SON DAKİKA
reklam
reklam

Devlet Bahçeli Ayar Verdi!

Köşe Yazarı: YASİN KOÇ   Eklenme Tarihi: 14 Ocak 2020, Salı - 11:02   Okunma Sayısı:

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Ankara'da dün başlayan 'Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Milletvekilleri ve İl Başkanları Ortak Toplantısı'nın kapanışında yaptığı basın toplantısı ile gündeme ayar vermiş oldu.

Sayın Bahçeli’yi bu konuda siyaseten tebrik etmek istiyorum. Çarpıcı açıklamalar yaparken ABD için Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin bir hukuk devletine yakışmadığına vurgu yapması çok anlamlıydı. Libya’dan başlayarak tüm Ortadoğu’yu konuyu ele alan açıklamaları; jeopolitik değerlendirmeleri sınırlarımızda yaşanan olayları ele alışı çok yerindeydi.

Amerika’ya sesleniş ve serzeniş şeklinde devam eden konuşmasında, Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin haklılığını kendi kamuoyunda anlatan ABD’ye; “terörist arıyorsan Pensilvanya’ya bak” diyerek duruma çarpıcı bir bakış açısı getirmiş oldu.
Sürekli dış politikada çifte standartlarıyla gündeme gelen Amerika’nın kucağında yuvalanan; Türkiye’de tüm dünyanın gözü önünde 300’e yakın kişiyi öldürerek şehirleri, meclisi ve halkını bombalayan terörist Fetö’yu koruması kollaması ile çifte standardını ABD’nin gözüne sokmuş oldu.

Bugün Türkiye dış politikada çok önemli başarılara imza atmaktadır. Artık bölgede eski Türkiye yok. Doğu Akdeniz’de doğal gaz bulup kendi araların da paylaşıma giden ülkelere devletimiz tokadı çakmıştır. Nasıl bir durumdayız düşünün! Akdeniz’in en uzun deniz sınırı olan Türkiye hesaba katılmadan kendi aralarında anlaşıyorlar. Türkiye’nin Libya anlaşmasıyla Avrupa ne yapacağını şaşırmış durumdadır. Resmen alt-üst ettik. Bunu görmezden gelemeyiz. Ve birkaç gün önce Hafter ile Trablus hükümetinin ateş kes çağrımıza cevap vermesi Libya halkı için büyük bir sevinç yaratmıştır. Kaddafinin bankada dondurulmuş 100 milyar dolar parası ve Fransa’nın büyük pay alarak çöktüğü 400 ton altını düşündüğümüz de kendini Türk gibi hissederken ve bizden gibi davranırken onu bu hak etmediği kötü sonu engelleyemediğimiz gerçeği vicdanımız da bir yaradır. Belki de zor durumda kalan Kaddafi’ye zamanında müdahale edemeyişimiz, kendisini koruyamamış olmamız devlete sızmış Fetöcülerin yanlış rapor ve danışmanlığıyla olmuştu. Ama artık Türkiye’ye teröristlere göz açtırmayan, dış politikada attığını vuran bir Türkiye olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye askerinin gittiği yerde çocukların ölmesine izin vermez, kadınların ölmesine izin vermez, demokrasi getireceğim diye ülkeyi perma perişan hale getirmez. Bugün Irak’ın durumunu anlatmaya gerek yok.

Türkiye’ye de devlet kademelerine sızması için Fetö’yü besleyerek destekleyerek yöneterek büyüterek ülkeyi kör ve sağır bırakan bu teröristlerin başını ezmiştir. Türkiye’nin gözünün önünde ki perde kalkmıştır.

Bugün Amerika’nın kolladığı büyüttüğü silahlandırdığı PKK ve uzantılarına darbe darbe üstüne darbeler vurulmaktadır.
Suriye’de umuyoruz; terörist faaliyetler son bulacak, huzur gelecek, nizam gelecek. Türkiye gittiği yerlerde istikrarın ve barış sembolü olmaya devam edecek.

Peki bunlar olurken HDP’li Pervin Buldan’ın yanında Kadir İnanır, ve sırasıyla Ekrem İmamoğlu’nun eşi, Süleyman Demirtaş’ın eşi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi ve Canan Kaftancıoğlu’nu yan yana bir tiyatro oyununu izlemesi diğer tarafta ki siyasi tabloyu da Türkiye’ye göstermiş oldu. Akıl tutulması bu! Başka laf bulamıyorum.
“Çocuklarımızı dağdan bize verin” diyerek kapısında annelerin beklediği bir siyasi partinin devlete karşı işlediği binden fazla suçtan hüküm giymiş Eş Genel Başkanı Süleyman Demirtaş’ın yazdığı tiyatro oyunuymuş. Bugünler gelir geçermiş,  umut içerikliymiş oyunun teması.
Kapısında çocuğunu isteyen annelerin feryadını duymayanlar arkasına PKK’yı almış bu şahsın yazdıklarını izlemeye giderse bize ne anlatacaklar merak ediyorum.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam