SON DAKİKA
reklam
reklam

BAYRAMLARDA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMİ

Köşe Yazarı: Büşra İĞNECİ   Eklenme Tarihi: 10 Ağustos 2019, Cumartesi - 09:45   Okunma Sayısı:

Müslüman aleminin en kutsal saydığı bayram Kurban Bayramı. Paylaşımın,kardeşliğin  dünyanın öbür ucuna yayıldığı kutsal 4 gün. Biz müslümanlar bize bahşedilen bugünü önemsiyoruz çünkü Allah'ın emrettiği bir geleneği yerine getirirken aynı zamanda tanımadığımız insanlara yardımda bulunup kendimizden bir şeyler paylaşıyoruz.

Geçmiş dönemde herkes kurban kesimi işlemini kendi çabasıyla kendi çevresinde yaparken artık gelişen ve güvence veren Sivil Toplum Kuruluşları'yla yerine getiriyor. Türk Kızılay'ı, İHH, Mehmetçik Vakfı en tanınan ve güvenilir STK'ların  başında yer alıyor. Yapılan hayırlar ile gerçek adreslere ihtiyacı olanlara ulaşılıyor. Böylece bilinen güvenilen STK'larla sevapta kat ve kat artıyor.

Türkiye'den dünyanın dört bir yanına giden STK ve yardım kuruluşlarının temsilcileri, ihtiyaç sahibi ailelelere kurban yardımında bulunuyor. Gelişen bu sosyal ağ ile belki hayatımız boyunca göremediğimiz kişilere bu yardım kuruluşu  platformlarıyla ulaşabiliyoruz. Neredeyse her şehirde STK'ların her kolundan her türlü yardımlar dünya ülkelerine ulaşabiliyor.  Her alanda gelişim gösteren Sivil Toplum Kuruluşları'nın desteğini bayramlarda görmek ayrı bir güzellik katıyor hayatımıza. Çünkü bayramlar toplumsal , sosyal , kültürel ve dini yaşantımızın vazgeçilmez unsurlarından olan ve halkımızı birbirine yakınlaştıran sevgi,dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren önemli günlerden. Dileğimiz bu mutlu günlerde Sivil Toplum Kuruluşları'nın desteğiyle elimizin ulaşamadığı tüm kardeşlerimize yardımlarımızın ulaşması. Çalınan her kapının ardında açılan her yüzün gülmesi dileğiyle…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam