SON DAKİKA
reklam
reklam

Otomobilin DAHİ ÇOCUĞU ELON MUSK ŞOVUYLA, YENİ NESİL ARAÇ TANITIMI

Köşe Yazarı: Mert CiGERLİ   Eklenme Tarihi: 29 Kasım 2019, Cuma - 09:54   Okunma Sayısı:

Bugünkü yazımda otomobil dünyasında geleceğe yönelik teknolojileri nedeni ile Tesla`nın yeni modelinden bahsetmek istiyorum. Geçtiğimiz günlerde yeni nesil otomotiv firması Tesla yeni pick-up modeli olan CyberTruck aracını tanıttı. Tesla şirketi ile birlikte uzay araştırmaları şirketi SpaceX ve PayPal şirketininde patronu Elon Musk tanıtımda çok heyecanlıydı. Elon Musk 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nde görüşmüştü. Otomobilin dahi çocuğu olarak adlandırılan Musk yine otomotivde çağ atlanacak bir proje ile karşımıza çıktı.

Tesla markasının Kaliforniya'da yaptığı etkinlikle ortaya çıkan pick-up modeli Cybertruck, herkesin tahmin ettiği tasarım biçiminin dışında radikal bir çizgiye sahip. Özellikle keskin ve köşeli biçimde tasarlanmış olması onu uzay aracına benzettiriyor. Etkinlikte Elon Musk tarafından balyozla yaptırılan şov ise, Cybertruck modelinin ne kadar güçlü olduğunu belli ediyor.

Pikap modeli araç Cybertruck, 5.885 mm uzunluğa, 2.027 mm genişliğe ve 1.905 mm yüksekliğe sahip.

İncelendiğinde CYBRTRK yani Cybertruck, boyutlarından ziyade farklı tasarımıyla dikkat çekecek bir araç olmuş. B-2 Spirit diye adlandırılan radarda gözükmeyen bombardıman uçağını andıran çizgileri Cybertruck’ın farkını derinlemesine ortaya çıkarıyor. Aracın tasarımı şehir içi kullanılacak bir kamyonetten çok doğuştan askeri bir araca benziyor.

Cybertruck hakkında teknik detaylar veren Tesla firması, aracın Tri-Motor AWD teknolojisine sahip olacağını belirtiyor. Bu sayede araç 0’dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede ulaşabilecek, 400 metreyi ise 10.8 saniyede tamamlayacakmış. Tesla`nın kuruluş felsefesine uygun olarak tasarlanan yeni nesil elektrikli bir araç Cybertruck şimdiden büyük merak uyandırıyor.

Tanıtımda yer alan bir görüntüde Cybertruck kasasında yer alan ATV tarzı aracın daha rahat biçimde inmesi için süspansiyonlarını alçaltıyor. Ayrıca kasanın kapağının içinde bir rampa biçimde kullanılacak olan plaklar çıkıyor. Bu sayede Cybertruck yükleme ve boşaltma işinin kolay yapılmasını sağlayacak.

Aracın 2 farklı modeli olacak .Bunlardan biri Single Motor RWD yani arkadan itişli ve tek motorlu olan versiyon.Meraklılarına Amerika’da 39 bin 900 dolar fiyattan sahip olunabilecek bu araç 400 km’den biraz daha fazla menzili kullanıcısına sunacak. Single Motor’un 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise 6.5 saniye olacak. Orta seviye çift motorlu versiyon ise 49.900 dolardan satın alınabilecek. Bu versiyonun 0’dan 100 km/s hıza ulaşması ise 4.5 saniye ve 480 km’nin üzerinde bir menzili olacak.

Açıklamada Cybertruck’ın en güçlü ve en hızlı versiyonunun ise, 69 bin 900 dolardan yine önce Amerika’da satışa çıkacak denildi. Tri motor olarak adlandırılan bu versiyon 800 km’nin üzerinde bir menzile sahip olacak ve modelin en performanslı versiyonu olarak 0’dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede ulaşacak olan bu modelde iddialı modellerden olacak deniliyor. Araçların her versiyonun yükleme kapasitesi ise 1.750 kg olarak belirtilmiş.

Aracın fotoğrafları incelendiğinde özellikle cam ve kapılarında bazı hasarlar olduğunu göreceksiniz. Bunu Elon Musk bir şov olarak gösteri sırasında özellikle yaptırdı. Sebebi ise, en büyük rakibi olan Ford F-150 kamyonetlerden daha sağlam olduğunu vurgulamak.

Aracın off-road becerileri hakkında da bilgiler veren marka 28 derece ayrılma ve 16 derece yaklaşma açısına sahip olduğunu belirtti.

Cybertruck’ın içine göz attığınızda ise dışarıdaki keskin ve geometrik çizgilerin devamının olduğunu hemen görüyorsunuz. Ayrıca Tesla’nın diğer modellerinde de hatırladığımız minimalist mimari Cybertruck’ta da devam etmiş. Konsol ortasında bir multimedya ekranı ve alışkın olduğumuz geleneksel otomobil direksiyonundan farklı bir sistem size göz kırpıyor. Tamamıyla camla kaplı tavan da ilk andan itibaren dikkat çekiyor. Tesla tanıtımda yapılan açıklamada aracın üretimine 2021 yılında başlanacağını da açıkladı.

Açıkçası online ödeme sistemi olan PayPal ile internetten alışveriş ve para transferi konularına çağ atlatan Musk, daha sonra uzay araştırmaları ve çalışmaları ile teknolojik olarak ilerleme sağlamaya çalışıyor. Tesla Motors ile de otomotiv ile teknolojik gelişmeleri birleştirerek ilerleme sağlıyor. Bu yüzden de Musk`un yaptığı her çalışma, her yenilik benim gibi bir otomobil ve teknoloji meraklısını da heyecanlandırıyor.

Bu tür araçlar, meraklılarının vazgeçemeyeceği bir  modeller serisi olarak  Tesla tarafından uzay çağı için üretime devam edilecek gibi görünüyor.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam