SON DAKİKA
reklam
reklam

Plaj Ragbisi Heyecanı

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 22 Temmuz 2019, Pazartesi - 10:59   Okunma Sayısı:

Dört yıldır; benim de  zevkle ve keyifle takip ettiğim bir turnuva hem İstanbul’a hem de plaj sporlarını sevenlere renk ve heyecan katıyor. 6 - 7 Temmuz 2019 tarihlerinde İstanbul Kalamış’ta dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Plaj Ragbi Lig Turnuvası 2019 yine çekişmeli ve dolu maçlarıyla Ragbi severlere keyifli anlar yaşattı.

Turnuvada iki gün boyunca birbirinden çekişmeli maçlara şahit olduk.  Türkiye ve yurt dışından çok sayıda ragbi lig oyuncusu yer aldılar.  Yıllardır ragbi oynayan oyuncuların yanı sıra, kendilerine deneyim kazandırmak ve ragbinin dost ve eğlenceli yüzü ile tanışmak isteyen yeni takımlar ve oyuncular da turnuvanın katılımcıları arasındaydı. Bu takımlar arasında yer alan Manisa temsilcisi  Özge Kambay, geçtiğimiz aylarda kanser tedavisi görürken hayata veda eden Ragbi oyuncusu ve hakem Özge Kambay’ın anısını yaşattı ve başarılı maçlar ortaya koydular. Kanbay, henüz 22 yaşındayken kansere yakalanmış, Manisa’da tedavi gördüğü hastanede 26 Şubat’ta hayatını kaybetmişti.

Turnuvada yer alan ragbi takımları plaj rugbysi oynayarak da hem eğlendiler hem de yarıştılar. 17 erkek ve 8 kadın takımın mücadele ettikleri ve  19’u yerli ve İran'dan Lübnan'dan Sırbistan’dan gelen 6’sı yabancı olmak üzere toplamda 25 takım yer aldığı turnuvada, kıran kırana mücadeleler, büyük bir seyirci kitlesi önünde gerçekleşti. Bu yılın erkekler klasman şampiyonu Lübnan’dan turnuvaya katılan ve oldukça da başarılı maçlar ortaya koyan  Beach Berries  oldu.

Kadınlarda ise bu yılın şampiyonu az önce de başarılı maçlarla taraftarlara hem heyecan yaşatan, hem de Özge Kambay’ın anısına kurulan Özge Kambay ragbi takımı oldu. Doğrusunu söylersem Özge Kambay’ın şampiyon olmasına iki kat sevindim.

Özel teşekkürlerim olacak elbette. İlk olarak; hem hakem hem de antrenör kimliğiyle ülkemizde ragbi kültürünün gelişmesi için katkı sunan ve kendisiyle de röportaj yaptığım Oytun Çolok hocama teşekkürlerimizi sunacağım. İkinci olarak Türkiye Ragbi Lig Derneği başkanı Gürol Yıldız’a ve çok değerli yönetim kuruluna  yaptıkları üstün katkılardan ötürü teşekkür ediyorum.

Değerli okurlarım; Türkiye’de, “Ragbi Lig” sporunu desteklemek ve geliştirmek adına kurulan olan Ragbi Lig Derneği, 2016 Aralık ayından itibaren çalışmalarını sürdürüyor. Avrupa Ragbi Lig Federasyonu (RLEF) ve Uluslararası Ragbi Lig Federasyonu (RLIF) tarafından desteklenen Ragbi Lig Derneği, gösterdiği performans sonucunda RLEF ve RLIF tarafından da tanınıyor. Üç kıtayı temsil eden (Amerika, Avrupa ve Afrika) RLEF tarafından “Üye adayı” statüsü ile federasyona kabul edilen TRLA, Türkiye'de Ragbi Lig sporunu geliştirmek için çalışmalarını ise hızla devam ediyor. Gürol Yıldız’ın yakın bir tarihte yaptığı açıklamaya göre TRLA Kadın Ragbi Lig Avrupa Şampiyonası ve Tekerlekli Sandalye Ragbi Lig Şampiyonası’nın da 2023 yılında Türkiye’de oynanması için aday adayı olmuş durumda.

Üçüncü teşekkürü de kurumsal olarak Uluslararası Plaj Ragbi Lig Turnuvası’nı destekleyen Kadıköy Belediyesi başta olmak üzere  tüm sponsorlar alıyorlar. En son teşekkürü de ; turnuvaya gönül verenler ve ragbi severler alıyorlar. Şayet; onların sevgisi ve emekleri bu önemli turnuvanın devamında çok etkin oluyor. Bu arada Ragbi Lig Derneği  de yılın geriye kalan bölümünde etkinliklere devam edecekler. Şimdiden başarılar diliyorum.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam