SON DAKİKA
reklam
reklam

Yeni Zelanda’da katliam -II-

Köşe Yazarı: Cengiz BAYSU   Eklenme Tarihi: 20 Mart 2019, Çarşamba - 11:25   Okunma Sayısı:

 

2016 yılı kronolojisi

*13 Mart… Kızılay’da bombalı saldırı: 38 can kaybı. Ankara’nın kalbi Kızılay’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 38 kişi öldü, 120’den fazla kişi yaralandı.

*19 Mart… İstiklâl Caddesi’nde canlı bomba saldırısı… İstanbul Beyoğlu İstiklâl Caddesi’nde bir terörist İsrailli turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı patlattı. Olay yerinde 5 kişi öldü 39 kişi yaralandı.

*31 Mart… Diyarbakır’da polise bombalı saldırı… Diyarbakır’da, Şanlıurfa karayolu üzerindeki Otogar mevkiinde polis servis aracını hedef alan kalleş saldırıda 8 polisimiz şehit oldu.

*7 Nisan… Kırıkkale Silah Fabrikası Müdürü, milli piyade tüfeğinin sırlarını satarken yakalandı

*1 Mayıs… Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bombalı saldırı… Gaziantep’te meydana gelen bomba yüklü araçla saldırı sonucu 3 polis şehit oldu, 18’i polis 22 kişi yaralandı

*12 Mayıs… Tanışık köyünde patlama… PKK’lı hainlerin bomba yüklü kamyoneti Sarıkamış köyü Dürümlü mezrasında patlaması sonucu 16 kişi yaşamını yitirdi.

*13 Mayıs… Çukurca’da çatışma… Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker, müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu da 2 pilot şehit oldu.

*24 Mayıs… Van’da patlama… Van’ın Çaldıran ilçesinde PKK’lı teröristlerin, zırhlı askeri araca bombalı ve roketatarlı saldırısında biri binbaşı altı asker şehit oldu, iki asker de yaralandı.

*7 Haz… Vezneciler’de polise bombalı saldırı… Polis aracının hedef alındığı bombalı saldırıda 6 polis şehit oldu, 5 kişi yaşamını yitirdi.

*24 Haz… Atatürk Havalimanında 3 canlı bomba patladı… Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminalinde; dış hatlar gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada canlı bomba saldırısı meydana geldi. Saldırıda 44 kişi yaşamını yitirdi, 238 kişi de yaralandı.

*15 Tem… Darbe girişimi… Saat 20.30’da düğmesine basılan hain darbe girişimi ile Türkiye sarsıldı... 240’tan fazla şehidin verildiği kalkışma tarihimize utanç ve ibret sayfası olarak kazındı.

*29 Tem… Hain terör Çukurca’da yine can aldı. Hakkâri Çukurca’da çatışma: 8 şehit

*20 Ağu… IŞİD düğünde saldırdı. Gaziantep düğünde terör saldırısı: 57 can kaybı.

*24 Ağu… Fırat Kalkanı Harekâtı başladı. Türkiye sınır güvenliğini sağlamak ve terör örgütleriyle etkin mücadele edebilmek için Suriye’de kara harekâtına başladı.

*26 Ağu… Terör canımızı yakmaya devam etti. Cizre’de bombalı saldırı: 11 şehit, 78 yaralı

*9 Eki… Şemdinli’de karakola saldırı… 10 şehit!

*10 Ara… Beşiktaş’ta çifte canlı bomba… İstanbul Beşiktaş’ta, Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası çevik kuvvet polislerine yönelik bombalı saldırıda aralarında sivillerin de bulunduğu 45 kişi şehit oldu.

*17 Ara… Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse saldırı… 14 şehit 56 yaralı

*19 Ara… Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov bir çevik kuvvet polisi tarafından öldürüldü…

 

Değerlendirme yapmak gerekirse

Türkiye, 2016 yılında yüzyıla damgasını vuracak 15 Temmuz gibi bir olay yaşamıştır. Devletimiz, uçurumun kenarından dönmüştür. Yıl içinde yaşanan olaylar, terörle mücadele edilen yılların adeta hasılası gibidir.

PKK terör örgütünün gerek askerlere gerekse masum vatandaşlara karşı işlediği saldırılar onlarca kişinin hayatına mal olmuştur. Batılı ülkeler ve müttefiklerimiz yarım ağız terörü kınamakta; ancak PKK ve FETÖ gibi örgütlerin adlarını ağızlarına almaktan imtina etmektedirler.

Bu terör örgütleri her fırsattan istifade etmeyi, her bireyden yararlanmayı ve her imkânı değerlendirmeyi göz ardı etmemektedir. Dış destekli mali olanaklar ellerinde ve Türkiye karşıtı kullanılacaksa emirlerindedir.

Katil Tarran’tın işlediği katliam, devletimizin istihbarat ve emniyet örgütlerince enine boyuna analiz edilerek elbette açıklığa kavuşturulacaktır. FETÖ ve PKK terör örgütlerinin böyle fanatik kafaları, satılmışları, meczupları, küskünleri kullandığı bilinmektedir. Caninin hesap hareketleri, soyu sopu, yurt dışı çıkışları, üye olduğu dernekler ve temaslarının mercek altına alınacağı muhakkaktır. Kısa zamanda net sonuçların elde edileceğine de inanıyoruz.

Sonuç olarak söylemek gerekirse; İsrail, ABD ve Yunanistan gibi ülkelere girişlerde gayet sıkı bir kontrol vardır. Giriş yapacak kişinin tipinden hoşlanmayan bir polis veya gümrük memuru takoz olabilmektedir. Türkiye’ye girişlerin de biraz daha sıkı kontrol gerektirdiğine inanıyorum.

“Kendi doğanızdan ötürü hatalarınızı suçlamak, hatalarınızın doğasını değiştirmez” (Thomas Harris).

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam