SON DAKİKA
reklam
reklam

PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALAN İNSANLIK

Köşe Yazarı: Ebru ATALAY   Eklenme Tarihi: 12 Temmuz 2019, Cuma - 09:21   Okunma Sayısı:

Bu güzel havalarda aslında çoğumuz daha mutlu ve pozitif oluruz. Etrafa daha fazla mutluluk vermek isteriz. Doğaya daha güzel bir gözle bakarız mesela... Sokakta yavru bir kedi görünce içimiz ısınır, onu sevmek isteriz ve severiz. Sonra onu öylece bırakıp yolumuza devam ederiz. Peki o kedi daha sonra ne yapar hiç düşünür müyüz bunu. O küçücük bedeniyle nasıl hayatta kalır?

Hayvanlar daha öncesinde doğada kolaylıkla hayatta kalabilirlerdi. Ta ki biz insanlar bu kadar cani olmayana dek. Biz ne zamandır hayvanları bir nesne olarak görmeye başladık. Ne zamandır onlara cansız muamelesi yaparak bundan bir gram dahi utanç duymamaya başladık.

Son zamanlarda hayvanlara yapılan zulüm hiç olmadığı kadar arttı. İnsanlık, insan olmaktan çıktı. Allah’ın bize emaneti olan bu sessiz kullardan ne istiyoruz biz? Onları bu koca dünyaya neden sığdıramıyoruz, ayrıca biz onların dünyasına gelmişken …

Yapmamız gereken sadece doğanın bize verdiği nimetlerden onlara da vermek. İnsanlık birazcık da olsa bencilliği bırakmalı ve diğer canlılara saygı göstererek, diğer canlılarla bu dünyayı paylaşmalı.

Bir tabak mama ve bir kase su hiç kimseyi aç bırakmaz unutmayın. Asıl biz bunları sağlamazsak insanlık aç kalır....

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam