SON DAKİKA
reklam
reklam

Günümüz şartlarında evlenmek

Köşe Yazarı: Büşra İĞNECİ   Eklenme Tarihi: 21 Temmuz 2019, Pazar - 17:12   Okunma Sayısı:

Bu şartlarda evlenmeli mi evlenmemeli mi diye düşünüp duruyor insan.Evet kurulan hayaller yaşamak istenilen hayatlara bir yenisini eklemek için bu adım atılıyor. Adım atmasına atıyoruz ama böyle bir zaman da bu şartlarla sıkıntıya girmeden evlenmek mümkün değil. Evlenip yuva kurmak zor iş bunu biliyoruz ama buna yaşam şartları ve pahalılık eklenince kat be kat zorlaşıyor bu durum. Ev düzmek ve düğün yapmak sizi hayatınız boyunca konuşmadan edemeyeceğimiz zararlara sürüklüyor.

Bizim ülkemizde destek olarak gençlere yeni evlenenlere yardımlar yapılıyor fakat bunun ucu çok açık. Kime neye göre ve şartları nedir diye bakmadan geçmemek lazım. Yoksa boşuna heveslenip mutlu olmamak lazım. Bir umutla bizde belki yardım alabiliriz dediğinizde şartları görünce amannn bunlar bize uymuyor ki deyip vazgeçiveriyorsunuz bile.

 

Evlilik dinimizde ve kültürümüzde bir kadın ve erkeği birbirine bağlayan kutsal bir bağ, öyle ki bu kutsal bağ artık günümüz şartlarında artık gösterişe döküldü.. Düğündü, dernekti, çeyizdi derken masraflar aldı başını gitti…Aslında çok gereksiz ama o yaptı benim neden olmasın dediğiniz bir sürü göz boyayan yeni yeni adetler edindik. Evlenene Allah yardım eder ama kul etmez oldu. Maddiyat maneviyatın önüne çoktan geçti. Devletimiz sağ olsun eş dost yapmaz ama biz yaparız dedi, biz gençlere evlilik yardımı yapmaya başladı .Çokta güzel oldu ama bu yardım  şartlarını okuyunca beni birazda rahatsız etti. Önce size kısaca yardımın şartlarını yazayım. Anne veya babasının vefatı sonucunda onlardan ölüm- yetim aylığı alan kız çocukları evlenme yardımından yararlanabilir. Aynı durumda olan erkek çocuklarının böyle bir hakkı yoktur. Genelde halk dilinde konuşulan evlenme yaşı şartı maddesi yasa da bulunmuyor.Bazı yayın organlarında yer alan 25 yaş sınırı uygulaması gerçeği yansıtmamaktadır.

Sadece ilk evliliği ve anne babandan birinin ölmüş olması şartı varmış. Son yıllarda devlet başkanlarımızın aile kurma yönündeki politikaları gündemde. Gençler psikolojik olarak söylemlerle hazırlanıyor ancak biz gençler devlet yetkililerimizden maddi destekte bekliyoruz....Malum toplumumuzda genel maaş ücretlerimiz asgari. Evlilik masraf gerektiren bir kurum olduğu için arkamızda bir güç olması şart. Gençleri en az 3 çocuğa teşvik eden devlet büyüklerimizden bu kutsal yolda ilerlerken maddi ve manevi güçlerini yanımızda hissetmek istiyoruz....O zaman kutsal yola destek.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam