SON DAKİKA
reklam
reklam

MERMERE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ

Köşe Yazarı: Kübra Çelepi   Eklenme Tarihi: 25 Nisan 2019, Perşembe - 11:31   Okunma Sayısı:

Geçen yılın aralık ayında başladığı yükselişini üst üste 4'üncü aya taşıyan gram altın bu süreçte yatırımcısına yüzde 13.5 getiri sağlıyor. Yurt içinde yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından biri olan gram altın bu yılın ilk 3 ayında yatırımcısına yüzde 6.6 kazanç sağlarken, yükselişini üst üste 4’üncü aya taşıdı. Bu yükselişte ons (31 gram) fiyatlarının uluslararası piyasada yükselmesi ve dolar/TL'deki hareket etkili. Gram altın, 22 Mart’ta son 6 ayın en yüksek seviyesi olan 246.7 lirayı görmüştü. Mart ayını ise 232.6 liradan tamamladı. Teknik olarak, 223 TL önemli bir destek. Bu seviyenin üzerinde kaldığı sürece yukarı yönde potansiyelini korumaya devam edebilir.

Gram altının 236 TL’nin üzerine doğru tepki vermesine karşın çok güçlü kalamıyor. İlerleyen günlerde bu seviyenin üzerine yerleşmesi durumunda altının gram fiyatında 244 liranın hedeflenebileceği söyleniyor. Analistlere göre; 235 liranın üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 241 ve 246 liraya doğru yükseliş gözlenebilir.

Türkiye altın madeni konusunda da zengin bir ülke. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, 2000 yılına kadar Türkiye'de altın üretiminin olmadığına işaret etti. Türkiye altında 33.5 ton üretimle 2013'te zirveyi gördü. Bu rakam 2018'de 27.1 ton seviyesine geldi. Hedefimiz, 2023'te 50 ton üretme kapasitesi olan bir ülke haline gelmek.

Tetis kuşağı üzerinde bulunduğumuz için yüksek bir altın potansiyeline sahibiz. Türkiye'nin doğaltaş ve mermer zenginliğinin de en az altın kadar değerli. 176 çeşit mermerimiz olmasına rağmen biz bu konuda mermeri gelir olarak da maden olarak da kabul etmiyoruz. Halbuki dünya mermer rezervinin yüzde 50'si Türkiye'de olmasına rağmen halen bunu değer olarak algılamıyoruz. Mermere neden üvey evlat muamelesi yapıyoruz anlamış değilim. Mermeri işleyip son kullanıcıya ulaştıran bir konuma gelirsek elde ettiğimiz gelir 10 milyarlarca dolara ulaşabilir.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam