SON DAKİKA
reklam
reklam

İlgi Gören Bir Türk Markası (Volan Boats)

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2020, Perşembe - 10:09   Okunma Sayısı:

Türkiye’de marka üretimi pek kolay bir süreç değil. Hele ki; oluşumu, tasarımı, kabul ettirilmesi de ayrıca özel bir sabır ve tahammül gerektiriyor. Şimdi size elektrikli tekneler üretmek için yola çıkmış ve yavaş yavaş dikkatleri çekerek ülkemize ihracat konusunda da katkı sağlayan  bir Türk markasını tanıtacağız. Amacımız, reklam yapmak değil; böyle bir firmayla hepimiz iftihar etmeliyiz.

Bundan birkaç sene evvel  Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Barış Semiz ve Gemi İnşaatı, Gemi Makineleri ve aynı zamanda Elektrik Mühendisi olan Görkem Serbayakıl üniversite yıllarından beri elektrikle gemi ve yat inşanın mutlaka bir entegrasyon ile çalışmasına inanıyor ve uzun süredir hayallerinde olan bir markayı hayata geçiriyor: Volan Boats. 

Firmanın kurucularından Barış Semiz’le CNR Yacht Festival (Ekim 2019) ‘da tekne sergilenirken  yaptığımız bir röportajda firmanın hikayesini dinliyoruz ve şunları söylüyor; “Volan Boats elektrikli tekneler üretmek için yola çıkmış bir Türk markasıdır. Volx isimli Elektrikli Eğlence Teknesi ziyaretçiler ve test sürüşü yapanlar tarafından oldukça ilgi görmüştür. Farklı disiplinlerden mühendislerin ortak çalışması olan Volx, 92% yerlilik oranına sahiptir. Endüstriyel tasarım, mühendislik analizleri, kontrol yazılımları, su jeti, elektrik motoru ve lityum-iyon aküler Türkiye’de üretilmiştir. 2.5 saat şarj ile 10km/h hız ile 3.5 saat gitmektedir.

Bu model yuvarlak 2,5 metre. İsmi Volx. Bir de Voly modelimiz var. 3,5 metre. Trimaran alt gövdeli. Bu iki model ile en azından beş yıl sektörü ve global piyasayı doyurabileceğimize inanıyoruz. Önümüzdeki aylarda “Voly isimli Elektrikli Keyif Teknesi” fuarlarda görücüye çıkacak.

Teknenin en büyük avantajı 100% elektrikli, fosil yakıt tüketmeyen, sıfır emisyon, çevre dostu bir araç olmasıdır. Daha çok göller, nehirler, oteller, sakin sular, su sporları ve kiralama merkezleri için tasarlanmıştır.”

Evet, festivaldeki bir çok kişi gibi ben de Volan Boats’a  binmiş ve çok eğlenmiştim.  Bu tekneler 100% elektrikli araçlar. Yani anlayacağınız fosil yakıt tüketmeyen, sıfır emisyon, çevre dostu araçlardan bahsediyoruz. Bu araçlar da ; daha çok göller, nehirler, oteller, sakin sular, su sporları ve kiralama merkezleri için tasarlanmış.  Fuarda araca ilgi  oldukça yoğundu. Şimdiyse tanıtımı devam ediyor. Semiz’den aldığımız bilgiye göre; 2020’deki hedefleri 500-750 adet tekneyi ihraç etmek. 2019’da ise 26 adet teknenin 21 adedi yabancı müşterilere teslim edilmiş. İlk bölge hedefleriyse Avrupa'da göller, kıyılar ve korunaklı koylar.

Emin olun ki; Volan Boats gibi kendi insanımızın oluşturduğu çok sayıda marka var ve desteği bekliyorlar. Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Barış Semiz ve Gemi İnşaatı, Gemi Makineleri ve aynı zamanda Elektrik Mühendisi olan Görkem Serbayakıl’a ve Volan Boats ekibine başarılar ve bol şanslar diliyorum.

 

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam