SON DAKİKA
reklam
reklam

Anneler baş tacıdır!

Köşe Yazarı: Osman ÇAKIR   Eklenme Tarihi: 15 Mayıs 2019, Çarşamba - 11:56   Okunma Sayısı:

 

Anneler Günü, bu yıl ülkemizde 12 Mayıs 2019 pazar günü kutlanacak. Dünyada ise çeşitli ülkelerde farklı zamanlarda kutlanmaktadır.

Annelerimize olan saygı, sevgi ve minnet duygularımızı iletmemiz açısından önem taşıyan bu özel gün için bilhassa çocuklar, gençler ve eşler arasında hediye telaşı yoğun bir şekilde yaşanıyor.

Öyle ki, arama motorları üzerinden Anneler Günü hediyesi önerileri oldukça yoğun bir şekilde sorgulanıyor.

Bilindiği üzere, annelere olan minnettarlığın ve sevginin farklı şekillerde ifade edilmesinde ön ayak olan hediyeler, oldukça önem taşımaktadır. Doğru seçim ile de sevdiklerini mutlu etmek istiyor insanlarımız.

Anneler kocaman kalplerine dünyaları sığdırır. Evlatlarının yeri ise ayrıdır. O yeri tarif etmek, anneliğin ne olduğunu anlamak mümkün mü? Bir çocuğu 9 ay karnında taşıyan, zorluklara katlanan, yıllarca sevgi ve şefkat ile büyüten, sabır ve sevgi abideleri anneleri sadece Anneler Günü'nde hatırlamak elbette yetmez.

Çünkü “Cennet annelerin ayakları altındadır.”

Allah’ın emirlerine aykırı olmadığı sürece, bütün annelere itaat etmek, saygı göstermek, cennetin önemli bir anahtarıdır ve bu anlamda cennet bütün annelerin ayakları altındadır.

Annelerin kahır ekseriyeti fedakârdır. En doğru yoldaştır. Evlâtlarının en yakın dostutur; özellikle kız çocuklarının en sıcak arkadaşıdır. En içten derttaşıdır.

Anneler fazîletlidir, ihlâslıdır, samîmidir. Yalnız Allah için severler, Allah için şefkat ederler, Allah için merhamet ederler, Allah için acırlar, Allah için tahammül ederler, Allah için sabrederler, Allah için râzı olurlar, Allah için duâ ederler.

Anneler karşılıksız severler. İyi günde ve kötü günde, mutlulukta ve hüzünde, sevinçte ve üzüntüde,  kıvançta ve acıda, evlât saygı göstersin veya göstermesin,  evlât sevsin veya sevmesin, anneler adetâ evlâtları için vardırlar. Başta taç ve her derdin ilâcıdırlar.

Anneler evlâtlarının hep yarınlarını düşünürler ve evlâtları peşinde Allah için uykuları kaçar! 

Anneler karşılıksız sevgilerini yalnız evlâtlarına özgü kılarlar. Evlâtların tek gizli gözyaşı dökenidirler.

Evlât annesinden nasıl bir davranış görürse görsün, hoşuna gitse de, gitmese de annesine karşı sırf Allah için iyi davranmalıdır, nezâketi, nezâheti, inceliği, yumuşak ve tatlı sözlülüğü asla elden bırakmamalıdır.

Öyleyse her bir evlât, annesinin bir dediğini iki etmemeli, annesine “Öf!” dememeli, “Öf” dedirtmemeli, annesine saygıda ve sevgide kusur etmemelidir.

Tekrar edecek olursak; Anneler şüphesiz bir güne sığmaz. Her gün annelerindir, en özel günüdür.

Bu vesileyle, bütün annelere en derin saygılarımızı iletiyor; bütün anaların Anneler Günü’nü tebrik ediyoruz.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam