SON DAKİKA
reklam
reklam

Süper Lig Transfer Sezonu Muriqi ile Karıştı

Köşe Yazarı: Mert CiGERLİ   Eklenme Tarihi: 11 Temmuz 2019, Perşembe - 09:52   Okunma Sayısı:

Bu sezonun Süper Lig yıldızlarından birisi tartışmasız Vedat Muriqi… 28 maç 17 gol 3 asist.. Bu performansı onun adının sezonun bitmesiyle beraber ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe ile anılmasını sağladı. Önce Galatasaray girişimlerde bulundu ardından Fenerbahçe… Hatta bu transfer tam anlamıyla bir erk mücadelesi halini aldı. Başta Vedat Muriqi, Fernerbahçe`ye Rizespor Başkanı Hasan Kartal tarafından gönderilmek istendi ama Vedat`ın aklı Galatasaray`daydı ve sosyal medyadan bir açıklama yaparak Hasan Kartal ile görüşlerinin ters düştüğünü ve transfer olmayıp, bir sezon daha Rizespor ile mücadele edeceğini duyurdu.

Burada Galatasaray`ın elini güçsüzleştiren durumdan da bahsetmek istiyorum. Galatasaray hala FFP ( Finansal Fair-Play) kıskacında ve FFP kurallarına göre her bir transfer döneminde sattığın kadar oyuncu alabilirsin. Yani Galatasaray satmadan transfer yapamıyor. Yaparsa Avrupa kupalarından men cezası ile her an karşı karşıya kalabilir –ki bu kuruluş amacı Türk olmayan takımları yenmek olan bir kulüp için gerçekten hazin olur.

Hali hazırda sezon bitmişken kiralık olarak alınan Luyindama`nın opsiyonu kullanıldı ve 6 milyon Euro gibi bir rakam kulübü Standart Liege`e ödendi. Yani Galatasaray daha satamadan -6 milyon Euro bütçe ile bu transfer sezonuna başladı. Burada işte Galatasaray`ın eli fiyat pazarlığında zayıfladı. Oyuncu çok istemesine rağmen Fenerbahçe`ye meyil etmek durumunda kaldı.

Fenerbahçe açısından ise başkan Ali Koç gemileri yakmış durumda.. Geçen sezon ki iddiaların ardından takım başarısız olunca başkan bu transfer sezonunda elinden gelenin fazlasını yapacağını zaten yakın çevresine söylemişti. Fener Ol ve WinWin kampanyaları ile kulübe ciddi bir gelir sağladılar. Muriqi transferinde de esasen psikolojik üstünlüğü ele geçirmek amaçlarından biriydi.

Her iki ezeli rakibe de gelse katkı sağlayacak tipte bir oyuncu Muriqi… Ama esasen Fenerbahçe için Max Kruse transferi ile birlikte çok daha önem kazandı. Çünkü Vedat Muriqi, maç başına 5 ile ligde en çok hava topu alan oyuncu konumunda bulunuyor. Vedat bu topları bol bol indirecek ve Max Kruse en iyi bildiği işi yapacak. Ceza sahası içinden ve de dışından isabetli gol vuruşları gerçekleştirecek. Bu sezon Muriqi-Kruse iş birliğiyle çok gol izleyeceğiz.

Gelelim işin maliyet boyutuna… Eğer konuşulan maliyetler hakikat ise gerçekten Fenerbahçe çok ciddi bir maliyet ile alıyor demektir Vedat Muriqi`i… Konuşulan rakamlar 6 milyon Euro + 4 oyuncu olarak futbol çevrelerinde yankı buluyor. Bu 4 oyuncu içerisinde de gelecek vadeden oyuncular var. Vedat Muriqi çok bulunmaz tipte bir oyuncu değil ama bazı özellikleri çok çok iyi… Bir kere çok güçlü, ikili mücadelelerde iyi, kendini çok geliştirdi, hava hakimiyeti var ve son olarak pas alışverişi yapabilir. İşe maliyetinden bağımsız bakarsak eğer Fenerbahçe için gerçekten çok iyi transfer diyebiliriz. Ama daha bir çok transfer yapacak olan Fenerbahçe için bu maliyetlerle transfer sezonuna başlamak transfer dönemi sonlarına doğru zorlayıcı olacaktır.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam