SON DAKİKA
reklam
reklam

SAĞLIK MI PERFORMANS SİSTEMİ Mİ?

Köşe Yazarı: Büşra İĞNECİ   Eklenme Tarihi: 13 Nisan 2019, Cumartesi - 00:08   Okunma Sayısı:

Beni çok rahatsız eden bir durumu anlatmak istedim sizlere. Sağlık sorunları, yaşadığımız hayatın içinde karşılaştığımız en büyük sorun, rahatsızlık veren olayların başında yer alır. Ufacık bir şikayetle ya da gerçekten ciddi bir hastalıklada gittiğimizde bizleri karşımızdaki sağlık personelinin davranış biçimi etkiliyor.Bu söyleyeceklerim tüm sağlık çalışanları için geçerli değildir. Bazı sağlık çalışanları davranışları hastalara karşı gerçektende sıfır.! Sözümün meclisden dışarı olacağı kişileri katmıyorum bile.Hastanelerimiz devlet ve özel olmak üzere ikiye ayrılıyor.Özel hizmete tabi olan hastanelerde paramız ile gidip gayet güzel destek ve hizmet alırken devlet hastanelerinde neden aynı şekilde memnun kalmıyoruz.Oysaki bizler vatandaşlar olarak her ay sağlık primlerimizi Sosyal Güvenlik Kurumlarına ödemekteyiz.

Neden devletin sağladığı olanakları kullanırken ilgisizlikle ve kötü muameleyle karşılaşıyorsun diye düşünüyorum. Onca sıra bekle, hastanenin kasvetli havasında; kötü durumdayken içeri girince bir de ne göresin,senin hastalığını sadece neyin var diye sorup başka hiç birşey yapmadan ilacı yazıp yollayan sağlık çalışanlarımız var.Muayeneye bile gerek duyulmadan kendimizi röntgen odalarında buluyoruz. Daha bizler doktorun odasından çıkmazken “sıradaki gelsin” deniliyor. Bunun nedenlerine baktığımızda yıllardır tartışmalı bir konu olan performans sistemi. Performans sistemi doktorları motive ve teşvik edici diye lanse edilsede bunun olumsuzluğu hastalara yansıyor. Hastalara kısa bir süre ayrılıp yapılması gereken işlemler gözardı edilebiliyor. Burada bizlerin aklına gelen ilk soru “Bir hastanın sağlığı mı yoksa doktorları motive etme adı altında alacağı primler mi önemli?”

Sosyal Devlet anlayışının en önemli ve vazgeçilmez konusu olan sağlık hiç bir zaman ikinci plana atılmamalı. Doktorlarımızı ve vatandaşlarımızı ilgilendiren her konu devlet tarafından en ince ayrıntısına kadar iyi düşünülmeli ve takip edilmeli.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam