SON DAKİKA
reklam
reklam

Bayramlık

Köşe Yazarı: Osman ÇAKIR   Eklenme Tarihi: 11 Haziran 2019, Salı - 10:24   Okunma Sayısı:

 

 

Ruhumuzda ve gönlümüzde derin izler bırakan Ramazan-ı Şerif ayında oruçlar tutuldu, mümkün olduğunca beş vakit namaz camilerde cemaatle kılındı.

İbadethanelerde ve konutlarda belirlenmiş saatlerde her gün okunan mukabeleler kaçırılmadan takip edilmeye dikkat edildi.

Meydanlarda, kapalı salonlarda, hanelerde sokaklarda hayırseverlerce sevabı umularak kurulan iftar sofralarında 7'den 70'e insanlarımız bir araya getirilerek buluşturuldu. Sofralarda gönüller birleştirildi. Ramazan sevinci bol bol yaşatıldı.

Yerel yönetimler tarafından şehrin merkezi noktalarında ramazan etkinlikleri tertip edildi. Yazarlar, sanatçılar sırasıyla konuk edildi. Güncel konular ve eski ramazanlar üzerine söyleşiler gerçekleştirildi.

2019 yılının son mübarek gecesi Leyle-i Kadir bu akşam idrak edilecek. Camiler sabahlara kadar Müslümanları kabul edecek. Kutsal mekânlarda eller semalara açılacak, isteklerde şikâyetler de Yaradan'a ulaştırılacak.

"Allah, kuluna borçlu kalmaz" diye bir atasözü vardır. Ecdat bu sözleri durup dururken söylemiş değil, Allah ve Resûlün'den öğrenmiştir. Her kim de, farz olmadığı halde gönlünden koparak bir hayır işlerse, mükafatını görür. Zira Allah şükrün karşılığını verir. O, az amele çok mükâfat veren ve her şeyi bilendir.

Müezzinler teravih namazında Elveda Ya-Şehr-i Ramazan kasidelerini okumaya başladı.

Gidiyor artık rahmeti, mağfireti ve bereketi bol olan 11 ayın sultanı ramazan.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle ilan edilen 9 günlük bayram tatili yarın akşam start alıyor.

Emniyet, karayolları, yerel yönetimler seyahat acenteleri Ramazan Bayramı’nı vatandaşların güvenli ve huzurlu geçirebilmeleri için her türlü önlemi aldığı bildirildi.

Milyonlarca kişi muhtemelen cuma günü öğleden sonra yola çıkacak, büyükşehirler geçici olarak sakin bir ortama kavuşacak. Kimi tatil beldelerine biran evvel ulaşmak, kimileri de sala-ı rahimde bulunmak için aileleriyle birlikte yüzlerce kilometre yolculuk yapacak.

Çocuklarda ramazan bayramı coşkusu bir başka oluyor nedense. Bayramlık kıyafetlere sahip olmak, el öpüldüğünde harçlık elde etmek büyük bir mutluluk yaşatıyor.

Geçtiğimiz akşam sosyal bir mekanda arkadaşlarla oturduğumuz masada sohbet ediyorduk. 8-9 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğimiz bir çocuk masamıza geldi. Harçlık verecek olduk, istemediğini söyledi. Ardından mahcup bir ses tonuyla kendisine bayramlık alınmasını talep etti. O saatte mağazaların kapalı olduğunu söylediysek de ısrar etti. Bunun üzerine bir arkadaşımız ayağa kalktı ve çocuğu sevindirmek gayesiyle elinden tuttuğu gibi açık olduğunu sandığı mağazaya götürdü. Tabi mağazalar kapalı olduğu için talep yerine getirilemedi. Arkadaşımız niyetlendiği işi sonuçlandırmak arzusundaydı. Çocuğun ailesiyle telefonla iletişim kurdu. İmkanı yettiğince bayramlık alıp hediye etmek istediğini bildirdi. Kabul edilmesi halinde çocuklarının bayramlık ihtiyacını yarın gün içinde seve seve karşılayacağı müjdesini verdi. O kadar çok mutlu oldular ki, o sevinçlerini burada anlatmamıza kelimeler kifayet etmez.

Yukarıda belirttiğimiz gibi Allah (C.C.) gönlünden koparak hayrda bulunanların mükâfatını verir; er ya da geç.

Hayrda yarışan insanları ve kurumları tebrik etmek lâzım.

Yazımıza nihayet verirken Ramazan Bayramı’nızı içten duygularla kutlar; nice bayramlara hayr ve sağlık üzere sevdiklerinizle kavuşmanızı Yüce Allah’tan temenni ederim.

 

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam