SON DAKİKA
reklam
reklam

2019’un Üçüncü Kupası

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 15 Ağustos 2019, Perşembe - 09:09   Okunma Sayısı:

2010’lara pek iyi başlayamamıştı ve tarihinin en kötü sezonlarından birini geçirmişti Galatasaray. 2010-2011’de çok sorunlar yaşamıştı ve daha kötü sezonların olup olmayacağı konuşuluyordu. Sonuç mu 2010’ları tam beş şampiyonlukla kapatan Galatasaray 2010’ların resmi anlamda verilecek olan son kupasının maçına morali yüksek olarak gidiyordu.

Akhisarspor ise bir alt lige düşmenin moralman burukluğunu üzerinden atmış ve yeni sezona hazır olduğunu belli etmek için bu maçı bir vesile olarak görüyordu. Geçen yılda ise Akhisarspor ile Galatasaray  yine karşı karşıya gelmişler ;normal ve uzatma süreleri 1-1 biten maçta rakibini seri penaltılar sonucunda 5-4 mağlup eden Akhisarspor bu kupayı ilk kez müzesine götürmüştü.

Maçın ilk dakikaları maçın geriye kalan bölümü için de işareti veriyordu ve her iki takım da birbirlerini yokluyorlardı.  8.dakikada  Selçuk İnan Luyudima’dan gelen pasla gole yaklaştı ama golü de bulamadı. Bu dakikalarda Akhisarspor’un Burhan Eşer’den gelen iki etkin pozisyonu oldu ki; birini Marcao kornere atarak durdurdu. 19.dakikada Jimmy Durmaz'dan pası alan Belhanda rakip ceza sahasına girdi ancak pası isabetli olmayınca tehlike çok  büyümeden geçti. 20’li dakikalarda Akhisarspor’un etkinliğini daha da artırdığı ve iki pozisyonda peş peşe yakaladığı görülürken 31.dakikada ise Ryan Babel’e sert müdahalede bulunan Akhisarsporlu Elmar Bjarnason sarı kart ile cezalandırıldı. Galatasaray’ın yeni kanat oyuncusu olan Michael Seri bu dakikalarda soyadının hakkını vererek seri paslar verdi ve Galatasaray etkili pozisyonlar yakalamaya başladı.34.dakikada ise Nagatomo  penaltı noktasına yakın bir  yere düşürüldü ancak hakem Haill Umut Meler maça devam kararı verdi.  39.Dakikada ise Seri’den aldığı pası iyi değerlendiren Belhanda topla ceza sahasına girdi ve sol çaprazdan yaptığı sert ve etkili vuruşla topu ağlara gönderdi.  Hemen bir dakika sonrasında Adem Büyük’ten gelen isabetsiz şuttan sonra ise 42.dakikada Selçuk İnan’dan gelen pası bir kafa vuruşuyla değerlendiren Adem Büyük’ün attığı vuruş ağlara değdi, ancak gol olarak kabul edilmedi ve ofsayt kararı çıktı.

İkinci yarının ilk on dakikası Akhisarspor’un etkili oyunuyla geçti. Nitekim peş peşe korner atışları da yakaladılar.60’lı dakikalarda bu sefer de Galatasaray’ın etkin olmaya çalıştığını izledik. Galatasaray rakip yarı sahaya yerleşti ve peş peşe pozisyonlar da buldu. 56.Dakikada ise Akhisarspor’lu Tolga Ünlü  sarı kart gördü . 62.Dakikada Akhisarspor’lu Burhan Eşer sakatlandı ve birkaç dakika sonra da oyundan çıktı. 66 ve 67 dakikalarda ise hakem Haill Umut Meler’e itiraz eden  Mariano  ve Kadir Keleş'e yatarak müdahalede bulunan Belhanda sarı kart gördüler. 70 dakikada ise Akhisarspor’ lu Onur Ayık çerçeveyi bulan bir vuruş yaptı ama Galatasaray’ın başarılı kalecisi  Muslera’yı geçmedi. Bu dakikada Galatasarayllar iyi ki Muslera var dediler. Maçın son bölümde ritim düşerken Galatasaray’ın yeni transferlerden Emre Mor oyuna girdi ve etkili pozisyonlar da yakaladı. Maçın son bölümünde Galatasaray ikinci gol için Akhisarspor da beraberlik için bastırdı. Bu arada Akhisarspor’dan Bertuğ Bayar 81.Dakikada sarı kart gördü.

Son bölümde iki takımın da; akılda kalıcı pozisyonları sonucu değiştirmedi. Galatasaray 2010’ların resmi anlamda verilen olan  bu son kupasını müzesine kaldırıyor; cezası sebebiyle sahada olamayan Fatih Terim de kariyerinin 20.Kupasını kazanıyordu. Galatasaray taraftarı da  geceyi mutlu tamamlamışlardı.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam