SON DAKİKA
reklam
reklam

Kartal Ekolojik Pazarı

Köşe Yazarı: Sinan ERDOĞDU   Eklenme Tarihi: 25 Haziran 2020, Perşembe - 09:29   Okunma Sayısı:

Yaşadığımız şu günler; doğaya ve doğala dönüşü hızlandırdı. Günümüzde kullanılan çok sayıdaki tarım ürünlerinde çeşitli amaçlarla kullanılan kimyasalların sağlığı iyice bozduğu anlaşılınca insanoğlu doğala dönmeye başladı. Dahası Korona Virüsünün bağışlılık sistemi zayıf olan kişileri daha çabuk etkilediği anlaşıldı. Son yıllardaki bu eğilim, yeni gelişmeleri de tetikledi haliyle.

İstanbul’un Kartal ilçesinde yaklaşık on yıldır benim de zaman zaman uğradığım bir Pazar var. Adı “Kartal Belediyesi %100 Ekolojik Pazar”. Burası aslında Kartal Belediyesi ve Buğday Derneği tarafından 2009 yılında kurulan ve ekolojik tarımla üretim yapan üreticinin, tüketici ile aracısız buluşmasını sağlayan bir yer. Böyle bir yerin ortaya çıkmasından ötürü hem Kartal Belediyesi’ne hem de Buğday Derneği’ne teşekkür ediyoruz. Gittiğim ilk yıllarda çok kalabalık olmayan ekolojik pazarın son yıllarda daha çok ligi gördüğüne şahit oluyorum.

Anadolu Yakası’nın ilk, İstanbul’un ikinci ekolojik pazarı olma özelliği taşıyan, sağlıklı bir alışveriş ve çekim merkezi olarak tasarlanan Ekolojik Pazar’da, meyve ve sebzelerin yanı sıra, pamuk, makarna, ekmek, bakliyat, şampuan, temizlik ve tekstilden oluşan birçok ekolojik ürün bulunmakta. Yalnızca sertifikalı ürünlerin satıldığı ve geniş ürün yelpazesine sahip olan pazar, İstanbullulara ve Kartallılara sağlıklı bir alışveriş imkânı sunuyor. Pazar alanı ayrıca; ekoloji konulu toplantılara, yaşam atölyelerine, sanat etkinliklerine ve konserlere de ev sahipliği yapmakta.

Sertifikalı organik ürünleriyle Kartallıların yanı sıra, İstanbul’un değişik semtlerinden sağlıklı yaşam tutkunlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olan Ekolojik Pazar’ın önemli bir amacı bulunuyor. O da kimyasal ilaçlar, ilaçlı gübreler kullanılmadığı için topraklarımızın zarar görmesine karşı da önemli bir amaç üstlenmesi.

Geçtiğimiz Aralık ayında (Aralık 2019) kuruluşusun onuncu yılını kutlayan Kartal Ekolojik Pazarı bu özel tarihi çeşitli etkinliklerle kutladı. %100 Ekolojik Pazar, çiftçiyle , evlerine sertifikalı sağlıklı ürünler götürmek isteyen vatandaş arasında önemli bir köprü. Anadolu Yakasında yakın gelecekte bu türden yerlerin çoğalacağına inanıyorum. Siz değerli okurlarımızı Pazar günleri Yukarı Mah. Hükümet Cad.-Kartal adresinde kurulan Kartal Ekolojik Pazarı’na davet ediyoruz. Pazar hakkında yine 0216 306 04 71 numaralı telefondan veya [email protected] adresinden iletişime geçilebiliyor.

Maltepe Üniversitesinden çok değerli okul arkadaşım müzisyen Sezgin Dündar, Sayende isimli parçasını Redbull Warm Up yarışması için yeniden düzenledi. Yarışma yakın bir tarihte sona erecek. Ancak https://www.redbull.com/tr-tr/events/warm-up?pixlee_album_photo_id=424175900 linkinden Sezgin Dündar’ın Sayende isimli parçasını dinleyebilirsiniz. Redbull’un genç ve amatör müzisyenlere yönelik düzenlediği Redbull Warm Up yarışmasıyla ilgili tüm ayrıntılar ve tüm yarışmacıları   https://www.redbull.com/tr-tr/events/warm-up adresinden dinleyebilirsiniz.

Hayatın acı bir tarafı da vefatlar oluyor ne yazık ki. Annelerini kaybeden İTO Eski Başkanlarından ve Maltepelilerin yakinen tanıdıkları Öztürk Oran ile Sarıyer Belediye Başkanı Sükrü Genç’e ve Oran ve Genç ailelerine köşe yazım vesilesiyle taziyelerimi iletiyor, merhume iki hanımefendiye de Allah’tan rahmet diliyorum.

reklam

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam