SON DAKİKA
reklam
reklam

Müjgân Eminoğlu Hocamız

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 13 Aralık 2019, Cuma - 10:50   Okunma Sayısı:

Maltepe Ardahanlılar Derneği Başkanı Yaşar Geler hocamla sık sık karşılaştığımız gibi güzel bir diyalog geliştirdik. Gazetemizi beğeniyle takip eden Yaşar hocamızın hem gazetemize teşekkür mesajını; hem de okurlarımıza olan teşekkürlerini bu vesileyle iletiyorum.

Yaşar hocam Ardahan’ın son dönemde  gelişmesi için  çalışan değerli bir isimi anlattı. Yıllar önce okumak, eğitim almak ve kendisine gelecek kurmak üzere Ardahan dışına çıkmış, okumuş, gerekli eğitimleri almış ve hak ettiği bir yerde olan ve aynı zamanda da gelecek vadeden bir eğitimciyi Müjgân Eminoğlu hocamızı anlattı.

Halen Ege Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Müjgân Eminoğlu  aynı zamanda İzmir’e ilk Grafik Tasarım kursunu açarak hem İzmir'den hem de yurt dışından birçok öğrenciye meslek eğitimi vererek sektörle işbirliği içinde olup birçok kişiye iş imkânı sağlamış.

Müjgân Eminoğlu hocamız şimdi bilgi ve birikimini Ardahan’daki öğrencilere de eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için bütün imkânları seferber ediyor ve  kendi olağanüstü çabasıyla ve Ardahan’daki bürokratların ve müdürlerin iş birliğiyle bilgi ve zekâ oyunları atölyeleri kurmaya çaba gösteren ve uygulayan bir bilim insanı olarak  daha önce Ege Üniversitesi’nde yapmış olduğu başarılı çalışmalarının benzerini, Akıllı Sınıf projesini Ardahan’a kazandırıyor.  Hocamızın ürettiği proje Ardahan’ın çehresini hızla değiştiriyor ve değişim devam ediyor. Müjgân Eminoğlu  hocamızın  sloganı da mükemmel ’’Büyük zekâlar birlikte düşünür’’

Evet bu sloganla; öğrencilerin ve gençlerin, ortak aklının ortaya çıkarılması, analitik düşünmelerinin sağlanması, problem çözme becerilerinin geliştirilmesi, yaratıcılık ve zekâ gelişimlerinin tamamlanması düşünülmekte. Yaşar hocam da yazısında şu yorumda bulunuyor ve diyor ki;

“Bu kadar özelliğe sahip bir eğitimcinin tek başına ortaya koyduğu performansı düşündüğümüzde ve Ardahan yerel ve genel bürokrasisi tarafından kabul gören ve övgüye layık bir kişiyi ve emeğini kutlamak ve saygı duymak ta bizim asli görevimiz olmalıdır.

Diliyorum ki, bunun benzeri projelerle Ardahan eğitimi desteklenir ise, mutlak başarı elde edilecektir. Doğaldır ki bu tür projeler hem beyin emeği, hem de maddi katkı ister. Özellikle Ardahanlı iş insanlarımızın buna benzer projeler için pay ayırmalarını ve Ardahan eğitiminin ilerilere ve yükseklere çıkarılmasını desteklemelerini önemli ve değerli buluyorum. Sevgili Müjgân hocamı tebrik ediyor, çalışmasının örnek teşkil etmesini diliyorum. İyi ki sizin gibi yetişmiş eğitimciler vardır.”

Ben de Müjgân Eminoğlu hocamızı emeğinden ve yaptığı başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ediyor ve çalışmasının örnek teşkil etmesini diliyorum. Eğitim dünyasının Müjgân Eminoğlu gibi değerlere ihtiyacı olduğuna inanıyorum.

 

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam