SON DAKİKA
reklam
reklam

Türk sporunun haftalık Avrupa Raporu

Köşe Yazarı: Mert CiGERLİ   Eklenme Tarihi: 10 Kasım 2019, Pazar - 18:17   Okunma Sayısı:

Bu hafta başından beri Türkiye ve Dünya`da en popüler olan sporlardan Futbol ve Basketbol erkek takımlarımızın Avrupa kupası maçlarını takip ediyorum. 5 Kasım günü başlayan ve 7 Kasım günü sonuçlanan futbol ve basketbol takımlarımızın Avrupa kupasındaki sonuçları 1-2 istisna dışında bu hafta hiçbir şekilde yüzümüzü güldürmedi.

Maçlarımız 5 Kasım Salı günü temsilcimiz Galatasaray DS – Trento basketbol Eurocup maçı ile start aldı. İlk yarısını Galatasaray DS`nın 40-26 önde kapattığı maçı İtalyan temsilcisi Trento geriden gelerek 81-76 kazandı. Ardından VEF Riga – Gaziantep basketbol FIBA Şampiyonlar ligi maçı ile devam ettik ve Gaziantep maçın ilk yarısını 44-37 geride kapatmasına rağmen 81-85`lik bir galibiyet aldı.

6 Kasım günü ise Şampiyonlar Ligi`ndeki temsilcimiz Galatasaray`ın İspanyol devi Real Madrid maçı vardı. Galatasaray, Madrid deplasmanından 6-0`lık bir hezimet ile ayrıldı.

Yine aynı gün basketbol Eurocup`taki bir başka temsilcimiz Tofaş, Fransız CSP Limoges ile karşılaştı. Limoges temsilcimiz Tofaş karşısında 91-82`lik net bir galibiyet aldı. Bir diğer Eurocup maçında ise Darüşşafaka Tekfen ile Cedevita Olimpija karşılaştı. Cedevita maçtan 76-72 galibiyet ile ayrıldı.

6 Kasım`da yine FIBA Şampiyonlar Ligi`nde Türk Telekom, Teksüt Bandırma ve Beşiktaş Sompo Japon Sigorta maçları vardı. Türk Telekom, İspanyol Manresa`ya 80-75, Teksüt Bandırma Yunan temsilcisi AEK`ya 68-50, Beşiktaş Sompo Japon Sigorta ise İtalyan Brindisi takımına 84-72 yenildi.

Aynı gün Basketbol FIBA Avrupa Kupası maçlarında ise temsilcilerimiz Bahçeşehir Koleji rakibi Atlassib Sibiu takımını 83-81 yenerek, Pınar Karşıyaka ise Belçika temsilcisi Brussels`i 79-66 yenerek yüzümüzü güldürdü.

7 Kasım Perşembe günü ise UEFA Avrupa Ligi`nde 3 futbol takımımızın birden maçı vardı. Beşiktaş, Braga ile Portekiz deplasmanında, Başakşehir Wolfsberger ile Avusturya deplasmanında, Trabzonspor ise Krasnodar ile Rusya deplasmanında karşılaştı. Temsilcilerimizden Başakşehir deplasmanda 3-0`lık galibiyet alırken, Beşiktaş ve Trabzonspor rakiplerine 3-1`lik skor ile mağlup oldu.

7 Kasım Perşembe Basketbol Euroleague`de koç Ergin Ataman ile çıkış yakalayan Anadolu Efes Yunanistan deplasmanından Olympiakos`u 86-67 yenerek döndü.

Dolu dolu spor izleyerek tam 3 gün geçirdim. Futbol ve Basketbol izlemekten keyif aldığım sporlar ama bu hafta izlediğim Türk takımlarından 1-2 istisna harici keyif aldığımı söyleyemeyeceğim. Futbol ve Basketbol`un başındakiler sürekli marka değeri, ilerleme vs. den bahsededursunlar Avrupa`daki rekabette geride olduğumuz çok açık.

Basketbol maçlarında 10 maçta 6 yenilgi 4 galibiyet alabildik. Futbol maçlarında ise 4 maçta 3 yenilgi 1 galibiyet ile ayrıldık. Basketbol`da bu haftaki Avrupa başarı oranımız %40`ta kalırken, Futbolda ise %25`te kaldık.

Bizim gibi futbol ve basketbol takımlarında bu kadar bütçe, reklam, sponsorluk, pazarlama gelirleri olan ve seyircisi bu kadar fazla olan takımlardan çok daha iyi oranlarda başarı bekliyoruz. Ama bir şekilde başarısız olunuyor. Kabahati kimde aramak lazım ? Oyuncularda mı ? Yoksa yöneticilerde mi ? Burada sanırım en masum ve kabahatsiz kitle biz sporseverleriz…

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam