılacak da değil, belediyenin finansesi kulübün ayakta kalması için çok önemli ve kulüplerin doğru, düzgün ve ehil ellerde yönetilmesi bir başka gereklilik arz ediyor.

Son olarak ilçemizde amatörlerin sıkıntılarını azaltmaya çabaladığı için  Maltepe Amatör Spor Kulüpleri (MASK)’a Başkan Bayram Behram Kaçar ile görevde bulunan tüm üyelere çok teşekkür ederek yazımı sonlandırıyorum. Kendilerine bundan sonraki süreçte de başarı ve kolaylıklar dilerim.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam