SON DAKİKA
reklam
reklam

KADINLAR ARTIK  DAHA BİLİNÇLİ

Köşe Yazarı: Büşra İĞNECİ   Eklenme Tarihi: 24 Ağustos 2019, Cumartesi - 10:42   Okunma Sayısı:

 

Kanser kelimesi artık günlük yaşantımızın içinede bir virüs gibi dağıldı ve insanların kendilerini koruması, kaçması imkansız hale gelen bir hastalık oldu.Herkesin ailesinde bu hastalığı yaşamış,atlatmış ya da ne yapılırsa yapılsın sonucunda kurtulamamış olduğu bir durumdur kanser.Eskiden illet diye adlandırdıkları ve çözümü olmayan bir durum iken şimdiki yıllarda hem insanlar bilinçlendi hemde tedavisi geliştirilen bir hastalık oldu. Kadınların dikkat etmesi gereken bir konuda meme kanseri.

Meme kanseri kadınlarda en fazla görülen kanserdir. Meme kanseri, hücrelerin kanser niteliği kazanması (sınırsız ve kontrolsüz çoğalma, büyümeye başlaması) sonucu oluşur.Dünyada ve ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanser olan meme kanseri her 8-10 kadından birinde yaşam boyunca oluşmaktadır. Fakat, çok az kişi bunun önemini anlamakta veya risk altında olduğunun farkına varmaktadır.Yapılan araştırmalara göre ise eğer bu kanserde erken tanı olursa kurtulma şansı yüzde 96'dır.

Sağlık Bakanlığı, derneker ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte kadınlarda yaygın olarak görülen meme kanserinin önemiyle ilgli çalışmalar ciddi anlamda sürdürülüyor. Her zaman meme kanserine yönelik kamu spotlarıyla birlikte sanatçılar tarafından bu hastalığa farkındalık yaratmak için yürütülen  kampanyalar son yıllarda dikkat çekici hale geldi.

Kadınlarımız yapılan her bilinçli çalışmalarla artık en ufak bir şüphe de doktorun kapısında yer alıyor. Bilinçlendirme kampanyalarıyla erken teşhis ile binlerce hayatın kurtulması sağlanabiliyor.

Biz kadınlar bu hayatın devamını sağlayan; hayatı ve hayatımızdaki insanları ayakta tutan varlıklar olarak, yaşamımız boyunca bir çok kadınsal hastalıkla mücadele etmek zorunda kalabiliyoruz. Bu mücadele sürecinde Sağlık Bakanlığı'nı,dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarını yanımızda görmek bize güç ve enerji veriyor. Hepsine sonsuz teşekkürler….

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam