SON DAKİKA
reklam
reklam

Otomotiv sektöründe neler oldu ? Neler olacak..!

Köşe Yazarı: Mert CiGERLİ   Eklenme Tarihi: 26 Ocak 2020, Pazar - 18:47   Okunma Sayısı:

Jaguar Land Rover 500 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı…

Jaguar Land Rover İngiltere'deki iş gücünü yüzde 10 oranında azaltacağını açıkladı. Marka İngiltere'de bulunan fabrikası Halewood'ta Range Rover Evoque ve Land Rover Discovery Sport modellerini üretiyordu. Firmanın bu kararının arkasında ise 2019 yılında yüzde 6 gerileyen satışları var…

ABD başkanı Trump, Avrupa`lı otomobil üreticilerini tehdit etti…

Trump Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda Fox Business’tan Maria Bartiromo ile yaptığı söyleşide, “Nihayetinde çok kolay olacak çünkü bir anlaşma yapamazsak, (AB’den ithal) otomobillere %25 gümrük vergisi getirmek zorunda kalacağız” dedi.

Otomotiv sektöründe 2019 yılı sonunda hayata geçmesi beklenen yönetmeliğin süresi uzatıldı…

2019 yılında yüzde 30'a yakın daralan otomobil ve hafif ticari araç pazarı, ikinci el pazarında hareketliliğe sebep oldu. Özellikle faizlerin düşmesiyle birlikte son çeyrekte rekor sayıda kullanılmış araç satışı gerçekleşti. Ancak 2. el otomobil satışına yetki belgesi ve zorunlu garanti gibi çeşitli düzenlemeler getiren ve 31 Aralık 2019’da hayata geçirilmesi beklenen yönetmelik 'yine' uzatıldı.

Subaru 2030 yılında tüm modellerinin elektrikli olacağını açıkladı…

Subaru Corporation, gezegenimizin eko sisteminin korunması amacıyla 2050 yılına kadar satılacak tüm yeni araçların kullanım ömürleri boyunca ürettikleri ortalama karbondioksit emisyonunun 2010 seviyelerine kıyasla %90 azaltılacağını açıkladı. Japon üretici 2030’lu yılların ilk yarısına kadar elektrifikasyon teknolojilerini dünya çapında satılan tüm Subaru araçlarına uygulamayı hedeflediğini açıkladı.

Toyota rekor sayıda aracını geri çağırdı…

Japon otomotiv devi Toyota dünya genelinde tam 3.4 milyon aracını geri çağırdığını duyurdu. Bu eylemin nedeni ise otomobillerde kullanılan hava yastıklarının elektronik bir sebepten dolayı kaza anında açılamayabilir olması.

Otomotiv için 41 milyar TL kredi kullanıldı…

Otomotiv pazarındaki yüzde 23’lük daralma, kredi kullanımına da yansıdı. 2019 sonu itibari ile otomobil satın alımında banka ve finansman şirketlerinden kullandırılan taşıt kredisi stoğu 41 Milyar TL civarında gerçekleşirken, 20 Milyar TL’si sadece finansman şirketleri tarafından kullandırıldı. 2018 yılının aynı dönemine göre finansman şirketleri kredi stoğu yaklaşık yüzde 27 daraldı.

Yeni Porsche 911 Türkiye`de satışa sunuldu…

Porsche’nin ikon modeli 911’in sekizinci nesli Yeni 911 Türkiye’de satışa sunuldu. Porsche Merkezleri’nde tutkunlarını bekleyen modelin ilk satışa sunulan versiyonu ise “911 Carrera 4S” oldu.

 

 

TOGG: Şehir trafiğinin yorgunluğunu hafifleteceksiniz!

TOGG resmi Twitter sayfasından yapılan paylaşımda “Türkiye’nin Otomobili'nin internet üzerinden güncellenebilir, ‘seviye 3 ve ötesi' otonom sürüş dönüşümüne de uygun olarak geliştirilen altyapısı ve ileri seviye sürücü destek sistemleri ile şehir trafiğinin ve uzun yolculukların yorgunluğunu hafifleteceksiniz” denildi.

PSA grubu 2019`da tüm dünyada 3.5 Milyon adet sattı…

Bünyesinde Peugeot, Citroen ve Opel markalarını barındıran PSA grubu 2019`da tüm dünyada 3.5 milyon adet araç sattığını açıkladı. 2025 yılına kadar tamamen elektrikli bir ürün gamına ulaşmayı hedeflediklerini de açıklayan PSA, bunun için yoğum çaba sarf ettiklerini söyledi.

Skoda, 6 yıldır 1 milyonun üzerinde araç sattığını açıkladı…

Çek marka Skoda, global alanda altı yıl üst üste 1 milyonun üzerinde satış gerçekleştirerek başarısını devam ettirdi. Avrupa’da yüzde 5.8 ve Rusya’da yüzde 8.8 büyüyerek bu pazarlarda rekora imza atan Skoda, 1.24 milyon aracı kullanıcılarla buluşturdu.

Fiat, Çin`de elektrikli araç üretmenin peşinde…

İtalyan otomobil üreticisi Fiat Chrysler ve iPhone parçaları imal eden Foxconn'un ana ortağı Hon Hai elektrikli araç ve internet bağlantılı otomobil üretmek için ortaklık kurmayı planlıyorlar.

Geride bıraktığımız 2019 yılının ve 2020`li yılların otomotiv sektörünün röntgeni bu durumda..

2020`li yılların şimdiden verdiği sinyaller hem satış rakamları hem de teknolojik gelişmeler açısından 2020`li yılların geçtiğimiz yıllardan çok daha parlak olacağını gösteriyor.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam